Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Transparentni dogodki in prijave prireditev
Anti NWO
Ogledov: 506
Predlog poslan 01.07.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 30.06.2013 02:43:41

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Predlagam, da se olajsa vse prijave glede raznih dogodkov, shodov, protestov, tako, da lahko vsakdo preko interneta izpolni obrazce in tako naredi legitimne proteste, dogodke ali karkoli. To naj bo vpogled vsakomur, tako, da lahko vsakdo vidi, kdaj je kaj prijavljeno ali ne, saj transparenca je bistvena. Prav je, da se ve, kdo je organizator in, da se potem tudi lazje pride v kontakt z njim za vec informacij ali pomoci.

 

Preko interneta se lahko tako isce po datumu in krajo dogodka na zemljevidu, kjer se natancno oznaci, kje poteka dogodek, morda celo narisano, kje tocno gre shod, prireditev. Tako se mocno olajsa vsa birokracija in delo tako organizatorjev kot policije. Protesti bi morali biti legalni v nasi drzavi, tako, da jih lahko kdorkoli najavi in da ne rabi placati niti centa, saj edino tako bomo lahko rekli, da smo demokraticna in enakopravna drzava.


Ključne besede transparentno, prijave, prireditev
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

anekdota | 19.07.2013 | 10:48
 
Pozdravljeni

Meni se zdi predlog zanimiv. Z uveljavitvijo predloga bi državljani lahko imeli vpogled v tovrstna družbena dogajanja in vsa na enem mestu. Zadeva bi postala predvidljivejša in tako tudi priprave nanje za vse, bodisi za varnost, konkretnost sporočanja, številčnost udeležbe, preventivno pripravo okolice kot je recimo varnost oseb, poslovnih subjektov (trgovin), kulturnih objektov itn. Na primer nekdo, ki ima prodajalno v centru mesta in ob kateri bi se recimo dogajal shod, bi to lahko preventivno zaščitil pred izgredi, v kolikor bi bil prej obveščen o taki možnosti, oz. bi se o prireditvah lahko preprosto in preventivno pozanimal z vpogledom v predlagan spletni portal. 

Pravzaprav bi lahko prek predlaganega javnega skupnega portala državljani celo pridali svoj glas v tem, ali se bodo določene prireditve, shoda udeležili ali ne, ali pa še ne vedo če se bodo. Podobno kot delujejo povabila na dogodke tudi na FB.

-
Hkrati sem mnenja (kot sem že pisal v predlogu Ukinitev tega portala - http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/4822);, da bi se temu morda v precejšnji meri lahko izognili, v kolikor bi se civilne iniciative zadovoljivo vključilo v javni, skupni dialog prek javnih medijev in bi tako parlament ne imel edini ali v večini poblastilo o odločanju o skupnih družbenih vprašanjih, temveč le prav tako pomemben del poblastila.

lp
Tlachenka | 02.07.2013 | 15:06 Prikaži
Že tako je shodov in protestov preveč in tako močno zgubljajo na vplivu. Če ne bi bilo protesta za vsako neumnost bi morda kdo celo poslušal, ko bi šlo za kaj pomembnega.
Anti NWO | 16.07.2013 | 01:12 Prikaži
 
Shodov in protestov je premalo!!!!! prevec je ostalih prireditev, kjer se udelezuje vec ljudi kot na protestih in shodih in celo placajo, da se lahko udelezijo!!!!

Zivimo v casu informacije in zat mora biti vse bolj transparentno in dostopno.