Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


obdavčitev nepremičnin/premoženja
 
Breda Arnšek
Ogledov: 1155
Predlog poslan 26.04.2013
Z odzivom organa 26.06.2013
Zadnja sprememba 25.04.2013 19:29:16

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (4)  

Spoštovani,

Z možem plačujeva nadomestilo za uporabo zemljišča in seveda tudi davek na hišo/premoženje. Že pred leti pa sva ugotovila, da mnogo naših državljanov sploh ne plačuje davka na nepremičnine/premoženje in niti vsi lastniki nepremičnin ne plačujejo nadomestila za uporabo zemljšča, kaj šele davek na premoženje. Še v času, ko je bil na DURS g. Simič in so imeli "odprti " telefon, so na vprašanje, zakaj nekateri spoštujemo "davčni" red, nekaterim pa ga ni potrebno in jih NIHČE niti po GURSovi akciji popisa stavb in stanovanj ni pocukal za rokav, odgovorili, da tako pač je in da "delajo na tem". Prosim, da mi samo odgovorite, ali smo tisti, ki spoštujemo pravni red "osli na kub" in ali naj enostavno nehamo plačevati dajatve, dokler ne bodo te veljale za vse državljane?! GURS je porabil miljone za registracijo nepremičnin, pa me zanima, zakaj še do danes ni nobene koristi od popisa. Nobene "luknje " ne bi bilov proračunu, če bi se DRŽAVA obnašala do vseh enako!

Predlagam, da takoj obdavčite tiste, ki jih GURS ima v evidenci, davkarija pa ne!

Ne lovite "muh", medtem ko spuščate "slone"!

Še vedno verjamem, da bo vaša vlada vendarle izenačila vse državljane, in to čimprej!

Pa mnogo uspeha!

Breda in Peter Arnšek

 

 


Ključne besede
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

hales | 11.05.2013 | 08:57
Če vas skrbi, da ne bo haska od popisa nepremičnin, so skrbi odveč.
Še glava nas bo bolela od teh davkov.
papillon | 01.05.2013 | 06:55
Sem za, čeprav je to še eno področje, ki nas (bo) deli(lo) na poštene in na parazitske goljufe. Mali primer, naša štiristanovanjska stavba. Mali dve stanovanji v pritličju plačujemo po podatkih v naravi, gornji dve večji stanovanji imata na črno narejeni mansardi in lastnikom je samoumevno, da imajo prijavljeno le polovico realne stanovanjske površine. Kaj lahko premakne njihovo miselnost? Mnogim le nadzor in zagrožena eksztremno visoka kazen. 
AndrejZoh | 01.05.2013 | 08:36
Večina stvari je zakonsko ustrezno urejena. Da pa bi za vsako mansardo vedeli, da se je dvignila, pa bi ob zdajšnji učinkovitosti potrebovali vojsko inšpektorjev. Kar je ne bomo dobili.
Ostane le, da jih prijaviš. Aja, to pa ne. 
V tako opevani Švici niti smeti ne moreš odložiti poleg kontejnerja, ne da bi te ne prijavil sosed. In na tem nivoju smo Slovenci pogrnili.... Državnega aparata ne moremo širiti v nedogled, nekaj bomo morali narediti tudi sami. Ali pa utihniti.
peter i | 26.04.2013 | 13:08
 
se strinjam,muhe še uspejo ulovit sloni so pa preveliki zanje pa z tem bi tudi sebe ulovili saj imajo polno privilegijevb čeprav dovolj zaslužijo pa imajo zelo poceni kosila,karte itd..,kar bi si lahko kupovali po realnih cenah pa imajo bolje postlano kot mi