Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

ukinitev počitniških kapacitet celotnega javnega sektorja

5006 OGLEDOV 12 KOMENTARJEV

Za prispevek k zmanjšanju javnega dolga naj parlament sprejme zakon s katerim se na javni dražbi odprodajo vse počitniške kapacitete državnih, občinskih in sodnih organov oz.institucij ter javnih zavodov, agencij, institutov in skladov v lasti države ter občin. Sredstva naj se uporabijo izključno za odplačilo dolga države.

Hkrati naj se po istem zakonu odprodajo počitniške kapacitete podjetij v lasti države ter občin, ki poslujejo z izgubo. Sredstva naj se uporabijo za pokrivanje izgube.

V nasprotnem primeru naj počitniške kapacitete celotnega javnega sektorja pod enakimi pogoji koristijo vsi državljani države Slovenije.

Obrazložitev: Glede na število delavcev, ki so izgubili delo v gospodarstvu in nimajo finančnih možnosti dopustovati je vsaj nehigienično, da zaposleni v javnem sektorju bahato koristijo počitniške kapacitete ki so last države Slovenije in torej državljanov.

S prodajo vseh počitniških kapacitet javnega sektorja se bo lahko javni dolg zmanjšal vsaj za 2 miljarde Eurov, kar naj bo prispevek javnega sektorja k zmanjšanju dolga države.

Razen tega je vzdrževanje počitniških kapacitet nepotreben strošek, ki ga gospodarstvo v teh razmerah ne more pkrivati.

27 glasov

10 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR O ovcar 24 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


8. 10. 2013

Odziv Ministrstva za pravosodje

Ministrstvo za pravosodje upravlja s počitniškimi enotami, ki so bile v večini prevzete od bivše Agencije za plačilni promet in ne razpolaga s podatki o vseh počitniških enotah, ki so v lasti državnih, občinskih in sodnih organov oz. institucij ter javnih zavodov, agencij, institutov in skladov v lasti države ter občin.

Za racionalnejše ravnanje s stvarnim premoženjem je v pripravi strategija ravnanja z nepremičnim premoženjem države, ki bo določila nova izhodišča za bolj racionalno ravnanje s stvarnim premoženjem države.

Priloge:

Komentarji