Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Zahteva po prekinitvi razprave o uvedbi davka na nepremičnine
 
noel66
Ogledov: 1556
Predlog poslan 16.05.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 15.05.2013 09:21:03

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Predlagam, da vlada prekine vse aktivnosti v zvezi s sprejetjem zakona o uvedbi davka na nepremičnine. Lastniki nepremičnin, so že plačali davek, ko so nepremičnine gradili ali kupili. Z uvedbo davka bo država udarila po žepu, vse tiste državljane, ki so ustvarjali, garali in se marsičemu odpovedovali, da so prišli, do svojih nepremičnin. Tudi če so jih dedovali, je bil davek že enkrat plačan. Z uvedbo tega davka, bo država spet nagradila lenuhe, ki  v svojem življenju niso sposobni drugega kot jamrati in prositi za socialno pomoč, namesto da bi delali ali pa so vse svoje prihodke porabili zato, da se imajo lepo. 


Ključne besede Davek na nepremičnine, davek, nepremičnine
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Izbrisan Uporabnik 26 | 07.06.2013 | 21:50
Glede na dejstva, da že obstaja davek na nepremičnine, je uvedba novega davka dejansko pot k dvojnemu davku. To pa dokazuje absurdnost uvedbe tega dodatnega davka. Naj tvorci takih predlogov raje "lovijo" davčne utajevalce, če s tem morda nisem precenil njihovih sposobnosti.
DavidS | 16.05.2013 | 10:23
Davek lastniki stanovanj in hiš že plačujemo.....reče se mu nadomestilo za stavbno zemljišče. Davek na nepremičnine naj bi to nadomestil. Ključno je razumeti, da pri tem ne gre nujno za nov davek, ampak za zamenjavo obstoječega "nadomestila" z novim "davkom".

Pri tem ponuja davek na nepremičnine z diferenciacijo davčnih stopenj možnost, da se rešijo (ali omilijo) nekateri problemi. Hrvaška je recimo ubrala model s tremi različnimi davčnimi stopnjami. Prva, daleč najnižja, je veljala za nepremičnine, v katerih lastnik živi. Druga, bistveno višja od te, je veljala za nepremičnine, katere lastnik daje v najem. Tretja, še višja od druge, pa za neuporabljene nepremičnine.

S tem ne obremenimo tistih "ki so celo življenje garali, da so si zgradili hišo" - davčna stopnja se lahko postavi tako, da je davek približno enko visok kot dosedanje nadomestilo. Z visokim obdavčenjem praznih nepremičnin dosežemo, da se lastnike stotin stanovanj, ki propadajo, vzpodbudi, da jih dajo v najem ali prodajo. Z nekoliko ugodnejšim obdavčenjem nepremičnin v najemu vzpodbudimo tiste, ki dajejo nepremičnino v najem na črno, da ta najem legalizirajo. 
Anti NWO | 31.05.2013 | 17:07
 
Bedarija, revezi bodo zmeraj najebali, saj tudi, ce se mastno obdavci tiste, ki dajajo v najem, bo to placal tisti, ki zivi v najemu. Kmalu se bo zacelo prodajati stanovanja izpod cene.