Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Programi aktivne politike zaposlovanja
 
ŽAREK
Ogledov: 4541
Predlog ustvarjen 09.03.2012
Z odzivom organa 11.05.2012
Zadnja sprememba 09.03.2012 11:11:02

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (6)  

Na leto se nameni veliko denarja za razlićne programe aktivne politike zaposlovanja,preveč

denarja gre v prazno pri različnih delavnicah ki sploh nimajo nobene koristi za brezposelne osebe,pri takih delavnicah največ pridobijo različne organizacije,ki se ukvarjajo s tem in služijo na račun brezposelnih oseb,ki velikokrat hodijo na takšne delavnice in nimajo nobene koristi od teka.

Na takšnih delavnicah velikokrat svetujejo takšni ki že prejemajo dobro pokojnino in bi si še radi na lahek način na račun brezposelnih oseb še zaslužili dodatek s pomočjo teh t.i.delavnic

Ta denar bi lahko namenili v zdravstvu, kajti tam je na dolgi rok veliko bolj potreben kot pa pri teh programih ki za veliko brezposelnih nimajo nobenega učinka.


Ključne besede brezposelnost, zaposlovanje
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 13.05.2012 | 15:20
 
"V letu 2011 je bilo v različne programe znotraj neformalnega izobraževanja vključenih 116.406 brezposelnih oseb, kar je več od načrtovanih vključitev, zaposlilo pa se je 61.010 oseb, del teh prav s pomočjo zgoraj navedenih aktivnosti. "

Ma dej, pa kaj se dela vlada norca iz nas ali kaj? Pa kaj se zavedate sploh o cemu govorite? Pa kaj se delate norca iz ljudi ali resno verjamete v te statistike? Koliko je dejansko brezposelnih oseb, ter koliko jih je prijavljenih na zavodu? Kako pogosto menjavajo sluzbe? Te delavnice so sama kraja davkoplacevalskega denarja in ni prav, da se prisili ljudi, da se jih udelezijo!!!!!

Na mojem zavodu terorizirajo ljudi, da se morajo udelezevati delavnic, na koncu od njih zahtevajo, da izpolnijo vprasalnik, ter jih podzavestno vcepijo v glavi, da morajo obkroziti, da so zadovoljni, saj cene se lahko clovek njej zameri, saj ona tocno ve, kdo je kaj izpolnil. Nazadnje sem oddal prazen listek in me je grdo pogledala!!!!!! Ce sploh ne sprejmes listka, pa te sploh grdo pogleda. To je cisti terorizem!!!!!
Anti NWO | 13.05.2012 | 15:09
 
NPK programi za izobrazevanje so samo mafijsko pranje denarja, saj eni dobijo ogromne denarce za izobraziti ljudi. Ko pa se bi jaz rad dodatno izobrazeval preko zavoda, pravijo, da ni denarja, ker imam ze izobrazbo, itd.... Jaz bi se rad se izobrazeval.
julka pici | 18.04.2012 | 11:26
Se popolnoma strinjam!
Oblike izobraževanja ki potekajo preko zavoda za zaposlovanje za pridobitev poklicne kvalifikacije so popolnoma neuporabne in so področje kjer odteka veliko denarja. Zaposljivost teh ki so opravili tako izobraževanje je enako 0.
viros | 17.03.2012 | 11:56
 
Evropski denar,ki ga poberejo izvajalci,bresposelni pa nimajo nič od tega.1 tak primer je delovni preiskus ki ga slabi delodajalci na veliko izkoriščajo .En mesec njim zastonj delajo bresposelni ,tudi kvalificirani v poklicu samo za minimalne potne stroške,delodajalec pa dobi za  to konkreten denar in njih po tem sploh ni dolžan zaposliti in jih velikokrat po 1 mesečnem zastojnskem delu tudi ne zaposlijo.
planika | 10.03.2012 | 22:40
Se strinjam. Vsi ti kvazi svetovalni intervjuji, ko niti iskalec zaposlitve niti kvazi svetovalec pravzaprav ne vesta, zakaj morata tam sedeti in se pogovarjati... Vsi tisti obrazci, nesmiselne rubrike in papirji, to je GROZNO. Tisti, ki s tem niso nikoli imeli opravka, si težko predstavljajo, kakšna birokracija je Zavod za zaposlovanje. 
To je organ, ki bi ga bilo potrebno pošteno prevetriti, če bi ga pa kar ukinili, pa verjetno tudi ne bi bilo prav posebne škode.
Anti NWO | 10.03.2012 | 13:28
 
Te delavnice so en sam organiziran kriminal z strani drzave, oziroma mafije, ki samo kradejo nas denar in ponizjejo ljudi, ki so prisiljeni tam hoditi pod pretvezo, da je to prostovoljno, saj se sami strinjajo, da bodo obiskovali take delavnice.