Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Dobiček državnih firm
peter i
Ogledov: 1393
Predlog poslan 29.04.2013
Z odzivom organa 28.06.2013
Zadnja sprememba 26.04.2013 13:24:45

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)  

Predlagam da se dobiček državnih firm vsaj 80% moral iti v državno blagajno ne pa da si nadzorniki,uprava,direktorji itd..,izplačujejo ogromne nagrade,odpravnine,regrese in si  filajo račune v davčnih oazah za katere sploh ne vemo,pa še veliko denarja pokradejo preko lažnih naložb,del itd..,za vse to je pa kriva politika in vlade tako prejšne kot tudi sedanja ker to še vedno dovoli saj so povsod samo strankarski nadzorniki,uprave,direktorji itd...,preko katerih si člani političnih strank polnijo samo svoje račune v davčnih oazah mar mislijo da ne vemo kaj počnejo ali kaj?to počnete v PETROLU,SLOVENSKIH ŽELEZNICAH,ADRIJI,BANKAH, ITD...,izplačujete ogromne zneske za nič dela firme pa so tik pred propadom vsaj železnice,adrija,banke,mura,peko itd..
 dajte denar v državno blagajno in ga nehajte krasti, saj bi  vsaj tako pravite politiki potrebovali vsak evro vi pa načrtno kradete in uničujete državne firme in državo z tem.
prosim da mi odgovorite,pa ne izgovarjajte se spet že na obstoječe zakone kot se pri vsakem predlogu na tej strani,torej res ne vem zakaj sploh hočete naše predloge če jih pa ne upoštevate?!


Ključne besede
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

lipi | 25.05.2013 | 19:46
Dobiček državnih podjetij: 
- za razvoj firme (sem niso všteti prevzemi, nagrade, itd.)
- za nujne rezerve, ki se lahko porabijo samo v primeru izgube, ki je izključno posledica neugodnih gibanj na trgu, ki jih je treba dokazati
- ostalo pa gre državi
elektam | 06.05.2013 | 13:06
....Prav tako bi moral iti vsa dobiček vseh zdravstvenih zavarovalnic, za nakup opreme in pripomočkov izključno za opravljanje zdravstvene dejavnosti in ne za nagrade članom uprav le-teh....Pri prostovoljnih zdravstvenih zavarovanjih, pa na poseben račun zavarovanca, da se transparentno vidi, koliko je kdo izkoristil od vplačanega....Vzajemnot je že pravilna, vendar ne more bit absolutna...nekateri so namreč lahko večno v bolniškem staležu do 30 delovnih dni.....tudi ta bi bil lahko v breme zdravstva, namesto nagrade članom uprav....
PCer | 02.05.2013 | 14:27
Čeprav je predlog precej zmedeno napisan glasujem ZA, ker bi res rad prebral, kaj meni o zadevi Vlada RS. Ni pa glavna težava v tem, da dobiček ne gre v državni proračun, huje je to, da so dobički mizerni, kar nekaj firmam, ki so omenjene v predlogu pa celo proračun daje več sredstev, kot znaša dobiček. Pravzaprav ima Državni proračun s tem grešniki v glavnem samo  izgubo in neke simbolične dobičke.

Zato bi bilo treba malo bolj natančno pogledati vse stroške in izgubljene možnosti za dohodek državnih firm. Nagrade vodilnim so pri tem vendarle samo kaplja v morje.