Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Vloga policajev pri urejanju prometa?
 
Boris
Ogledov: 5632
Predlog ustvarjen 11.11.2009
Arhivirano
Zadnja sprememba 11.11.2009 19:03:53

  Predlog   Število glasov   Komentarji (2)  

Uvod:
V Ljubljani se dnevno dogaja, da vozniki prevozijo rumeno in tudi rdečo luč ter tako pridejo v središče križišča. S tem pa zaprejo pot ostalim voznikom.

Dostikrat pri takih prometni zamaških pomagajo policaji z usmerjanjem prometa ter preprečujejo, da bi se naredili še večji prometni zamaški.

 

Vprašanje:
Zakaj policaji zgolj urejajo promet in ne skrbijo za vzgojo voznikov? Če nekdo prevozi rdečo luč oz ostane v središču križišča ter s tem ovira promet, se mi zdi, da krši CPP?

Dnevno se vozim skozi vse te zamaške in nisem še videl policaja, ki bi pridno ustavljal voznike, ki so naredili prekršek CPP.

Zakaj torej policaji zgolj pasivno skrbijo za pretočnost promet in NIČ ne storijo za to, da bi vozniki spoštovali veljavne zakone ???


Ključne besede policija, promet, kazni
Kategorija: Notranje zadeve


Zadnji komentarji:

vlada91 | 06.10.2013 | 13:59
Policisti niso edini, ki so dolžni zagotavljat varnost v cestnem prometu. Pomembno vlogo ima tudi Svet za preventivo in vzgojo. Policisti pa so danes v veliki meri omejeni kadrovsko in materialno zaradi vsesplošnega varčevanja zato bi bilo najverjetneje težko izvedljivo, da bi v jutranjih urah na vsakem bolj obremenjenem križišču v državi promet vsmerjal policist. Že dejstvo, da policiji primankuje sredstev za redno servisiranje vozil in druge osnovne dele materialne opreme pove več kot dovolj.
Ena izmed rešitev celostnega stanja prometne varnosti bi bila v uvedbi prometne vzgoje v okviru srednješolskega in osnovnošolskega izobraževanja in seveda celoživljenjsko učenje. Nekaj od tega predvideva tudi nova Resoluija o varnosti cestnega prometa za obdobje 2013 - 2022. Namen je nekaj spremeniti, vendar je vse odvisno od sredstev, ki bodo na razpolago.
parnik546 | 26.04.2012 | 18:48
policija ima tudi tobro stran ne samo kaznovanje. 
parnik546 | 26.04.2012 | 18:46
Komentar je izbrisal avtor komentarja.