Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


vzel si moje mesto, vzemi še mojo invalidnost
 
DanD
Ogledov: 6745
Predlog ustvarjen 04.12.2009
Arhivirano
Zadnja sprememba 04.12.2009 12:00:30

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  
Ob mednarodnem dnevu invalidov, ki je bil včeraj 3. decembra, predlagam vladi RS in pristojnim ministrom, da dopolnijo parkirni znak, ki je namenjen gibalno oviranim osebam z napisom : "vzel si moje mesto, vzemi še mojo invalidnost". Ne bom navajal Pravilnika in Zakona, ker o tej temi lahko pišemo cele dneve. Vsi dobro poznamo problematiko parkiranja naših voznikov, pa tudi sprememba oz. povišanje denarnih kazni pri tem bolj malo pomaga...Zanimivo pri vsem tem je, da sosedje Hrvati tak znak poznajo, mi ki smo že v Evropi, pa se pri tem vedemo kot Balkanci!
Ključne besede invalidi parkiranje kazen prometni znak sprememba
Kategorija: Promet


Zadnji komentarji:

KatjaC | 20.12.2009 | 12:29
Se strinjam, da je problematika zasednaja parkirnih mest ali dostopov, namenjenih invalidom, zelo žgoča. Zato tudi menim, da trkanje na dušo in moralo brezvestnežev s čustven obarvano signalizacijo ne obrodi sadov. Zakon je, policisti tudi ... žal se največkrat obnese le udarec po žepu.

Iz navedenega sem torej proti predlogu.
Janez | 06.12.2009 | 19:48
V vašem predlogu ni jasno razvidno, kaj želite povedati s tem, da naj dopolnijo prometni znak. Če ste v predlogu mislili na to, da bi take znake postavljali tudi v Sloveniji, potem vam lahko povem, da sem take znake pred kratkim opazil v parkirni hiši enega imed celjskih nakupovalnih centrov. Če pa ste imeli v mislih, da bi te znake začeli bolj mnozično postavljati, pa se popolnoma strinjam z njim.

Lep pozdrav!