Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

zakaj 3 mesece čakanja na soc.podporo?

3661 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

lp! nekdo prejema socialno pomoč, s tem je opravičen do plačevanja dod.zavarovanja, obveznega zavarovanja, rtv prispevka in verjetno še kaj, nevem točno! socialna podpora je približno 250€! Če tisti nekdo dobi delo za določen čas, recimo en mesec zaradi povečanega obsega dela v enem podjetju in po enem mesecu ga zaradi zmanjašanja dela odpustijo, tak delavec(ki je dobil minimalno plačo + prevoz na delo) kaseneje tri (3) mesece ni opravičen do socialne podpore in ni opravičen do plačevanja zavarovanj in podobno! torej v treh mesecih tak delavec prejme socialne podpore cca. 750€ in je upravičen do plačila položnic vsaj 50€ na mesec, kar je 150€ v treh mesecih! torej približno 900€ v treh mesecih! če se pa zaposli in prejme 620€ neto, si naj pa ta denar porazdeli za 3 mesece in zraven plača še vsa zavarovanja in podobno? zakaj v tem primeru ni takoj opravičen do socialne podpore?

14 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR P porihtano 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


29. 3. 2013

Odziv Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je mnenja, da je pobuda/trditev napačna, saj Zakon o socialno varstvenih prejemkih v 21. členu določa naslednje:

  • kadar je iz ugotovljenega dejanskega stanja razvidno, da je upravičenec ostal brez rednega preriodičnega dohodka, se ta pri ugotavljanju lastnega dohodka ne upošteva.

 

Komentarji