Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Odgovornost zdravnikov
 
Mickena
Ogledov: 1954
Predlog poslan 23.10.2013
Z odzivom organa 10.12.2013
Zadnja sprememba 23.10.2013 08:40:23

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (4)  

Pri Okrožnem državnem tožilstvu je ustanovljen poseben oddelek, kjer preučujejo odgovornost policistov, zato predlagam, da se takšen oddelek nemudoma ustanovi tudi za zdravnike oziroma zdravstveno osebje. Mar ni odgovornost policistov na splošno veliko manjša (razen v kakšnem primeru), kot je odgovornost zdravnikov? Pa zanje ni posebnega oddelka? Mar ni to kar precej nenavadno?

V takem primeru bi se morda tudi v zdravstvu kaj premaknilo, morda bi vsaj nekateri postali malo bolj odgovorni, tako kot je to v tujini. Če bi se delalo na tak način, bi se stanje v zdravstvu lahko kaj izboljšalo, prepričana sem, da bi se do določene mere zmanjšala tudi korupcija.


Ključne besede Zdravniki, odgovornost
Kategorija: Zdravje


Zadnji komentarji:

Ivan Peter Benko | 08.11.2013 | 20:43
Povsod se najdejo odstopanja od pričakovanih normativov. Koristno bi bilo, da se uvede možnost pacientovega  vpogleda v zdravniške storitve, ki so bile opravljene na njemu in zaračunane zdravstveni skupnosti. Računalniški progami in oprema že presegajo te namene.
Tinka123 | 24.10.2013 | 13:40
Tomaž, kaj pa odgovornost, ko medicinska sestra pokliče dežurnega zdravnika pa ta ne vstane, ker se mu ne da oziroma raje spi? Saj policistov tudi ne obravnavajo za banalne primere, treba je razlikovati med največjo možno mero skrbnosti pri delu, lažjo, hudo malomarnostjo. 
Tomozuki | 03.11.2013 | 17:57
 
Se opravičujem svoji ignoranci, vendar poznam ogromno zdravnikov in nobenega primera, kjer bi se zgodila omenjena situacija. Ne rečem, da se to ni zgodilo ali da se ne bo zgodilo, vendar je potrebno delati kažin iz take anomalije? Če je zdravnik v dežurstvu se odzove na vsako resno situacijo. Če presodi, da ne gre za nujnost oziroma urgentnost, potem take (nenujne) pomoči ne rabi nudit. Zakaj? Predstavljajte si, da se prične ukvarjati z bolnikom, ki se mu je ustavil prdec, čez 2 minuti pa dobi 4 poškodovance s prometne nesreče z resnimi poškodbami. In za vsakega izmed 5-ih bolnikov je v tistem trenutku odgovoren. 
Tomaž Terček | 24.10.2013 | 11:55
Seveda predlogu nasprotujem. Javni sektor (s sodstvom vred) je treba zmanjšati, ne pa izumljati novih oddelkov.
Poleg tega je gonja proti zdravnikom neproduktivna. Sodniki si v primeru nejasnosti lahko vzamejo dan, mesec ali celo leto časa (kar dejansko tudi počnejo) Mislim, da sploh ne razumejo kako izgleda, če mora nekdo za življenjsko pomembno odločitev sprejeti v trenutku in da o tem ne morejo odločati.