Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


nova zakonodaja (delovno in kazensko pravo)
 
ponosen Slovenec, žal v Sloveniji
Ogledov: 1704
Predlog poslan 09.04.2013
Z odzivom organa 17.06.2013
Zadnja sprememba 07.04.2013 17:46:22

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)   Popravki predloga  

Zakonodaja, ki regulira delovno in kazensko pravo, kot tudi podjetništvo, je popolnoma zgrešena, saj omogoča propadanje gospodarstva in razvijanje kriminalnih združb, kot smo temu priča že sedaj. Pisali so jo ljudje, ki jo sedaj v svojo korist na sodišču izkoriščajo kot tolmači zakonodaje. Namesto, da bi se gledalo na obseg in namen storjenega prekrška, se vse stavi na postopek. Vendar nimamo rešitve, če ne zamenjamo cel sistem. Predlagam, da prevedete švicarsko oziroma vsaj nemško zakonodajo v celoti, ostale podzakonske akte prilagodimo njihovi. Prilagodimo Ustavo, če bo potrebno. Pri tem se izognemo pravnikom, ki so gradili trenutni deviantni pravni sistem na smernicah, ki temeljijo na njihovem lastnem bogatenju na račun davkoplačevalcev in reševanju kriminalnih združb. Ni pomembno dejstvo, ali je toženi kradel, posiljeval, grozil, moril, prodajal drogo, temveč ali je policist imel vezalke zavezane na mašnico, ali je uporabil drugačen vozel. Razlagalci bodo tako snovalci zdravega sistema, čeprav bo to tokrat tujec. V vsakem primeru bo prej ali slej, samo vzrok bo drugačen.
 


Ključne besede delovno pravo, kazensko pravo
Kategorija: Pravosodje


Zadnji komentarji:

monja vai | 07.05.2013 | 18:15
Tudi jaz mislim, da ni problem v zakonodaji, ampak v podkupljivih sodnikih ,
njihovem pomanjkanju morale in njihovi nedotakljivosti. Še noben ni upal prijaviti sodnika za napačno sojenje, ker sedijo v kazesnkih postopkih zopet njihovi kolegi in vrana vrani pač ne izkljuje oči. 
Popravila pa bi ustrezna zakonska določila v ustreznih zakonskih aktih tako, da bi določila najdaljši rok sojenja samo 2 leti, vsakega sodnika pa sankcionirala za neizvajne določila z visoko denarno kaznijo (najmanjša 2x povpreči neto OD)  in izgubo službe.
benF86 | 25.04.2013 | 00:03
Kdaj boste ljudje doumeli, da ima Slovenija čisto solidno zakonodajo. Težava je v ljudeh - VSEH ljudeh - ker vsi iščejo samo opravičila za kršenje zakonov. In to velja tako za tajkune kot za sosedovega Joškota in sosedovo Micko.
ayka | 10.04.2013 | 10:30
Vsi dobri zakonski predlogi so neločljivo povezani s sodniškim mandatom. Dokler ne bodo posamezniki nosili odgovornosti za ocenjevanje mašnic na policistovih čevljih, ne bo sprememb.

plačljiv študij, nagrajevanje dobrih študentov, brezplačen vrtec

Študij na fakultetah naj bo plačljiv! Predlagam npr. 3.000 € šolnine na leto za rednega študenta (toliko stane  letno starše vrtec za 2 letnega otroka). Na koncu študijskega leta se najuspešnejšim 25% študentom v generaciji denar vrne in se jim obenem izda dokazilo oziroma certifikat za izjemen uspeh, ki ga lahko predložijo ob iskanju službe! S tem se spodbudi delavne študente, ki resno pristopijo k študiju in niso vpisani zgolj zato, da imajo status. Danes med študenti ne moreš več ločiti semena od plev, ker vsak slej kot prej dokonča študij, saj je vendar fakulteta plačana po številu DIPLOMANTOV?! Pa kakršni koli to že so…
V Sloveniji imamo mlade družine, z zaposlitvijo za določen čas, banke jim ne dajo kredita, potrebujejo denar za nakup stanovanja, obenem pa drago plačujejo vrtec; na drugi strani pa imamo družine z načeloma že stanovanjsko urejenimi razmerami, z zaposlitvijo za nedoločen čas, njihov 20-letnik pa bi šel malo brezplačno študirat - zakaj ni vrtec zastonj (starši morajo v službo) in študij plačljiv (najsposobnejši naj študirajo).