Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Izvajanje zakonov
 
BoštjanV
Ogledov: 1061
Predlog poslan 26.04.2013
Z odzivom organa 17.06.2013
Zadnja sprememba 23.04.2013 12:35:03

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)  

Kot državljan spremljam situacijo, ki ste jo ustarili VSI politiki. Rešitev večine težav z javnimi financami so na dlani - začnite izvajati zakone in uredbe!

V javni upravi je zaposlenih ogromno ljudi, ki so izpolnili ne enega, ampak vse pogoje za upokojitev, a še sedaj zasedajo delovno mesto. Ob doslednem izvajanju zakona bi ti delavci sprostili delovno mesto za mlade brezposelne in ambiciozne ljudi, ki imajo veselje do dela, ne pa da jim je vsakršnje delo odveč in v napoto. Istočasno se bi javne finance vsaj malo razbremenile, saj bi se dodatki na delovno dobo zmanjšali. Na delovna mesta bi tudi prišli ljudje brez bremen nepotizma, ki so povrh vsega še ošabni in se niti ne potrudijo ostati s časom, saj se ne prilagajajo novostim.

Zatorej, začnite izvajati sprejete odloke in zakone, ne pa da se samo prerekate o vsebini, ki je brezpomenska.


Ključne besede Sprostitev finančnega bremena
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

lipi | 21.05.2013 | 10:20
Strinjam se, da je treba začeti zakone izvajati in to zelo podpiram. 

S tem, da je treba zakone izvajati na vseh področjih in ne le na navedenem.

Naj navedem samo zakon o izenačevanju možnosti invalidov, ki se po več kot dveh letih po objavi v urednem listu še vedno ne izvaja. 

Pa tudi v cestnem prometu naj se začne zakone bolj izvajati, pa bo takoj več reda. Mopedisti ne sodijo na kolesarske steze. 

andrejček | 26.04.2013 | 19:36
Se strinjam s predlogom... trenutno vem za dva /za enega sem popolnoma prepričan, za drugega ne)... Prvi je, zanimivo, Generalni direktor policije, za drugega, ki nisem prepričan, pa njegov namestnik Turk, se pa je to govorilo takrat, ko so bili imenovani na ta položaj. Pri gospodih, ki so kljub veljavnemu zakonu še vedno pri jaslih namesto v penziji, gre to za visoko rangirane funkcionarje na raznoraznih direktoratih, uprvah ipd., z visoko plačo, dejanske izvajalce so pometali v penzijo. 

Teh gospodov zagotovo nebi nadomestili mlajši, saj javna (državna) uprava uradno ne zaposluje, razen seveda po družinskih in prijateljskih vezah.
DavidS | 26.04.2013 | 12:22
Vsekakor se strinjam, da bi država morala poskrbeti za izvajanje zakonov, ne pa da se vodilni politiki trudijo, da jih čim bolj kršijo,

Kljub temu pa je potrebno izpostaviti, da bi upokojitev starejših delavcev verjetno pomenila negativen učinek na proračun, ne pa razbremenitev. Upoštevati morate, da je razlika med pokojnino (ki jo bodo dobili vsi upokojeni) in socialno pomočjo (ki jo prejemajo samo nekateri brezposelni) precejšnja. Vsekakor večja, kot bi bil prihranek na račun manjših dodatkov na delovno dobo in napredovalne razrede, ki jih uživajo starejši zaposleni.

Iluzije, da bi na račun večje produktivnosti zagnanih mladih delavcev celo zmanjšali število zaposlenih, pa verjetno nima nihče.