Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Vzpostava pogojev za ponoven zagon gospodarstva
 
elektam
Ogledov: 3418
Predlog ustvarjen 23.08.2012
Arhivirano
Zadnja sprememba 22.08.2012 14:51:46

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Prosim, da se malo manj prepirate in govorite kaj je traba narediti za ponoven zagon gospodarstva, ampak že enkrat stopite skupaj in sprejmete zakonodajo, ki bo gospodarstvu bolj naklonjena.

Moji predlogi:

- omejitev študenskega statusa do max. 26. leta starosti oz. dopustiti max. 2× ponavljati letnik na fakulteti, vključno z prepisi na drugo fakulteto.

- delo preko študenskega servisa, lahko opravljajo, le študenti z statusom študenta in poravnanimi študijskim obveznostmi.

- študij po 26. letu starosti 100% samoplačniški.

- reformirat zdravstveni sistem, tako da je vsa bolniški stalež 100% v breme zdravstva in ne po 30 delovnih dneh. Če se to uredi se bodo same po sebi uredile tudi čakalne vrste v zdravstvu.

- iz članarin sindikatom, bi lahko pokrivali vrsto stroškov dela, ki bremenijo podjetja in jim otežujejo konkurenčnost na trgu dela (regresi, odpravnine, prevozni stroški).

- omejiti uvoz tistih živil, katere lahko sami proizvedemo v zadostnih količinah za lastne potrebe.

- omejiti trgovske marže pri cenah na drobno.

- pustiti v državo tuj kapital, ker noben ne bo vložil v nekaj če ne bo imel profit. Zagon proizvodnje in

delovna mesta bodo pa ostala v Sloveniji.

- razmišljat o vetrenih elektrarnah ( v Nemčiji in na Danskem jih je polno).

 


Ključne besede gospodarstvo
Kategorija: Gospodarstvo


Zadnji komentarji:

Izbrisan Uporabnik 18 | 10.09.2012 | 12:39
kar se tiče faksa je tako. po bolenjskem sistemu lahko ponavljaš samo 1×, max. lahko zavleces se eno leto z absolventom in to je to. 

nekateri predlogi so dobri. kapital, vetrnice,...
Sašo Anonimnež | 07.09.2012 | 17:39
Mislim, da so nameni sicer dobri ampak se strinjam z NWO-jem.
zadeve je potrebno dodelat.

Poglej . ne moreš omejit uvoz, čeprav to lahko proizvedeš doma. Potem doma hitro dobiš monopolista, ti ti bo recimo prodal določeno stvar 3 dražje kot se prodaja v sosednjih državah.

Podobno je, če omejiš maržo. Poglej kaj se dogaja z gorivom, kjer država uravnava ceno. V tujini je sicer gorivo dražje ampak po avstriji so razlike tudi do 15 do 20 centov na liter. Odvisno kje tankaš. Trgovina mora bit svobodna. Saj, če bom postavil previsoko ceno za izdelek, ga ne bodo kupovali. Je tako? 

Prav tako ne razumem, kakšne veze ima čakalna vrsta v zdravstvu s tem, kdo plača nadomestilo. Kot delodajalec bi bil tega sicer vesel, da gre bolniška od prvega dne naprej na breme zdravstva, mislim pa, da bo bolnik vseeno čakal toliko, če ne celo več, ker bo pač zdravstvo še bolj v minusu, kot je že sedaj.

Strinjam pa se
- pustiti v državo tuj kapital, ker noben ne bo vložil v nekaj če ne bo imel profit. Zagon proizvodnje in delovna mesta bodo pa ostala v Sloveniji. 

Vendar tuj kapital noče v Slovenijo, ker je delovna sila predraga. S tem ne mislim, da smo delavci predragi. Država da previsoko maržo na plače. To je to. Ko bo to spremenila, bo prišel tuj kapital, ker je slovenska delovna sila kakovostna in cenjena.

- razmišljat o vetrenih elektrarnah ( v Nemčiji in na Danskem jih je polno).  - Tu pa nimam zadaj ekonomike koliko se splača. Ne dvomim, da je to dobra stvar, vendar je potrebno zadevo dobro nastavit in izbrat primerna mesta. Vem da sta tudi Avstrija in Španija polni veternic.


Anti NWO | 23.08.2012 | 11:27
 
PROTI.

Mogoce imas dobre namene, toda vecina nastetih tock je enostavno nesprejemljivih ter povrsnih.