Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Bolniške iz naslova terapij
 
grenivka
Ogledov: 736
Predlog poslan 18.04.2013
Arhivirano
Zadnja sprememba 18.04.2013 11:46:02

  Predlog   Število glasov   Komentarji (1)  

Ker je v naši državi še vedno dosti bolniških na račun raznih terapij predlagam vladi, da spremeni zakon glede terapij. Vsi govorimo, kako v zdravstvu škripa. Nikakor ne razumem, če nekdo gre na hidroterapijo in fitnes terapijo, da si te terapije ne zapomni, ampak ko konča s terapijo čaka veselo spet na naslednje leto, ko bo mu ponovno terapija odobrena. Pozabi pa, da bi med letom doma malo potelovadil, Predlagam vladi, da te terapije skrči, oz. jih omogoči enkrat, da se pacient nauči  kako delati, potem pa naj odpadejo. Na ta račun bodo državljani bolj zdravi, če bodo včasih sami potelovadili država pa bo prišparala. Pa ne reči, da na račun državljanov. Za svoje zdravje nekateri naredijo premalo. Pa še to, terapije bi naj bile možne (razen težjih izjem) enkrat na tri leta, ne pa nekateri hodijo na terapije zato, da si spočijejo.

Tudi kontrole nad bolniškimi, predvsem po manjših poškodbah bi morale biti večkrat. Nekateri so za zgolj manjše poškodbe še vedno v bolniških predolgo.  Koristijo bolniško in seveda zavarovanja pri zavarovalnicah. Veze pri zdravnikih pa jim to omogočajo.


Ključne besede
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

elektam | 06.05.2013 | 13:14
....se strinjam, dodajam še, da bi moral biti vsa bolniški stalež v breme zdravstevne skupnosti in ne v breme podjetij 30 delovnih dni, ker to je čista izguba za podjetja in konkurenčnost gospodarstva.....Pa nobena zdravstvena zavarovalnica ne bi smela razdeliti dobička med člane uprav le-teh.....pa bi bilo sredstev v zdravstvu dovolj za vse kar potrebujejo.....