Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Subvencioniran prevoz dijakom vozačem
 
herbi6183
Ogledov: 1277
Predlog poslan 05.07.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 04.07.2013 13:38:58

  Predlog   Število glasov   Komentarji (2)  

Subvencioniranje vozovnice javnega prevoza dijakom vozačem je ljudem (volilcem)  veščna poteza države, ki jo tudi sam splošno pozdravljam.

Toda v primerih, ko nekdo živi npr. na Koroškem, gimnazijo pa hoče obiskovati v Ljubljani ali Mariboru, čeprav imamo na Koroškem kar dve gimnaziji, ali ko nekdo živi na Senovem, pa se vpiše v program zdravstveni tehnik v Ljubljani, ker je pač Ljubljana kul kot center, čeprav je tak program možno obiskovati v bližnjem  Novem mestu ali Celju, pa se mi zdi subvencioniranje prevoza razmetavanje z javnim denarjem, ki povrh vsega še močno pospešuje centralizacijo države.

Predlagam torej, da se subvencioniranje prevoza dijakom vozačem ohrani le v obsegu, ko dijak obiskuje program v najbližnjem kraju, kjer se program, ki ga vpisuje, izvaja. Ravno zato imamo bogato mrežo javnih šol, ki bi ga želeli na periferiji tudi ohraniti.

 


Ključne besede
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Katrin | 06.07.2013 | 20:06
Šole se razlikujejo tudi po kvaliteti kadrov in programa, ne le "kulskosti".
herbi6183 | 13.07.2013 | 12:47
Verjamem, da so šole različnih kvalitet, a kvaliteta šole je izredno težko merljiva kategorija. Moj predlog ne preprečuje, da bi se diajki vpisovali v kvalitetnejšo šolo, če jo nekje vidijo.
Ne boste me pa prepričali, da ni razmetavanje javnega denarja, da nekemu dijaku omogočamo (plačujemo), da ima šolo pred nosom in da mu hkrati plačujemo prevoz, da se vozi v šolo drugam.