Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Upanje za bolnike z multiplo sklerozo
 
branelan
Ogledov: 27679
Predlog poslan 22.02.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 23.02.2010 14:23:41

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (42)   Popravki predloga  

 

 

 
Italijanski zdravnik Paolo Zamboni je odkril morebiten vzrok za nastanek multiple skleroze (CCSVI-chronic cerebro-spinal venous inssufficiency), in način zdravljenja (The Liberation Treatment).

Po svetu že potekajo raziskave na to temo. Predlagam, da slovenska vlada podpre takšne raziskave tudi v Sloveniji. Slovenci (zdravniki) lahko pomagajo Slovencem (obolelim za MS)! Premoremo dovolj znanja, strpnosti in imamo dovolj raziskovalne žilice, ki bi lahko stvari premaknila z mrtve točke proti poti, ki bi pomagala obolelim z Multipla sklerozo...

Za zdravljenje je potrebno sledeče (na kratko spisani predlogi):

1. Napotnica za magnetno resonanco, s katero bi opravili pregled vratnih ven

2. Pregled vratnih ven in seveda izvid opravljenega pregleda

3. Operativni poseg, angioplastika vratnih ven (podobni posegi se rutinsko opravljajo na vratnih arterijah)

Pregled ven naj se prične čim prej. Pri bolnikih z Multipla sklerozo je vsak dan izgubljen!!! Prevelike poškodbe možganov pustijo trajne posledice, zato čas ni na strani obolelih...

 

 


Ključne besede
Kategorija: Zdravje


Zadnji komentarji:

Nezabz | 15.12.2017 | 10:42
Predlog podpiram, saj menim, da imamo v Sloveniji dobre zdravnike in specialiste. Mislim, da nam ne bi bilo potrebno obiskovati druge države, da bi lahko naredili potrebne raziskave. Treba je dati možnost ozdravitve na dostopu roke.
secufin | 20.01.2011 | 14:28
Za lajšanje simptomov in zdravljenje MS se uporablja tudi marihuana. Izkazala se je za najboljše zdravilo za lajšanje simptomov MS. Vendar pa slovenska vlada, državni uradniki, farmacevti, zdravniki in še kod začuda ne vedo nič o tem. Itak, če so pa v rokah farmacije in plešejo tako, kot farmacija igra!
izzy007 | 21.03.2010 | 12:01
Pred 2 mesecema sem dobil dijagnozo MS Upam da bodo našli zdravilo ali pa vsaj rešitev. Ker pa smo žal v Sloveniji ne vem kdaj bom to dočakal.Podpiram predlog upam da bo kaj iz tega.samo se vsepovsod preveč varčuje bolniki pa trpimo no ne samo mi tudi ostali bolniki.. Pa ne se preveč jezit ker ste lahko hitro z nami.
drago58 | 14.03.2010 | 10:41
Podpiram predlog! Veliko uspeha.
Nataraya | 20.01.2012 | 12:36
 
Hello! Ime mi je Alen,star sem 33 let in imam MS.M.J. sem kadil že preden sem zvedel za svoje stanje.bla,bla,......rad bi samo povedal,da mi marijuana lajša zagone.V primeru,da marijuane ne bi imel bi bilo stanje  slabše!!Podpiram pedlog,glede ;zdravljenja; z marijuano bulnikom  MS in drugim...!!!
Stane Kovačević | 14.03.2010 | 08:52
Se popolnoma strinjam z draghcijem (kdor ima moč, ima škarje in platno). In v kolikor ta nima nekega interesa, se pač ne zgodi nič.

…glede na rezultat glasovanja, je popolnoma jasna odločitev, volja, želja,… ljudstva. In žal se je morala zgoditi ta pot (da bo vlada dala nalogo našim zdravnikom, namesto, da bi se sami angažirali) do reševanja bolezni.
draghci | 14.03.2010 | 07:08
Saj nobeden ne pričakuje čudeža in ne bi rad, da se vrnemo na stara pota, da je MS zaradi svoje" kompleksnosti" še vedno "skrivnostna bolezen". Če ostane tako, potem lahko tisti, ki imajo moč, še naprej vlečejo to stanje, kjer se nič ne dogaja. Se pa strinjam, da najedamo sami sebe in ko bomo odstranili ta vzrok, bomo bolezen zares premagali. Ker pa je to premnogim v tem trenutku zares težko, mogoče najtežje, pa zaenkrat naj bo saj to, kar je očitno bolj izvedljivo, da si odmašimo te preklete zablokirane vene in to čimprej.
mm | 13.03.2010 | 00:19
Seveda sem ZA. Samo ne pričakujmo čudeža. MS je zelo kompleksna bolezen. To je lahko samo eden od simptomov ali samo eden od mnogih vzrokov, da začnemo sami sebe najedati.  POMENI pa veliko, ko odpravimo enega od vzrokov. Zato sem za!!
B P | 12.03.2010 | 13:24
MRS...ker je bilo vaše vprašanje meni zastavljeno ali sem moderator izbrisano, vam sporočam, da jaz nisem moderator. Gornji komentar sem sama izbrisala, ker vašega vprašanja ni bilo več.

moderatorBP je druga oseba.
moderatorBP | 11.03.2010 | 14:52
Objavljamo komentar, ki smo ga prejeli preko elektronske pošte:

"Sem MS medicinska sestra in spremljam bolnike z multiplo sklerozo že veliko led. To je bolezen, ki prizadane predvsem mlade ljudi. Mnogi se borijo z invalidnostjo različnih stopen, pa vendar se z vso vnemo spopadajo z življenjem. Da bi lažje premagovali ovire v vsakdanjem življenju, se nekateri redno udeležujejo Joge, ki jo že 16 let vodim na rehabilitacijskem centru na Soči. Ker se je pokazala nova možnost za njihovo izboljšanje zdravstvenega stanja, podpiram vse možnosti in tehnik, ki so na voljo."
Trojanec | 10.03.2010 | 21:52
 
bi bilo pa lepo, da bi se teh "novih" 130+ uproabnikov opredelilo še do katerega drugega predloga na tem portalu, glede na to, da ste kar konkretno dvignili kvorum potreben za posredovanje predloga vladi... ;)
Stane Kovačević | 11.03.2010 | 09:17
…še en komentar na temo Trojanca
V vsaki prebrani zadevi vsak prvo vidi le tisto, kar ga zanima (taki pač smo ljudje). Trojanec verjetno nima neposrednega stika z boleznijo, ali pa z obolelimi in zadevo ne pozna, podpira pa ekonomično delo vlade. In tako se je sprva odločil in celo podal pojasnilo svoje odločitve (delo in zapravljanje – zakaj, v kolikor to ni potrebno).
Ob naših komentarjih pa je videl več, spremenil je mnenje in če mene oči ne varajo je njegov glas prvi, ki nas podpira. Jaz pozdravljam njegovo spremljanje.
MRS | 11.03.2010 | 07:51
res ne vem, gospod Trojanec, od kod vaše nerganje.

1. kar se tiče samega predloga, njegove vsebine in oblike, predvidevam, da ima pristojno ministrstvo na voljo dovolj strokovnjakov in pravnikov, ki bodo sposobni dojeti, da se predlog nanaša na brezplačno diagnosticiranje CCSVI in poseg odmašitve ven. vprašanje je zelo jasno - da ali ne CCSVI v Sloveniji za vse bolnike brezplačno in čimprej. kaj tukaj ni jasno, pa meni ni jasno.

kar pa se samih raziskav tiče, v protokol dr. Zambonija se vključujejo tudi druge države in ne vidim razloga, zakaj se ne bi tudi naši zdravniki in bolniki z MS. pri vsem tem skupaj gre tudi za raziskovalno delo na področju medicine, ki je, vsaj po mojem mnenju, nujno za napredek stroke.

2. kar se tiče samega nasprotovanja oz. vašega glasu proti, pa res ne vem, od kod vam ideja, da se morajo težki bolniki opredeljevati do zadev tipa "poligamija" ipd. njih in njihove svojce zanima naslednje: ali bodo v tej državi bolniki z MS obsojeni na invalidnost in nepredstavljive muke ali pa obstaja možnost, da se pozdravijo v okviru obstoječega zdravstvenega sistema.

3. trenutno je kvorum glasov za predlog že na 150+, kar po mojem mnenju priča o tem, kako pereč je problem CCSVI. oprostite, vendar se vsaj meni zdi, da vprašanja utripajočih luči na semaforjih, cerkvenega davka, poligamije in vsega ostalega, kar berem med predlogi, ne odtehta cene človeškega življenja in kakovosti življenja težko obolelih za MS.

vam morda ni jasno, da so bolniki z MS invalidi, katerih doberšen del ni sposoben več delati, voziti avtomobilov, služiti plač? sploh veste, kaj to pomeni biti pri zdravi pameti zaprt v propadajoče telo in trpeti neizrekljive bolečine?

ko sem pripravljala prispevek za blog, sem naletela na spletno stran združenja MS za gorenjsko, kjer opisujejo srečanje bolnikov. na njem je nastopila gospa, ki je na invalidskem vozičku, ne more več premikati rok in nog. da pa bi lahko vsaj kaj sporočila, ji je mož izdelal opornico za glavo, nanjo namestil svinčnik. gospo in njeno družino občudujem zavoljo volje do življenja in poguma, da se borijo do konca. 

dajte mi no razložiti, kako se še tiče poligamija, cerkveni davke, prometni prekrški te gospe, ki zmore premikati samo še glavo? ali njenih svojcev, ki morajo vsak dan skrbeti zanjo?

s svojim glasom proti ste se v bistvu obrnili proti bolnikom z MS in njihovim svojcem. če pa ste že "udarniško" razpoloženi in vabite k večjemu sodelovanju na tem portalu, je pa to zavoljo tega, ker ste zdravi in imate očitno dovolj časa, da se udeležujete debat in glasovanj.

bolniki z MS, gospod Trojanec, časa več nimajo. 

hvala za vašo pozornost in lep pozdrav!
B P | 11.03.2010 | 09:15
Komentar je izbrisal avtor komentarja.
MRS | 11.03.2010 | 08:30
lepo, da ste spremenili svoj glas, ni pa lepo to, da ste a priori glasovali proti predlogu. če je to morda način za povečevanje obiska in število glasov na tem portalu, potlej ste tokrat res udarili v prazno.

ne rečem, da so vse ostale teme nepomembne. ampak bolniki z MS potrebujejo UPANJE in zdravje. potlej pa, če ima dr. Zamboni prav, verjemite mi, bo marsikdo od njih še kako vesel, da lahko sodeluje na tem ali kakem drugem portalu, saj bo spet sposoben skrbeti sam zase, služiti svoj denar in se družiti tako v realnem kot v virtualnem življenju.
lana | 10.03.2010 | 21:44
podpiram predlog in naj se pomaga bolnikom ..
marinap | 10.03.2010 | 18:09
Popolnoma podpiram ta predlog!
Naj se upanje uresniči za vse vas tukaj in ostale z MS!
coprnica kiki | 10.03.2010 | 12:39 Prikaži
Tipično (naveden tekst so moja mnenja, brez konkretnih dokazov, a posledice logičnega razmišljanja):
- farmacevtska industrija (fi) ima monopol nad načini zdravljenj bolezni, poškodb, ...
- zaradi finančne premoči fi narekuje zdravstvenim ustanovam načine in možnosti zdravljenja
- ozdraviti MSovce na tako enostaven način je finančno neugoden za fi
Rezultat mojih izkušenj in izkušenj bljižnih je: obiski pri bioenergetiku, bioresonanca, homeopatija oz. operacija v državi, kjer delajo ZA človeka.
Podpiram predlog, a se bojim, da ker politično gledano ni aktualen, ne bo upoštevan. Res je pa, da MS ni bolezen le ''onih drugih'', zato na žalost vidim uspeh predloga, ko/če bo dovolj ljudi na vplivnih mestih izkusilo MS iz prve roke.
Želim vsem, da bi lahko tekali s svojimi dragimi.
secufin | 20.01.2011 | 14:31 Prikaži
Ojla! Preberi si kako marihuana lajša siptome MS. Tudi o tem zdravniki (slovenski) ne vedo nič! Itak, če pa jih je večina podkupljena s strani farmacevtske industrije. Če te zanima kaj več mi lahko pišeš tudi na mail: secufin@yahoo.com
Desiree Tunjič | 10.03.2010 | 12:39
PRI VSEMU TEMU SE ČLOVEK SAMO ZGROZI-KAJ JE RES BOLJ POMENBEN DENAR OD ČLOVEKA???
MISLIM,DA MORAMO NAREDITI TEMU KONEC,....IN TO TAKOJ!!!

TISTI,KI IMAJO MOČ V ROKAH NAJ SE VPRAŠAJO KAKO BI RAVNALI,ČE BI KDO OD NJIHOVIH LJUBLJENIH ZBOLEL-RESNO BI SE MORALI VPRAŠATI.

PROSIM POMAGAJTE NAM!!!
mbabic15 | 09.03.2010 | 17:32
Pozdravljeni.
Tudi mene zanima na podlagi česa je g. Trojanec nasprotoval predlogu. 
Prosim, če lahko meni in vsem ostalim, ki sodelujemo v tem predlogu, podate razlog... 
Hvala.
Trojanec | 10.03.2010 | 15:35 Prikaži
 
preprosto. v predlogu piše naj vlada finančno podpre raziskave. zakaj bi podpirali, raziskovali nekaj, kar se že raziskuje in po vaših ugotovitvah uspešno. nimam pa nič proti, da se ugotovitve tujih raziskav uporabijo v slovenskem zdravstvu. nasprotno. čimprej!

spremenite predlog in spremenim glas, ampak ga itak ne rabite ;)
BarbaraPeroci | 10.03.2010 | 18:03
V Sloveniji se te raziskave še ne opravljajo.
draghci | 10.03.2010 | 19:20
Spoštovani trojanec, saj vaša logika ni slaba. Na prvi pogled vse štima in res, kako smo lahko tako nespametno predlagali. Da je predlog tak, ni zaradi naše logike in naših želja. Največja moč, ki jo imajo trenutno zdravniki, nevrologi, da lahko odlašajo s tem zdravljenjem je, da preprosto rečejo, da še ni dovolj raziskano. Čisto vsak zdravnik, do najvišje inštance, odgovarja MS javnosti in vedno pogostejšim vprašanjem novinarjev z eno in isto izjavo, da še ni dovolj raziskano. Ta izgovor lahko vlečejo še leta. Človek, ki logično razmišlja, bi se vprašal zaskrbljeno, madonca ali so naši zdravniki nesposobni in bognedaj slaboumni, da po vseh teh raziskavah še vedno izustijo take neumnosti. Moja hči gre čez mesec in pol na operacijo v Bolgarijo, pri nas si pa ne upajo še ven pregledat z ultrazvokom. Še padarji so se več upali kot naši zdravniki po tolikih letih študiranja. To je logično mišljenje, potem pa obstaja še bolj logično, ki pa cika na interese farmacevtskih družb in njihovih slug zdravnikov, ki so pripravljeni izpasti dobičku na čast , popolnoma nesposobni, takorekoč, neumni.
Stane Kovačević | 10.03.2010 | 20:22
Komentar na Trojanca
Ne podpira raziskav, katere se že opravljajo drugje. Po eni strani je to za razumet (zakaj počet neki, kar se že dela ). Nekateri pač vidijo več (s tem bi podprli/ovrgli, razširili, dopolnili že začete razikave, se pridružili tistim, ki ne čakajo, pač pa delajo).
Iz predloga, jaz kot OSNOVNI cilj razumem: v najkrajšem času začeti z zdravljenjem po metodi dr. Zambonija, katero je že uspešno predstavil - pač na manjšem številu pacientov. Iin je edina, ki daje  rezultate zdravljenja in ne zavlačevanja bolezni .
Podporo raziskav pa jaz vidim kot POSTRANSKI cilj (pridružiti se vodilnim in pomagati drugim, ki še oklevajo).
V kolikor Trojanec še 1x prebere predlog, sem prepričan, da bo v njem videl več kot pa le ponavljanje.
Trojanec | 10.03.2010 | 21:49
 
spremenil glas. sam vseeno mislim, da bi lahko predlog malce bolje formulirali. 

Upanje za bolnike z multiplo sklerozo

 Italijanski zdravnik Paolo Zamboni je odkril vzrok za nastanek multiple skleroze in način zdravljenja.

Po svetu že potekajo raziskave na to temo.Prdlagam, da slovenska vlada podpre takšne raziskave tudi v Sloveniji.


Upanje za bolnike z multiplo sklerozo

 Italijanski zdravnik Paolo Zamboni je odkril vzrok za nastanek multiple skleroze(CCSVI-chronic cerebro-spinal venous inssufficiency), in način zdravljenja(The Liberation Treatment).

Po svetu že potekajo raziskave na to temo.Prdlagam, da slovenska vlada podpre takšne raziskave tudi v Sloveniji.Za zdravljenje je potrebno sledeče:

1.Napotnica za magnetno resonanco!

2.Pregled vratnih ven in seveda izvid

3.Operativni poseg (angioplastika vratnih ven)

Pregled ven naj se prične čim prej. Pri bolnikih z MS je vsak dan izgubljen!!! Prevelike poškodbe možganov se ne obnovijo več, kar pusti trajne posledice...