Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


plače v javnem sektorju
 
formula one
Ogledov: 1403
Predlog poslan 27.05.2013
Z odzivom organa 09.07.2013
Zadnja sprememba 23.05.2013 18:43:05

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (6)  

kar se tiče zmanjševanja plač,sploh v zdravstvu-delam na onkološkem, na 3 smene, sem dipl. med.sestra. ,na mesec imam prostih dni v povprečju 3-5,večinoma nedelje. Zdaj bi Vi vsem enako znižali plače. Jaz dobim 1100€, večina politikov,itd,pa 2000€+. Jaz bi naredil takole.:1000€..-5%...1500...-10%...2000€...-15%....nad 2000€ pa -20%.bodmo fer..na koncu bote vsi rabili doktorja in medicinsko sestro..pa pridite enkrat poslanci mal pogleat, kaj vse prenašamo na onkološkem in kaj vse delamo za ta denar, Vi pa s 3000€ plače delate zakone 2 leti!!!!.Res bi rad 1x pršu v DZ,da vidim,kaj Vi delate za to plačo,itd.Že tko mate visoke plače in to je vaše delo,da vodite državo, zaka imate še pol sejnine!!!Jaz bi vam ukinil sejnine!!

2. A rabi Slovenija toliko občin?!..Če bi spucal vsaj 20% občin,bi se dost prišparalo.Naj si  drugje šiht iščejo,tko kot vsi slovenci,ko ga,če ga izgubimo..Dost je v javnem sektorju delavcev,ki so že za v pokoj..zdaj pa mal izračunite,kaj se vam splača-imet ne vem koliko mladih na zavodu,pa prejemat socialno,al dat tega v penzijo,pa mladega zaposlit.!


Ključne besede zmanjševanje stroškov države
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

pravica_ljudem | 12.06.2013 | 15:32
Ma poslancem se ni treba štemplat ker majo kao delovni čas namenjen tud temu da gredo do državljanov al neki tazga. Torej so na nek način prosti. Tud če recimo ne glasujejo na zakonih ali pa sploh niso prisotni v parlamentu dobijo še zmer plačo. Poglej si prispevek RTV SLO na 2 januar ki so ga nam navadnim državljanom vzel. Ja sej večine politikov niti v blizu parlamenta ni blo! Zato pa jih me vseeno če nam jemljejo praznike. Ker oni si itak lahk prvoščjo, za njih se itak nič ne spremeni. Za njih je še boljš ker se jim še dodatn delovn dan šteje!!

Vem kakšni so pritiski na Onkološkem zato vem da si svojo čeprav manjšo plačo zaslužite veliko bolje kot katerikoli politik. Žal politiki pri sebi ne želijo nižati plač, raje kot to nižajo drugim. Za sebe vedno govorijo da se finančno državi  to ne bi nič poznalo če bi sebi nižal. jah dobr sej pol recimo tud jaz to lahk zase rečem ker se imam za boljšega od ostalih. To ni prav. To lahko potem vsak posameznik reče.  Vsi morajo nositi breme krize, še najbolj pa politiki in funkcionarji ki so sploh omogočili da se je država znašla v tej situaciji.
 

Vsekakor moramo število občin zmanjšat. Moj predlog je enostavn. Ukinitev vseh občin in na njihovo mesto postaviti 7 pokrajin. 
anekdota | 29.05.2013 | 20:33
 
Pozdravljeni

Zadeva ni samo v tem, da so dela neprimerno ovrednotena, temveč že samo razumevanje človeka kot bitja v tem sistemu, ki smo ga ustvarili, na tak način postaja preživet. Ozko kapitalistično je, da se človeka najprej vrednoti skozi njegovo sposobnost in ne najprej kot človeško bitje, bitje, ki ima enako pravico tukaj bivati kot vsakdo in ima enake ali precej podobne osnovne preživetvene ter bivalne potrebe, kot katerokoli drugo človeško bitje na planetu.
Sistem vrednotenja človeka predvsem ali celo izključno glede na njegovo sposobnost je nepravičen. Kot tak se bo v prihodnosti moral spremeniti. V ospredje prihaja humanost s potencirano samo-odgovornostjo do sebe in hkrati drugih ter samozavedanje z občutkom za skupnost. Sistem vrednotenja, ki ne temelji na individualnosti temveč jo zgolj omogoča skozi njeno priznavanje, obenem pa potencira odgovornost do potreb večine.

Vsak človek je tako vedno imel in ima osnovne potrebe - zdrava hrana, voda, zrak, streha nad glavo, varnost, preskrbljenost v starih letih ter možnost izobraževanja skozi celotno življenje. Vsak! Neglede na poklic, razvite ali nerazvite osebne sposobnosti, prirojenosti ali naučenosti.

Kaj to pomeni: Pomeni, da bi vsak človek neglede na poklic, izobrazbo, status, vero, zunanjost, telesnost, itn, za prizadevnost v služenju družbi skozi delo, moral dobiti osnovno. Dokler na svetu te osnovne pravice, ki pripada vsakemu človeškemu bitju že ob rojstvu ne bo, bo nepravica, bodo vojne ipd.
Prizadevnost, trud, uspešnost, požrtvovalnost, pogum in sposobnost naj bodo dodatno nagrajene, a NIKOLI na račun najosnovnejšega, ki pripada vsakemu. Življenje drugega človeka, četudi je drugačen in ima drugačne sposobnosti ni kar nekaj, temveč je v osnovi enako vredno kot je naše.

Mnoge slabe lastnosti človeka, kot tiste dobre, ki so se ali se niso mogle izraziti v življenju posameznika, obstajajo zaradi vzgoje in vpliva družbe ter pogojev. Namreč vsak človek, vsako bitje ima določene potenciale, ki so za skupnost dobri in potrebni. Če kot družba posameznika ne znamo spraviti na nivo, da je lahko sebi in drugim v njemu lastnih zmožnostih najbolj koristen, kot družba naloge nismo opravili! Morda razmislek o tem.

lp
Man at work | 29.05.2013 | 10:45
Meni se zdi dober predlog. Je pa nekaj res da tisti, ki sedaj za visoko plačo ne delajo veliko, ne bodo rekli da je res tako, ker je za njih že to preveč naporno, glede na to koliko imajo časa in denarja za uživat. Že leta govorijo da bi morali primerjati posamezna dela med seboj, da bi dobili bolj pravični plačilni sistem, vendar se ga nihče ne loti naredit, ker vejo da bi prišli do enormnih razlik, ki jih tisti ki manj delajo ne bi pošteno sprejeli.
Ariel | 28.05.2013 | 20:44 Prikaži
Nauči se pisati.
Predlog je za obrisati rit.
hales | 01.06.2013 | 18:42 Prikaži
Gledaš formo namesto vsebine.
formula one | 27.01.2016 | 17:28 Prikaži
..pol si ti eden izmed teh,ko nič ne delajo,pa dobijo fajno plačo,ne..Ziher maš dost kolegov,glede na izražanje,idiot idiotski.