Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Izstop iz zveze NATO
peter i
Ogledov: 1750
Predlog poslan 18.04.2013
Z odzivom organa 28.05.2013
Zadnja sprememba 19.04.2013 14:15:42

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (10)   Popravki predloga  

Predlagam da izstopimo iz zveze NATO zaradi zelo visokih stroškov ki jih imamo z članstvom v zvezi NATO,zaradi zelo visoke ogroženosti slovenskih vojakov in vojakinj v tujini,zaradi vseh obveznostih ki jih moramo izspolnjevati do zveze NATO.in če že za vse drugo nimamo denarja kot so pokojnine,zdravstvo itd...ga ne more biti za povsem nepotrebno vsaj za Slovenijo zvezo NATO,mar moramo biti člani čisto vsepovsod ?saj ne bomo ničesar izgubili če se odrečemo članstvu.Trenutno moramo biti čim bolj varčni in ravno z tem lahko veliko prihranimo v času recesije,vendar si ne upate tega storiti in izstopiti iz zveze NATO.pa tudi število slovenskih vojakov bi morali občutno zmanjšati saj mnogi ne delajo nič in samo vlečejo plačo za nič dela,razen da se malo razgibavajo.   

 


Ključne besede
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

Vapranca | 31.05.2013 | 16:39
Podpiram predlog, saj je članstvo popolnoma nepotrebno. Celo več predlagam popolno demilitarizacijo Republike Slovenije, saj bi z odprodajo neporebnega orožja in prezaposlitvijo v druge humanitarne poklice, na en mah rešili težave s prezadolžitvijo in korupcijo pri nakupih orožja, če že ne znamo pozapreti dolgoprstnežev, ki se nam smejijo v brk.
Barbara Győrfi | 29.05.2013 | 08:38
Proti vstopu v Nato sem bila že na referendumu, zato predlog seveda podpiram. 
hales | 29.04.2013 | 18:14
Sem že nekajkrat naletel na podobne predloge.
Načeloma sem že ob referendumu razmišljal, da vojske ne potrebujemo, del tega denarja bi namenili za policijo.
Ampak, sedaj ko smo v zvezi, a mislite, da je to avtobus, ko pritisneš na gumb in bo ustavil, da potnik izstopi?
Verjetno smo podpisali kakšno pogodbo, ki nas zavezuje za naslednjih 25 let.
Sem pa za to, da izstopimo ob prvem možnem terminu, ki ne bo vključeval penalov.
anekdota | 25.04.2013 | 19:59
 
Pozdravljeni

Sicer se nisem odločil ali predlog podpreti ali ne, vseeno pa se vprašam kako varni smo v EU zares z vsemi jedrskimi elektrarnami, ki so lahka tarča za določene vrste orožja.

Velik smisel vidim v tem, da vojska organizirano in aktivno sodeluje v pomoči pri odpravljanju posledic elementarnih nesreč, saj je njihova pomoč lahko zelo dobrodošla. Dobro je imeti večjo skupino ljudi, ki so ogranizirani v primeru neželjenih okoliščin. 

lp
DavidS | 25.04.2013 | 20:02
Kot članica Nata smo kvečjemu bolj izpostavljeni terorističnim napadom.
Kar se tiče spopadanja s posledicami elementarnih nesreč in podobnega, pa za to menda ne potrebujemo Patrij, tankov, havbic in granat?
Jure Pogačnik | 24.04.2013 | 11:29
Bivši minister A. Grizold in mnogi drugi, so pred referendumom trdili, da slovenski vojaki ne bodo odhajali v tujino, da bo NATO v Slovenijo prinesel neke visoke tehnologije, da bo strošek zanemarljiv, bla bla bla... 
DavidS | 24.04.2013 | 12:20
In naivneži, ki so jim verjeli, so na referendumu izglasovali pristop. In zdaj smo tam, kjer pač smo....in ven žal ni tako enostavno priti.
milank4 | 24.04.2013 | 10:58
Res je,da Slovenija nima nobene potrebe,da je še naprej članica NATO, saj ni nič drugega kot velik oziroma ogromen strošek, ki nažira že tako osiromašen državni proračun! 
Se popolnoma strinjam s predlagateljem!
luvi | 24.04.2013 | 02:06 Prikaži
Slovenska vojaska je definitvno (kot celota) najbolj nepotreben strošek naše države. Korist državljanov v primerjavi s stroškom je takorekoč ničen (razen seveda za tiste, ki so tam zaposleni). Država na vseh koncih in krajih varčuje in reže, medtem ko bo vojska letos odpisala vsaj za 100 milijonov evrov opreme (neuporablejne). Od leta 2000 do 2008 je vojska nabavila  za 936 milijonov evrov opreme, za tem še kakih100 mio za patrije in dodatno opremo in strelivo, skratka ogromne cifre (mnoge nabave celo nepotrebne in popolnoma zgrešene; npr. mobilna bolnišnica ipd.) Od osamosvojitve naprej je Slovenija za nakup orožja porabila že 1,45 MILIJADRE evrov.
In če k temu prištejemo še preveliko število zaposlenih (čeprav nenehno modrujejo, kako jih je premalo!). Če bi se zgledovali npr. po Nemčiji bi Slovenija morala imeti 4000 vojakov, a imamo jih 7600,če delamo primerjavo vojakov in policistov smo v Sloveniji prav tako fenomen, saj imamo vojakov skoraj toliko kot policistov.    In na ministrstvu za obrambo  (torej ki bdi nad 7600 vojaki) je zaposlenih še dodatnih 800 ljudi za 8400 policistom pa imamo "le"  350 dodatnih uradnikov.
Skratka, absurdno in nelogično, predvsem pa popolnoma nepotrebno. Jaz sem za izstop iz NATA (saj je edini smisel članstva trgovina z orožjem)  in za ukinitev vojske.  Dajmo se zgledovat npr. po Islandiji......
jure1 | 24.04.2013 | 21:05 Prikaži
Prijatelj. Ne delam v vojski, da ne boš mislil ampak:
* za svojo vojsko smo se odločili že davno, leta 1991, tudi jaz sem veteran vojne za Slovenijo (brez ugodnosti)
* imaš zelo točne podatke, ki jih morda ne bi smel trosit naokoli, delaš v vojski in si proti njej
* 6000 vojakov znotraj 160000 tisoč javnih uslužbencev ni omembe vredno, se pa strinjam, da je lahko ta številka 1000 manj, pod pogojem, da je tudi poslancev 50, da je občin 50, učiteljev kar nekaj manj, ker pač ni več otrok
* ni kredibilne države brez vojske, to ve cel svet in zgodovina, zato je ne moreš ukinit
* in vojska je zelo visoko na lestvici zaupanja državljanov v inštitucije, zato tvoj prvi stavek ne zdrži vode
* mobilna bolnišnica ni zgrešena, samo uporabljati jo je treba. Ne želi si kakega potresa ipd, ker boš cvilil, ko boš iskal bolnico, ki je ne bo. Mobilno postaviš takoj in to je last države, ki jo je kupila in nakladaš.
* ti oz tvoji starši so bili za NATO in to je dejstvo.

IZTOP IZ ZVEZE NATO

Predlagam da istopimo iz zveze NATO zaradi zelo visokih stroškov ki jih imamo z članstvom v zvezi NATO,zaradi zelo visoke ogroženosti slovenskih vojakov in vojakinj v tujini,in zaradi vseh obveznostih ki jih moramo ispolnjevati do zveze NATO.in ker že za vse drugo nimamo denarja kot so pokojnine,zdravstvo itd...


Izstop iz zveze NATO

Predlagam da izstopimo iz zveze NATO zaradi zelo visokih stroškov ki jih imamo z članstvom v zvezi NATO,zaradi zelo visoke ogroženosti slovenskih vojakov in vojakinj v tujini,zaradi vseh obveznostih ki jih moramo izspolnjevati do zveze NATO.in če že za vse drugo nimamo denarja kot so pokojnine,zdravstvo itd...ga ne more biti za povsem nepotrebno vsaj za Slovenijo zvezo NATO,mar moramo biti člani čisto vsepovsod ?saj ne bomo ničesar izgubili če se odrečemo članstvu v  NATO.   Trenutno moramo biti čim bolj varčni in ravno z tem lahko veliko prihranimo v času recesije,vendar si ne upate tega storiti in izstopiti iz zveze NATO.pa tudi število slovenskih vojakov bi morali občutno zmajnšati saj mnogi ne delajo nič in samo vlečejo plačo za nič dela.