Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


mali rejec
 
bojan parapot
Ogledov: 2236
Predlog ustvarjen 16.04.2012
Arhivirano
Zadnja sprememba 13.04.2012 12:15:57

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

 zivjo sem rejec malih živali himalajskih in afriških koz ter kuncev potrošim veliko denarja za hrano ker ne predelam dosti sena sam ker imam premalo zemlje nekaj malega imam v najem zato se sprašujem kako moramo mi mali rejci kupovati vse sami  npr-star traktor ker ga obvezno rabiš če  hočeš kaj pripeljati in zorati njivo itd  zakaj mi ne dobimo od države nobenih subvencij kateri imamo npr.jaz samo 2500kvadratov zemlje  pa ravno tako obdelujemo in kosimo pa zorjemo itd.kot večji kmetjetudi mi bi morali biti upravičeni do subvencij .zdaj ko se varčuje bo še kako prav prišlo tudi kunčje meso je že zdaj veliko popraševanje posebno od tujcev pa ne mi reči da naj se pa stem preživljam ker moram zajcem dajati suh  kruk 4eu po vreči pa oves pa travo itd če hoče biti ekološko in zdravo meso vse to pa stane da ne govorim od koz ki ravno tako jedo oves suh kruh seno travo itd pa mi rečite da imamo mi mali rejci malo dela lahko vam povem da imamo skoraj  več dela kot kmet z konji ali kravami mi moramo delati večino z rokami in ne sstroji  kravam daš 2do 3 bale pa imajo vsaj za en teden  drobnici pa moramo sproti vsak dan dvakrat dnevno dajati hrano  prav bi bilo da bi bili tudi mi opravičeni do evropskih sredstev  verjetno se na nas kar pozabi ker smo bolj mali ljudje in skromni  no imajo pa vsaj otroci nekaj od tega in obiskovalci ki ki si ogledajo te zanimive živali če že ne mi rejci . lep pozdrav


Ključne besede živinoreja, subvencija
Kategorija: Kmetijstvo


Zadnji komentarji:

Barbara Győrfi | 18.04.2012 | 09:35
G. Bojan Parapot, tudi rejci ste morali, ali bi vsaj morali, hoditi v šole in se naučiti kaj slovnice, denimo to, da tudi v slovenščini obstajajo ločila (pike, vejice itd.), kot tudi velike začetnice. Verjetno ste morali napisati tudi kakšen spis, pri katerem vam je učitelj zagotovo povedal kaj o tem, kako napisati tekst, da bo razumljiv in da bo iz njega razvidno, kaj želite povedati.
Če sem prav razumela, želite rejci vzpodbudo države pri opravljanju svoje dejavnosti. Če je reja  nedonosna - zakaj se potem sploh ukvarjate z njo?
Samooskrba z mesom je v Sloveniji 60-odstotna, samooskrba z vrtninami le 19-odstotna. Zakaj se ne ukvarjate s pridelovanjem vrtnin? Vrtnine ne potrebujejo ovsa ipd.,  s pravilnim znanjem ne potrebujete niti kemije in je vsa zadeva finančno ugodnejša. 
Predvsem pa ni krvava kot dejavnost, s katero se ukvarjate sedaj.    
 
pravica_ljudem | 18.04.2012 | 12:40
Se popolnoma strinjam. Sej si država ne more privoščit kar vsem neke vzpodbude (subvencije) dajat, sploh če se ji nikoli ne bo povrnilo.
Mr.G. | 18.04.2012 | 07:01
Pozdravljen,

Dej malo pik in vejic, pa bo kakšen odgovor. Ker ne vemo kaj piše.