Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Revizija postopka nabave davčnega informacijskega sistema in revizijo sistema
 
Aqua Costella
Ogledov: 1520
Predlog poslan 19.04.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 18.04.2013 18:27:54

  Predlog   Število glasov   Komentarji (1)  

Vladi predlagam, da čimprej zagotovi izvedbo neodvisne revizije postopka oddaje javnega naročila za postavitev davčnega informaicjskega sistema.

Enako predlagam, da izvede revizijo projekta uvedbe novega informacijskega sistema in seveda tudi preveri pravilnost delovanja samega informacijskega sistema.

Na temelju domnev, da je omejeno implementirani sistem požiralec državnega proračuna (kar naj dokaže revizija) predlagam, da se vlada čimprej odloči za ureditev področja davčne informatike na način, kot so to uredile druge države v podobnih situacijah.

Ni treba odkriti toplo vodo.


Ključne besede davčni informacijski sistem, DURS
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

AnkicaR | 02.05.2013 | 15:22
Zelo podpiram predlog. Informacijski sistem je stal več kot 24milijonov evrov, podobni sistemi pa ne bi smeli stati več kot milijon. kako je bil vse skupaj izvedeno in kam je šel denar pa sam bog vedi. Dejstvo je da ima sistem izjemno malo funkcionalnosti, da vse teče več ali manj na starih sitemih, da sistem deluje zelo omejeno da je ročnega dela veliko...vse to lahko preberemo na forumih in sami doživimo kot stranke....torej kljub temu da predlog očitno ne bo dobil dovolj glasov priporočam PKK in drugim insitucijam predvsem pa MF-jevim revizorjem, da si zadevo le ogledajo pobliže.