Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Omejitev volilne pravice
Anti NWO
Ogledov: 1223
Predlog poslan 27.05.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 27.05.2013 01:09:40

  Predlog   Število glasov   Komentarji (10)  

Predlagam, da se v nasi drzavo omeji volilno pravico vsem tistim, ki nimajo dokoncane vsaj srednje sole, oziroma, kateri imajo podpovrecni IQ.

Dejstvo je, da vecina ljudji ni sposobna racionalno voliti, saj niso sposobni razumeti cemu so volitve in referendumi namenjeni, saj glede na to, kako smo volili na zadnjih referendumih jasno kaze to, da vecina slovencev sploh ne ve kaj voli, saj na koncu se volja ljudi ne uposteva, zato  ker nekdo iz parlamenta je kao bolj kompetenten in inteligenten od vecine drzavljanov in pravi, da je referendum neizvedljiv, kar je zaljivo do ljudi, zato gremo raje presparati ljudem to sramoto in prepustimo kompetentnim ljudem, da volijo in vodijo drzavo.


Ključne besede omejitev, volilne, pravice
Kategorija: Gospodarstvo


Zadnji komentarji:

pravica_ljudem | 12.06.2013 | 15:43
Sam bi raje videl da bi država namenila nekaj svoje moči h poučevanju kritičnega razmišljanja prebivalcev. Ne tisto da je en avtomatsko dobr drug slab. Ne črno belo, ne glede na to kako je politik všečen pač pa enostavno po svoji lastni presoji. Ker fanatikov ala Janša style nas je lahko še kako strah. Da jokajo za nekoga ki je že marsikaj pa ne sam on naredil slabega za Slovenijo..nevem no...Ok super da je pomagal da imamo državo ampak če jo je pomagal osamosvojiti še ne pomeni da jo ima pravico krasti. To je kritično razmišljanje. Ne pa uno..čustvena navezanost na človeka ki se mu zaradi zaslug preteklosti vse spregleda. To ni nobeno racionalno razmišljanje. In potem je tudi težko verjeti da bi Slovenija kdaj dobila racionalne politike.

Ne želim delat krivice Janševim podpornikom. Verjamem da je marsikdo od njih tudi kritičen. Nisem ciljal na vse podpornike Janše, prav tako pa bi rad poudaril da so nekateri v dokaj podobnem fanatičnem smislu podpirali Jankoviča, Kučana in pa LDS. 

Fanatični ljudje skrbijo za razklanost naroda ker uporabljajo premalo razuma in preveč čustev. Kritični pa skrbijo za kar se da realno oceno države, politikov in funkcionarjev.  Pri tem razgalijo politiko in jo podrobno  z enim očesom vedno opazujejo. S tem se poveča neke vrsta transparentnost in poveča pritisk za bolj etično vodenje države.
Tlachenka | 14.06.2013 | 10:46
Mislim da predvsem primanjkuje kritično razmišljanje v obratnem smislu. Torej vsak takoj verjame, ko se politika ali premožnega človeka za nekaj obtoži in takoj postanemo defenzivni, ko državni organi želijo kaj spremeniti itd. In ne, to se ne navezuje na JJ ampak na splošno situacijo.
hales | 01.06.2013 | 18:44
In odločanje, kdo lahko voli, dobi vodilna stranka v parlamentu.
Tako bomo imeli na naslednjih volitvah eno samo stranko.
jozzek | 31.05.2013 | 14:57
Ne samo da taka omejitev formalno-pravno že obstaja v volilni in obsežnem delu ostale zakonodaje (npr. socialna in obligacijska, kazensko pravo) z omejitvijo in izključitvijo opravilno nesposobnih iz pravnih in upravnih postopkov - kar so tudi volilni.

Zelo toplo priporočam umik predloga, da se ne bi smešil(a) še dalje. Po drugi plati bi se en kup kriminalcev lahko sklicevalo na zdravstveno potrjen idiotizem in bi lahko tako popolnoma nekaznovano kradli, pobijali, posiljevali in ropali ter morili. 

Ti je tvoj predlog še všeč?
usimoncic | 29.05.2013 | 15:46
Če bi že komu omejevali pravico voliti, bi jo morali najprej tistim, ki iz proračuna več prejmejo, kot prispevajo vanj. 

PS: Sicer sem proti temu, da volilno bazo kakorkoli širimo ali krčimo, če pa bi že na vsak način to hoteli, sem dal svoj predlog.
janak | 29.05.2013 | 08:11
Treba bi bilo določiti minimalne pogoje za kandidate, ki želijo kandidirati na volitvah, npr. določen nivo izobrazbe, nekaznovanost in slično...to, da bi omejili volilcem, da sploh volijo pa je žal dragi Anti NWO popolnoma zgrešeno..
Tlachenka | 27.05.2013 | 19:47
Brez zamere dragi Anti NWO ampak s predlogom se strinjam ravno zaradi takšnih volilcev kot si ti...
Anti NWO | 27.05.2013 | 14:59
 
Ja zal ljudem res nekaj primankuje v glavi in to ne samo volilcem, temvec predvsem poslancem, ki se norcujejo iz naroda, ces da ne vedo kaj zelijo, tako da ali se znebimo poslancev ali volitve ukinemo, ker so sama farsa, saj je vseeno koga volimo in kaj volimo, saj na koncu itak elita postavi svoje ljudi. Ce ljudje nebi volili bi naredili vec koristi, kot, da volijo to kar imajo na moznost. Ce bi imeli neposredno demokracijo, potem bi bile volitve smiselne, toda dokler bomo imeli diktaturo je naravnost nesramno, da ljudje hodijo na volitve, saj mislim, da na volitve hodijo predvsem podpovprecno inteligentni in izobrazeni ljudi, stari vec kot 50 let, ko jim ze mozgani slabo delajo. To je pac dejstvo, saj sem opazoval volitve in sem videl na lastne oci kaksni ljudje grejo na volitve in tem ljudem bi morali prepreciti dostop do volitev, ker niso sposobni voliti. Potrebujemo neposredno demokracijo, kjer lahko mladi in sposobni ljudje ustvarjajo boljso prihodnost in pogoje za delovanje drzave.
peter i | 27.05.2013 | 15:24 Prikaži
 
najbolje da se v sloveniji ukine strankarski sistem in da poslance izvolimo z žrebanjem med vsemi polnoletnimi in do največ 45 leta starosti ,ki niso bilo nikoli obsojeni in niso člani trenutne politike z tem mislim na vse
tako bi imeli vsi enake možnosti da bi bili v parlamentu

andrejček | 27.05.2013 | 13:41
Bodi pošten, pa napiši, da gredo lahko na volitve samo diplomanti Filozofske fakultete, pa bo problem še manjši.

Dejstvo pa je, da v Sloveniji primankuje ZDRAVE KMEČKE PAMETI, medtem ko jo je šolane par kubikov preveč.