Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Omejitev stroškov davčne izvršbe na denarnih sredstvih
 
Marjan Bizilj
Ogledov: 1941
Predlog poslan 19.12.2013
Z odzivom organa 13.05.2014
Zadnja sprememba 18.12.2013 15:49:40

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)  

Predlagam Vladi Republike Slovenije, da omeji stroške davčne izvršbe na denarnih sredstvih.

V dosedanji ureditvi je narejeno tako, da stroški davčne izvršbe na denarnih sredstvih največkrat presežejo glavnico (dolg). Predlagam, da se te stroške, ki jih domnevno imata DURS in banka, pri kateri ima (davčni) dolžnik odprt svoj transakcijski račun, omeji in ne smejo preseči glavnice. Na ta način se dolžniku zmanjšajo dodatni stroški, ki jih ima zaradi izvršbe, obenem pa se omeji tudi izkoriščanje dolžnika s strani banke.


Ključne besede davčna izvršba, omejitev stroškov, stroški, denarna sredstva
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Marjan Bizilj | 09.01.2014 | 11:09 Prikaži
Prosim, če podprete še predloga, ki ju najdete na spodnjih povezavah.

http://www.predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/5370
http://www.predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/5371
Peter Battelino | 25.12.2013 | 13:30
stroškov na izvršbe zaradi dolgovanj, nastalih zaradi plačilne nezmožnosti, sploh nebi smelo biti !! Še več: postopkov pregona in izterjav proti takim ljudem / družinam sploh nebi smelo biti !!
----
Država z njenimi sodišči, ki je pravkar izglasovala odpis milijonskih dolgovanj najbogatejšim – v skupni vrednosti najmanj okoli 7 milijard !, nima MORALNE pravice, da izterjuje brezposelne ali slabo plačane, ker so postali /POSTAJAMO brez ali s premajhnimi dohodki dolžniki majhnih vrednosti. Pa vendar politično-upravno-pravni-izterjevalski gnus proti tem revežem, KI SO JIH USTVARILI / JIH USTVARJAJO PRAV TI, KATERIM JE PARLAMENT PRAVKAR ODPISAL OGROMNA DOLGOVANJA, še naprej z vso brezdušno vehemenco vrši sodne pregone in izterjave. Celo v obliki prodaje njihovih stanovanj in hiš.
Želim, da bi 'avtoagresija' teh ljudi, porojena iz (dolgotrajne) napetosti, strahu, upravno-pravnih ponižanj, …, ki se sedaj izraža v obliki nasilja znotraj družin in samomorov kot skrajni obliki, začela spreminjati v spontano, vse številčnejšo agresijo proti vsem naštetim institucijam, ki pa so le brezdušni ljudje z imeni in naslovi !
Brezdušnemu, nečloveškemu, skrajno nepoštenemu pravnemu elitizmu, še izpred nastopa samostojnosti sodelujočemu s politično-gospodarsko mafijo (ta jo je uzakonil in s tem omogočil), ki si je že 1991 nadel »pravno« podobo, je treba narediti konec.
DavidS | 25.12.2013 | 19:18
Torej če sosed meni dolguje nek denar, in ostane brez službe, se moram po vašem s tem pač sprijazniti, zato ker so naši politiki pokradli (ali pustili pokrasti) milijarde?

Res logično, ni kaj....