Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Vojni veterani za Slovenijo
 
andromat
Ogledov: 2720
Predlog poslan 09.11.2012
Z odzivom organa 02.01.2013
Zadnja sprememba 07.11.2012 08:49:33

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (7)  

Predlagam, da se vojnim veteranom za Slovenijo povrne edini socialni moment za prispevek za samostojno Slovenijo. V nasprotnem primeru bom to razumel kot izdajo slovenskih veteranov, ki so se izpostavili za samostojno Slovenijo. Če te krivice ne povrnete bom razumel, da so si te zasluge prisvojili povsem drugi in to tisti, ki so bili ob pravem času na pravem mestu, vendar z pridobitvijo lastne države pa nimajo nobene zveze.


Ključne besede veterani
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

anekdota | 02.12.2012 | 22:42
 
Dober večer

Zasluge za to, da smo lahko služili samemu sebi in s tem hkrati vsem - za samostojno Slovenijo NIKOLI ne bi smeli jemati od davkoplačevalcev ali kogarkoli.
Če doma prekopate vrt, vam tega tudi nihče ne plača kajne. Gre za lasten dom, tvoj, moj, naš prostor, v katerem živimo, našo lastno državo. Kdo se bo zanjo boril, če ne mi sami. Torej zakaj pobirati denar od zaposlenih dvakoplačevalcev za nekaj, kar je bilo samoumevno = delati dobro za lasten dom, za samostojno Slovenijo. Za to ne potrebujemo nagrad, denarja, slave, temveč nam to veli odnos do sebe, družine, drugih ljudi, ter prostora v katerem živimo.

Tako se torej strinjam z dolencem, da se ukinite vse tovrstne privilegije ali denarne podpore, razen invalidnih oz. tistim, ki so bili zaradi vojne trajneje prizadeti.

Samega predloga "socialni moment" (?? karkoli to pač pomeni) ne razumem, zatorej sem se glasovanja vzdržal.

lp
France | 01.12.2012 | 18:15
Vojnih veteranov je absolutno preveč. Nisem vojni veteran, ker sem bil pri Civilni zaščiti in dežural v gasilskem domu. Nekaj sposobnih fantov sem komaj prepričal, da se kot prostovoljci niso javili v TO, pa zato tudi niso veterani. Poznam pa nekaj tipov, ki so bili vso našo vojno doma, pa so veterani - mogoče so bili zadnje dni kaj udeleženi, to dopuščam. Za status vojnega veterana bi morala biti merila jasna in stroga. Zdaj imajo ta status možje, ki so nosili glavo naprodaj in taki, ki so za vojno vedeli samo iz televizije.
Kar pa se ugodnosti tiče, so le te vzeli borcem NOB. To se mi zdi velika krivica. Mojemu očetu so vzeli 100EVR ppokojnine in prostovoljno zdravstveno zavarovanje. Pa je bil 2 leti v partizanih in potem še 2 leti v vojski. Pa vsa 4 leta NIČ PLAČE. 
dolenc | 30.11.2012 | 15:09
Sam sem bil udeležen v osamosvojitveni vojni pa se kljub temu nagibam na vse ukinitve privilegijev, ki so si prilastili pod pretvezo -veterani. Ali so se po vaših načelih manj za samostojno slovenijo storile medicinske sestre, zdravniki, varnostniki v tovarnah katere so morali varovati, gasilci, ...ki so ravno tako dobili plačo za tiste dni kot tisti, kateri so bili vpoklicani. Očitno so bili ti ljudje manjvredni kot tisti, kateri so se skrivali v kočevski reki in tisti, kateri so bili samo vpoklicani in niso bili niti približno bili blizu bojev pa imajo vseeno status veterana. Pustimo že enkrat načelo zaslug in glejmo naprej. Vse bonitete vsem ukinit in plačat samo za delo. Vsi smo se borili po svojih močeh za samostojno slovenijo in nehajmo ene priviligirat

LP
pravica_ljudem | 27.11.2012 | 16:34
Nehal bi dokapitalizirat NLB, prepustil bi tujcem banko če bi kdo hotu predvsem pa prihranil ogromn denarja med katerim bi velik del lahko šel za vse državljane.
PREVZEM | 22.11.2012 | 14:11
Res je napaka vlade, da še tisto malo dobre volje vzamejo veteranom. Zakaj tudi borcem (še posebno majskim hroščem) ne vzamejo dodatka. Tam bi več prihranili kot na nas. Res je pa tudi, da je že vsak drugi vojni veteran, četudi je prišel zadnjih pet minut Vojne za Slovenijo. Res pravi smo le tisti, ki smo bili vpoklicani. Vse drugo je tako, tako. Naj  da vsak  roko na srce.
luvi | 14.11.2012 | 19:06
Vrniti bo treba tudi ostalim, ki so jim bile odvzete pokojnine in ne le vojnim veteranom. Sramotno, da država ne spoštuje tistega, za kar se je ob nastanku samostojne države zavezala.
bani | 12.11.2012 | 10:26
Zdi se nedopustno, da ste vojni veteranom odvzeli za en mesec izplačila veteranskega dodatka. Potem pa dajte tudi javnim uslužbencem odvzemite plačo za en mesec, če je potrebno takšno varčevanje.
Namreč s tem, ko ste datum izplačila veteranskega dodatka premikali na kasnejši datum v mesecu, je prišlo do tega, da so vojni veterani na letni ravni ostali brez enomesečnega izplačila. 
Takšna krivica naj se popravi, saj vojnim veteranom ta pravica  pripada po Zakonu o vojnih veteranih, torej pripada jim izplačilo veteranskega dodatka za vsak mesec posebej.