Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Ni računa - ni dolžnosti plačila
 
Marko Suhadolc
Ogledov: 527
Predlog poslan 20.11.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 20.11.2013 11:09:14

  Predlog   Število glasov   Komentarji (2)  

Predlagam da se uzakoni oz. naj vlada vsaj javno razglasi, da kupec blaga ali storitve ni dolžan plačati, če se mu pred tem ne izda računa (kot v primeru nekaterih gostinskih obratov, kjer to že piše na cenikih v izogib goljufanja lastnika s strani osebja).


Ključne besede račun
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 21.11.2013 | 10:05
 
PROTI!!!!

Predlog je neumen, saj po eni strani je to ze v veljavi teoreticno, toda imamo zabite ljudi v nasi drzavi, ki nimajo blage veze, kako deluje ekonomija, saj tudi v trgovini, ti ne dajo racuna, ce ne placas. Tako to pac gre, dokler ti ne das denarja, ti oni niso dolzni dati racuna, ko pa ti enkrat dobis racun jim nisi dolzen placati, saj imas ze racun, da si placal storitev, to je pac kraja, kot pri izmenjavi blaga, ko si das iz roke v roko in te nekdo lahko zajebe in zbezi proc.

Stvar je zelo komplicirana, ker eno je teorija, drugo praksa.

Pejte drugiv v trgovino po nakup in najprej zahtevajte racun, preden placate, me prav zanima, kako vas bodo gledali, prav tako povsod drugje. Ce vam ne dajo racuna, pa itak jih morate samo opomniti iin pol vam ga dajo, tako, da ne misliti, da vam ga dajo avtomatsko.
DavidS | 20.11.2013 | 17:47
Že sedaj ni treba ničesar plačati, če ne dobite računa....razen, če kupujete od fizične osebe, ali kaj podobnega.

Konec koncev, kaj pa bo naredilo podjetje, kateremu ne plačate? Klicalo policijo, in reklo, da nočete plačati, ker vam oni nočejo izdati računa?