Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Prenehanje sodelovanja v vojnah
 
jbozicek
Ogledov: 1891
Predlog poslan 02.11.2012
Z odzivom organa 02.01.2013
Zadnja sprememba 31.10.2012 17:55:58

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  

Vladi predlagam, da takoj prenehamo sodelovati v obeh vojnah, v katerih sodelujemo. Torej v okupaciji Iraka in vojni v Afganistanu. Obe vojni vodi Amerika skupaj s svojim podanikom Veliko Britanijo.

Nam v teh zadevah ni potrebno sodelovati, ker smo se z osamosvojitvijo odločili, da ne bomo nikogaršnji hlapci in tudi zato, ker sta obe vojni napadalni, kolonialistični in s tem nepravični.  

Tudi naša himna govori o tem "naj le sosed bo mejak" in ne vrag, mi pa si s tem po svetu samo pridobivamo sovražnike.

 


Ključne besede vojna, okupacija, hlapci, kolonializem
Kategorija: Obramba


Zadnji komentarji:

Anže Barle | 04.11.2012 | 12:48
Omenjeni predlog se mi zdi precej nesmiseln, saj v obeh omenjenih primerih ne gre niti za okupacijo, niti sodelovanje v vojni, ampak gre za sodelovanje v post-konfliktni obnovi države. 

Obe državi sta bili uničeni že pred t.i. napadom ZDA, VB in drugih držav. V eni je vladal diktator, ki je imel leta 1991 idejo, da bi si podjarmil cel arabski polotok; v drugi pa nekakšna anahronistična skupina, ki zagovarja vrnitev v zgodnji srednji vek in uničevanje vse kulturne dediščine, zatiranje drugače mislečih, žensk in otrok,...

Povsem pravilno je, da naša država, v skladu s svojimi zmožnostmi, novim oblastem pomaga pri razvoju in vzpostavitvi normalnih razmer za bivanje. Žal brez prisotnosti vojske ne gre; saj jo nimamo doma za to, da častne četa stoji pred državnim vrhom ali pa da vojaki na koncu ob poplavah rešujejo situacijo, ki so jo zavozili različni župani, občinski uradniki ter drugi posamezniki z neustreznimi posegi v prostor.
DavidS | 04.11.2012 | 20:30
Malce smešno. Še Busheva (Bush ml.) administracija, ki se je odločila za invazijo na Irak, ni upala nikoli trditi, da je bil Irak uničen že pred ameriško invazijo. Pa so se RES trudili, da bi na nek način upravičili okupacijo suverene države.

V Afganistanu pa zatirajo drugače misleče, zato jih je treba iztrebiti? Ironija takšne izjave je verjetno več kot očitna vsakomur....