Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


PROTI delilnikom toplote!!
Anti NWO
Ogledov: 8745
Predlog ustvarjen 10.10.2011
Arhivirano
Zadnja sprememba 11.10.2011 12:00:23

  Predlog   Število glasov   Komentarji (26)   Popravki predloga  

Zahtevam, da vlada izvede izredno sejo, ter prekine ta absurden zakon glede delilniko toplote, saj vsak,ki ima neko srednjo izobrazbo ve, da teji delilniki niso to, kar nekateri promovirajo.

Govori se o neki dejanski porabi, kar je smesno, saj v bistvu nihce ni tocno odgovoril v kaksnih enotah merijo oni porabljeno energijo, oziroma razliko med okolico in radiatorjem. Povrhu vsega pa se govorijo o korekcijskih faktorjih, kateri niso nikjer doloceni, ter se niti ne ve kako se obracunajo. Prav tako predstavlja problem velikost razlicnih radiatorjev, ter razlicni tipi radijatorjev, saj dejstvo je, da teji delilniki ne morajo steti dejanske uporabe.

 

Poleg tega je taka namestitev vdor v zasebnost, saj teji delilniki samo se dodatno merijo in belezijo nase zivljenske navade, ter vprasanje kaksne podatke sploh posiljajo v bazno postajo ali imajo morda celo kaksne mikrofone vgrajene, da lahko oni belezijo, ko nekdo odmontira raijator ali pokrije delilnik in tako zadusi zvok?

 

Poleg tega moram poudariti, da poraba po dejanski porabi energije enostavno ni pravicna za vse, saj tako se bodo eni vec greli, drugi pa zmrzovali. Placevanje po dejanski porabi je zelo antisocjalno, saj, ce bo slo tako naprej, se bo potem ena brihtna glava kmalu spolminla, da bi se zdravstveno zavarovanje placevali po dejanski porabi in tako bi nekdo, ki nikoli ne rabi zdravnika presparal ogromno, medtem, ko nekdo, tudi otroci bi lahko umrli, ker starsi nebi imeli zavarovanja. Sicer pa podobni primeri so bili ze pred kratkim po tv, ko so otroci v Sloveniji ostali brez zdravstvene pomoci !!!!

Prej smo placevali avtoceste po dejanski porabi, sedaj imamo socjalne vinjete za ELITO, katera prespara po vec 1000€, medtem, ko revezi morajo peljati po stranskih cestah, leta 2012, pa nam zelijo vsiliti SATELITSKO CESTNINJENJE, kjer bo kao pravicno placevanje po DEJANSKI UPORABI, ceprav bi lahko imeli bolj socjalne resitve, sploh v casu krize, nas oni zelijo totalno potlaciti.

 

http://24ur.com/novice/slovenija/cas-se-izteka-delilnikov-pa-mnogi-se-nimajo.html

V Sloveniji je 380.000 stanovanj brez delilnikov. ce to pomnozimo z stevilom 4 radijatorji na stanovanje, potrebujemo 1.520.000 delilnikov,  pomnozeno z 30€ na delilnik dobimo ven  45.600.000€ samo za nakup delilnikov, od tega ima nekdo mastne provizije, saj verjetno je realna cena na delilnik 10x nizja.

 

Se bolj je pa problematicno odcitavanje teh delilnikov, saj za to se porabi po 2€ minimalno na delilnik in to znese od 3.040.000-36.480.000€ na leto samo za odcitavanje teh delilnikov, odvisno kako pogosto se ljudje odlocijo za odcitavanje.

 

Dovolj imamo nesposobne vlade in JU, katera prihaja z taksnimi resitvami za krpanje primankljaja, saj to je cista diktatura, pa da ne omenjam drugih predlogov raznih ministrov in vlade tle.

 

Res se je treba vprasati kam gre Slovenija, saj na spodnjem linku je se ogromno mnenj in izkusenj ljudi.

 http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=7526

 

Teji delilniki so nam dobesedno vsiljeni z strani EU, elite ali ne vem koga in pritisk novega svetovnega reda je prevelik, saj ocitno nam nekdo diktira, kako moramo ziveti.

 


Ključne besede delilnik, toplote, pravicno, posteno, dejanska
Kategorija: Okolje in prostor


Zadnji komentarji:

milan cipot | 17.12.2012 | 18:15
 Smo priklopljeni na daljinsko ogrevanje. Imamo vgrajene kalolimetre pa so nam vsilili še delilnike. Kalolimetre imamo že 27 let in so jih na 7 let umerjali. In to je prej delo dobaavitelj toplote in je v ta namen pobiro fiksne stroške. Fiksne stroške še naprej plačujemo pa še Upravniku moramo plačati vzdrževanje omrežja. Tako da se daj imamo kalolimetre in delilnike. Ta korekcijski faktor menim da je nezakonit saj vsaka kotlovnica ima temperaturni režim recimo 90 °C za ogrevanje in 60°C za toplo sanitarno vodo. Oni to morajo segreti če pa jaz nižjo temperaturo dobim sem pa jaz na zgubi, ne pa da mi še enkrat z korekcijskim faktorjem še enkrat zaračuna.
derdejan | 04.11.2011 | 12:03
Merilniki so odlična stvar. V bloku kjer stanujejo moji starši si včasih videl pri nekaterih stanovanjih na kip odprta okna vso zimo. Sedaj tega ni več. Prav tako ljudje malo pomislijo ali res rabijo 25 stopinj v vseh prostorih. največkrat je 22 čisto dovolj. Sedaj so se vsi stanovalci bloka odločili, da dajo dodatno izolacijo na fasado - prej ni noben niti pomislil na to. Žal smo ljudje taki, da noben nič ne naredi, če ga osebno ne udariš po žepu.
srecni ocka | 03.11.2011 | 14:51
Komentar je izbrisal avtor komentarja.
Anti NWO | 27.10.2011 | 23:04
 
Kdor podpira predlog PROTI tem delilnikom mora glasovati ZA, ceprav se slisi malo zmedeno, toda uporabite malo logike no. Sicer pa verjamem, da eni podpirajo te delilnike, predvsem tajkuni, ter neizobrazeni ljudje, kateri se ne zavedajo cemu so dejansko namenjeni teji delilniki, kako delujejo, ter nasploh kaksne posledice prinasajo, SAJ DANES NAM BODO VSILILI DELILNIKE V STANOVANJE, JUTRI KAMERE, POJUTRSNJEM, PA BOMO PLACALI ZDRAVNIKA PO DEJANSKI POTREBI, ITD..
voluhar | 27.10.2011 | 08:57
Za delilnike bi jaz rekel, da je to vse skupaj zgrešeno. On meri temperaturo radiatorja in temperaturo okolice, drugega ne more (pretok, vode v radiatorju). Torej enostavno prelisičiš delilnik z ventilatorjem pod radiator ali pa kos stiropora čez delilnik.

Problem je tukaj predvsem pri starih stavbah (blokih), ker nima vsako stanovanje svojega priključka za toplotno napeljavo.

Če bi bil namreč vgrajen kalorimeter tega problema nebi bilo. Kolikor bi on zmeril porabe toliko bi je bilo in nobenih korekcijskih faktorjev.
Anti NWO | 06.01.2012 | 02:14
 
Problem je v tem, da oni nimajo namena meriti dejanske porabe, saj ne moras meriti dejanske porabe z nekimi korekcijskimi faktorji, ker to je absurd, kot, ce bi meril porabo avta in pol zahteval od proizvajalca, da uposteva korekcijske faktorje, ker pije vec kot oglasujejo.

Zakaj bi morali ostali placevati vec zaradi tistih, ki zivijo v neugodni legi in imajo korekcijske faktorje, ki pokvarijo dejansko porabo se bolj dalec od dejanske?
buha robi | 18.10.2011 | 20:01
hm, ma eni ste pa res cvetke...

1. ta predlog je napisan s toliko slovničnimi napakami, kot da ga je pisal otrok v 3. razredu OŠ
2. vsi ki jočete, da sedaj plačate več... a je kdo slučajno kdaj pomislil, da je bila cena energenta, pa vzamimo kurilno olje, leta 2009 ob takem času 0,567, leta 2010 ob takem času 0,749, sedaj je pa skoraj 1 eur. Torej 80% povišanje v dveh letih. Bi mogoče morala cena ogrevanja ostati ista ob višanju cene energenta? A kdo protestira proti naftnim družbam? Ne?
3. za vsako kurilno sezono je dobavitelj energije v stavbo, pa naj bo to upravnik ali Energetika ali... dolžan izstaviti poročilo o kurilni sezoni iz katere je med drugim razvidna tudi poraba energenta
4. vsi govorite o računanju storitve popisa stanja delilnikov. Tega se ne računa, no vsaj pri nas ne, računa se obračun kjer je pa dela kar veliko, če ne drugega mora tisti, ki to dela kupiti aparaturo za popis, ki stane cca 1000 eur, prog. opremo za izdelavo obračuna/poračuna, ki recimo da stane 2000-4000 eur, če pa to delaš v excelu pa traja... Sicer pa nikjer ne piše, kdo to lahko dela in kdo ne, kar pomeni, da to lahko dela vsak, ki ima čas, voljo da se nauči kako se to dela, čas da to naredi in ponudi konkurenčno ceno, tudi vi...
5. poznam veliko ljudi, ki plačajo sedaj manj kot pred delilniki, kar je najbolj zanimivo je to, da se nihče od njih ne pojavlja v medijih, češ porabim manj kot prej... 
  
In ja stanujem v stavbi, ki ima skupaj še s 5 skupno kotlarno in ja plačam več kot prej in to sprejmem, ker je to moja poraba. vsekakor pa nisem ne upravnik, ne zaposlen pri nobenem od podjetij, ki dobavljajo toploto. Mogoče bi to država lahko naredila drugače kot ogrommno drugih stvari pa do tega na žalost ni prišlo. 
Anti NWO | 27.10.2011 | 23:01
 
Slovenicne napake niso pomembne, vazno je sporocilo, ki ga vsaka inteligentna oseba mora tudi razumeti. Glede cene energentov je cisto logicno, da, ce gre cena energenta gor, da pridejo visje poloznice, pa to ti ve tudi vsak osnovnostolec no, pa ostali imemo narejeno kako visjo solo od osnovne a ves?

Glede porocila o kurilni sezoni ga jaz se nisem videl, sicer pa se bom moral pozanimati, ker pri nas je vse skupaj zelo skrivnostno, saj zmeraj najdejo neke izgovore na sestankih, tako, da bom moral iti lih osebno enkrat tam.

Ne vem kje ti zivis, toda oni racunajo popis vsakega stevca, saj zato tudi vprasajo kako pogosto se bo to odcitavalo ali 1x na leto ali mesecno, itd... Dvomim, da ti bo kdo zastonj vsak mesec hodil po blokih in odcitaval, itd..., ceprav mislim, da bi to moralo biti dandanes ze tako avtomatizrano, da ne bi bilo nitri potrebno hoditi ven, saj bi oni lahko spremljali te podatke realnocasovno.

Sicer pa to je se en razlog proti tem napravam, saj se resno bojim, da oni realnocasovno spremljajo temperaturo v stanovanju, itd.., kar je vdor v zasebnost!!!!!

Logicno je, da bodo eni placali manj kot prej in seveda se oni ne bodo nikoli javili v medijih, saj bodo lepo molcali, saj vedo zakaj, saj kradejo drugim denar in se grejejo zastonj na tuj racun. Saj ves ponavadi tudi tisti, ki imajo zelo dobre place se ne bodo kaj bunili in ne bodo hodili na proteste, saj sluzijo na racun postenih delavcev. V medijih se pojavljajo samo najbolj sibko ogrozeni, ki se borijo za svoje pravice, medtem, ko jih drugi izkoriscajo.
buha robi | 01.11.2011 | 21:37
glede slovničnih napak bom rekel samo to: v tem primeru na nek način komuniciraš z eno višjih institucij v državi, kjer je pričakovano vsaj pisanje razumljive Slovenščine. Je pa to vsekakor stvar tistega, ki to napiše in odraz njegove inteligence na katero se sklicuješ. .. osnovnostolec ... ?? ha, ha, ha... Oprosti, ampak tvoj način pisanja čisto izpodbija tvojo trditev o tem, da imaš končano kakšno višjo šolo od OŠ, še več, menim celo, da je sploh še nisi končal. 
glede poročil o kurilni sezoni si malo preberi pravilnik o načinu delitve in obračunu stroškov (ur.list RS 7/2010 in 52/2005). 
glede popisa ja oni računajo popis, ampak s tem kar oni iz popisa dobijo si ti, jaz in moj sosed Poldi lahko obrišemo ta zadnjo. Se pravi popis, ki ga oni računajo ne vsebuje samo popisa ampak še izdelavo obračuna, časa za izdelavo obračuna, strojno in programsko opremo... teh podatkov ne moreš odčitavati takrat, ko se ti to zazdi, oz. to ni smiselno, postaja, ki se po navadi nahaja na stopnišču ima baterijo kot delilnik in sprejema podatke le nekaj dni na mesec vmes je v mirovanju saj se tako podaljša življenjska doba naprave (to velja za delilnike, pri vodomerih in kalorimetrih je pa stvar večinoma drugačna saj so postaje priključene na 220V )

je pa res ena velika neumnost v tem pravilniku, to pa so korekturni faktorji
 1. nikjer niso točno določeni in so s tem vse prepuščeni tistim, ki jih izračunajo ali pa se jih izračuna na podlagi zelo dragih projektov
2. sploh ne vidim smisla v teh faktorjih, a mogoče kdo komu, ki živi v stavbi brez skupnega ogrevanja in ima neugodno postavitev stanovanja ponudi 10% popusta za porabljeno ... recimo elektriko za ogrevanje ? 
Vidim, da rad prelagaš vladi raznorazne stvari no, pa daj še za faktorje. 
Kljukec 21 | 17.10.2011 | 10:25
Niso problem delilniki, pač pa nedodelana zakonodaja. Uvedba je šla na horuk, brez analize posledic. 
Kot sem prebral, imajo v tujini uvedbo delilnikov pogojeno z hidravličnih uravnoteženjem ogrevalnega sistema, to bi moralo biti tudi pri nas, torej uravnoteženje bi moral biti zakonsko določen pogoj za uvedbo delilnikov. Če ogrevalni sistem ne deluje pravilno, imajo delilniki ogromne napake, kar popolnoma izniči njihovo vlogo. 
Druga meglena zadeva so korekcijski faktorji. Korekcijski faktorji bi morali biti izračunani na podlagi projekta centralnega ogrevanja, ne pa se določa "na uč", kar večinoma naredijo vgrajevalci delilnikov, katerih edini interes je denar. Način določanja faktorjev bi moral biti zakonsko predpisan in nedvoumen, torej bi moral biti izdelan projekt.
Naša država pa nekaj ohlapno določi, nato pa zadeve prepusti trgu. Izkušnje pa kažejo, kar se prepusti tgu, se kmalu sfiži (kar poglejte banke in recesijo, v kateri smo), kajti trg deluje na principu denarja in akterji brez težav najdejo način, kako zaslužiti čimveč na račun "raje". A raja tukaj sploh nima možnosti izbire.
Edini plus vse te megle bodo imele firme, ki so si izborile kos pogače in jih čaka lepa prihodnost, kajti poleg skubljenja pri vgradnji jih čakajo še konstantni prilivi, ki jih bodo zaračunavali za pobiranje podatkov in izračune. Še eni šalabajzerji, ki bodo lepo živeli na račun ovc (torej nas).
DanD | 16.10.2011 | 14:02
Plačevanje po dejanski porabi podpiram, ker imam dovolj tistih ki odpirajo okna, nočejo izolirat stanovanj, še najraje pa bi pozimi po stanovanju hodili v kratkih rokavih in imeli več kot 24°C. Časi socializma so minili. Sam bom varčeval z energijo, sosed pa bo delal z njo kar bo hotel, na koncu bo on zaigral reveža, ki nima denarja za plačilo, sam bom pa plačal njegove izgube - MALO MORGEN ! 
Vsi ki ne poznajo izdelavo poročila naj povem, da mora biti moč radiatorja, izpostavljena lega, ... zajeti v obračunu. Razliko v denarju mora v vsakem primeru dobiti lastnik stanovanja, ki je porabil manj - ne pa da vsi plačujemo enako. Stroški nikakor niso 400 €, ker je cena enega od 20 - 40€. In tudi ne menjajo se vsakih 5 let, ampak se zamenja samo baterija. Plača pa se jih iz rezervnega sklada, prav tako termostatske ventile. Montirajo pa se lahko tako na ravni radiator, kot na rebrasti in ni nobenih problemov.
Vsi pa najbrž (NE) veste da je to bilo uzakonjeno že v zakonu v letu 1998 (Ur. l št 20), ki je v 48. členu zapisal : Pri izpolnjevanju pogodb o dobavi energije in vode potrošnikom je treba potrošniku ceno obračunati po dejanski dobavi, izkazani na njegovem merilu.
Način merjenja dejanske dobave energije in vode določi s posebnim predpisom minister, pristojen za energetiko v soglasju z ministrom, pristojnim za meroslovje.
Kaj ste delali toliko časa in kje ste se takrat pritoževali pa si razmislite sami ! O energetskem zakonu pa tukaj ne bom izgubljal besed.... 

Zato prosim ne pišite takih traparij, ker nikakor niso resnične. 
Anti NWO | 16.10.2011 | 20:16
 
Ze spet tipicna slovenska fousarija, ki zeli sosedu najslabse. Kaj ti bi tudi zdravstvo placeval po dejanski uporabi, ter pustil, naj otroci kr crknejo, ker jih starsi niso zdravstveno zavarovali, oziroma da stari umrejo, ker si ne morajo privosciti zdravnika? Pac nekaj socjalizma potrebujemo. Sicer pa mi gre na zivce, kako folk zavaja javnost glede teh delilnikov in hipokrizija glede dejanske porabe, HKRATI PA SE DELATE NEKE PAMETNE, KAKO SE TO ODCITAVA, DA BI SE KAO ODCITALO DEJANSKO UPORABO, HKRATI PA OMENJATE UNE SOCJALISTICNE KOREKCIJSKE FAKTORJE, TAKO, DA JAZ MORAM POTEM SE PLACEVATI SOSEDU, KER ZIVI V NEUGODNI LEGI? TO NI NOBENA DEJNSA UPORABA. TO JE ISTO, KOT, CE BI ZELELI LJUDEM ZARACUNATI BENCIN PO DEJANSKI UPORABI 6L/100KM, TODA OB UPOSTEVANJEM KOREKCIJSKIH FAKTORJEV, CE NEKDO VOZI YUGOTA ALI ELEKTRICNI AVTO, TER SEVEDA NE POZABITI, DA TUDI, CE NEBI PORABILI NIC BENCINCA, DA BI VSEENO MORALI PLACATI SE UNIH 20-30%.

Samo ti si se ocitno nekam dobro pozanimal o temu zakonu, saj so ljudje ki pisejo take in podobne zakone zanalasc, samo, da jih lahko potem cez nekaj let zlorabijo, medtem casom pa pravijo, da se ne rabi bati, saj niso obvezni teji zakoni, saj nas nihce ne preganja.

CLOVEK BI MORAL PO ZAKONU NOSITI Z SABO OBVEZNO IZKAZNICO, CENE JE LAHKO KAZNOVAN. KAJ SEDAJ MI BOSTE REKLI, DA BI MORALI IMETI KAR CIPE POD KOZO, DA NE BOMO IMELI IZGOVORA, DA SMO POZABILI OSEBNO DOMA?
Anti NWO | 12.10.2011 | 20:58
 
Kaj, ce bi ukinili placevanje RTV SLO prispevka, oziroma, da bi placali samo po dejanskem ogledu RTV ali radio postaje? Zakaj moramo vsi placevati RTV enako, ceprav eni sploh ne gledamo in ne poslusamo slovenskega gnoja?
Feniks | 12.10.2011 | 20:27
Pa še to, če bi vlada z veliko gotovostjo napovedala uvedbo delilnikov denimo pet let pred njihovo uvedbo bi se morda našel tudi kakšen lokalni proizvajalec, ki bi začel s proizvodnjo le teh. Tako bi tudi ostalo več denarja v državi.
Feniks | 12.10.2011 | 20:24
Uvedbo delilnikov bi dejansko morali preložiti za nekaj časa. Cilj uvedbe je zmanjšanje porabe nafte in plina in tako posredno odtekanje denarja in davkov iz države. Kljub temu, da gre za sugestijo EU pa bi lahko naša vlada dosegla odlog in bolj domišljeno kasnejšo uvedbo. Trenutno je tako, da dejansko z različnih strani, kjer so delilniki uvedeni poročajo, da tisti, ki plačujejo več, plačujejo krepko več tisti, ki pa manj, pa le malo manj.
Cilj ne opravičuje sredstev in pomembno je kako nekaj dosežemo. V zadnjih letih smo se na veliko plinificirali pa se nihče ni prav dosti obregoval ob to, da to pomeni odvisnost od tujine in odliv denarja. Namesto tega bi lahko več investirali v lokalne toplarne na biomaso in v obnovljive vire. Sem za odlog uvedbe delilnikov dokler se ne razdelajo podrobnosti. Zdaj ljudje niti ne vedo za katerega ponudnika se odločiti čeprav so med njimi kar velike razlike. Napake pri izbiri pa bodo morali plačevati pozneje čeprav jim je vso reč nekdo vsilil.
Poleg tega ponekod sploh ni možna pravična uvedba delilnikov, ker nimajo hidravlično uravnoteženega sistema. Takšna uvedba pa zahteva nove velike investicije, še posebno v starih blokih kjer je veliko upokojenih, ki že itak sprotne stroške komaj poravnajo.
Tukaj se pokaže tudi odnos posameznikov kot ljudi. Nekateri vztrajajo, da vsak plača kolikor porabi, pa čeprav ogreva več tudi zato, da segreje sosedovo stanovanje. Ta isti sosed bo pa na ta račun šparal in ga ne bo nič motilo, da toplota prihaja od tistega, ki je žal zadnji zgoraj ali spodaj. Ne zdi se mu, da mora kaj zato prispevati češ, saj ga ne prosim. Kakšna duševna beda. Vprašanje je tudi pri hidravlično neuravnovešenih sistemih se lahko zgodi, da bo nekdo dobil preprosto premalo toplote čeprav bo imel radiator odprt do konca. Potem se bo dogreval s kaloriferjem, delilnik pa bo do zaznaval kot radiatorsko porabo in bo toplota bogato plačana, itd. Ponavljam, počakati, še enkrat naštudirati zadeve, nekatere preskočiti, če je tako bolj pošteno, potem pa uvajati. Mislim, da smo v tej državici že tako preveč skregani med sabo, zdaj pa nas konfrontirate še s tem.
kawboy | 12.10.2011 | 16:03
 
Živim v 25 kvadratnih metrih stanovanja prej sem plačeval po 35 EUR na mesec in to 10 mesecev v letu, sedaj pa plačujem 57 EUR na mesec in tudi 10 mesecev v letu. Imam samo 2 radiatorja. Enega majhnega v kopalnici in enega velikega v sobi. V bistvu je garsonjera. Očitno plačamo sedaj še za tiste, ki ne morejo ali nimajo denarja za ogrevanje.
Medgeneracijska solidarnost.
Anti NWO | 12.10.2011 | 13:07
 
Ze ce bi montirali termostate bi verjetno bolj presparali, saj tako bi imeli neko konstantno temperaturo in posledicno nebi bilo ptorebno odpirati oken. Zato bi se strinjal z obvezno vgradnjo termostatskih ventilov in podobnih ukrepov, kot si ti rekel, teji delilniki pa so cisti vdor v zasebnost in se kraja denarja, saj to je samo dodatno nepotrebno delo, ki si ga izmisli elita, da krade denar, ter zaposli ljudi.
sdspecy | 12.10.2011 | 10:56
malo pretiravaš... kar pa je dejstvo, je to, da če bi ta denar namenili za sanacijo blokov (oken, vrat, izolacije-fasade), bi bilo bistveno več dolgoročnih prihrankov in dejansko manj okoljske obremenitve! pač je treba zaslužit z delilniki in koncesijo (storitvijo odčitavanj)
znalček | 12.10.2011 | 10:07
Spet argumenti v tvojem stilu. Če naj plačujemo vsi enako, potem pa uvedimo še letno takso za bencin (1000 EUR) in naj bo potem bencin za Slovence zastonj. Načeloma je edino prav, da vsak plača, kolikor porabi. Problem je v izvedbi, zato tudi jaz mislim, da je bila obvezna montaža delilnikov ali števcev napaka. Pri nas so montirali števce, ker je to tehnično možno, a števci zdaj kazijo hodnik. Da ne govorim o stroških. Na stanovanje je vse skupaj stalo 400 EUR, vendar so števci veljavni le za 5 let. Če bi hotel prihraniti toliko v 5 letih, bi moral zmrzovati. Pri stroških tudi precej pretiravaš. Cena za odčitavanje je 0,5 EUR na stanovanje.
Anti NWO | 12.10.2011 | 13:04
 
http://nep.vitra.si/datoteke/clanki/Prav..loki_Januar_2011.pdf

Za odcitavanje po radiatorju placas mesecno 0,4€, na letni ravni pride to ogromno. Poleg tega pa sledi se letno porocilo, ki prav tako znasa okoli 4€ na leto, ter razni skriti stroski, tako, da nas bo cakalo se ogromno presenecenj z temi delilniki, sploh, ce kaksen delilnik ne bo delal ali ce v roku nekaj let bodo prenehali z izdelavo teh delilnikov, potem bodo morali vsi lastniki menjati delilnike, saj delilniki morajo biti vsi istega tipa, ce zelis pravicno deliti stroske, zato ne se pustiti nategniti.

Glede bencina si ustrelil neumnost, saj moj predlog se kvecjemu lahko navezuje na VINJETE, kjer vsi placujemo enako vinjeto, ceprav eni prisparajo vec 1000€ na leto in porabijo vec 100l bencina na atvocesti, kot drugi, poleg tega obstajajo mesecne vozovnice za avtobus, kjer ljudje placajo fiksen znesek in se vozijo kolikor zelijo in ne placajo po dejanski uporabi, prav tako je zdravstvo za vse enako uno osnovno ne glede na to kako pogosto potrebujes storitev, koliko zdravil jemljes ali rehabilitacije izkoriscas, itd...

Teji delilniki UBIJAJO SOCJALIZEM in PODPIRAJO KAPITALIZEM!!!!!!
Anti NWO | 12.10.2011 | 13:22 Prikaži
 
Opombe:
• Letnemu in mesecnemu obracunu po zakonu pripada „Letno porocilo“ za vsak posamezni del
stavbe, ki ni zajeto v gornjih cenah. Obvezno je šele po 01. 10. 2011.

Vzdrževanje merilnikov je po 5 letih, ko se morajo ponovno umeriti, kar stane 100 – 140 €,
brez DDV.

POZOR NA RAZNE SKRITE STROSKE!!!!

PROTI delilnikom toplote!!

Zahtevam, da vlada izvede izredno sejo, ter prekine ta absurden zakon glede delilniko toplote, saj vsak,ki ima neko srednjo izobrazbo ve, da teji delilniki niso to, kar nekateri promovirajo.

Govori se o neki dejanski porabi, kar je smesno, saj v bistvu nihce ni tocno odgovoril v kaksnih enotah merijo oni porabljeno energijo, oziroma razliko med okolico in radiatorjem. Povrhu vsega pa se govorijo o korekcijskih faktorjih, kateri niso nikjer doloceni, ter se niti ne ve kako se obracunajo. Prav tako predstavlja problem velikost razlicnih radiatorjev, ter razlicni tipi radijatorjev, saj dejstvo je, da teji delilniki ne morajo steti dejanske uporabe.

 

Poleg tega je taka namestitev vdor v zasebnost, saj teji delilniki samo se dodatno merijo in belezijo nase zivljenske navade, ter vprasanje kaksne podatke sploh posiljajo v bazno postajo ali imajo morda celo kaksne mikrofone vgrajene, da lahko oni belezijo, ko nekdo odmontira raijator ali pokrije delilnik in tako zadusi zvok?

 

Poleg tega moram poudariti, da poraba po dejanski porabi energije enostavno ni pravicna za vse, saj tako se bodo eni vec greli, drugi pa zmrzovali. Ta predlog je zelo antisocjalen, saj, ce bo slo tako naprej, se bo potem ena brihtna glava kmalu spolminla, da bi se zdravstveno zavarovanje placevali po dejanski porabi in tako bi nekdo, ki nikoli ne rabi zdravnika presparal ogromno, medtem, ko nekdo, tudi otroci bi lahko umrli, ker starsi nebi imeli zavarovanja. Sicer pa podobni primeri so bili ze pred kratkim po tv, ko so otroci v Sloveniji ostali brez zdravstvene pomoci !!!!

 

Res se treba vprasati kam gre Slovenija.

 

http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=7526

 

Teji delilniki so nam dobesedno vsiljeni z strani EU, elite ali ne vem koga in pritisk novega svetovnega reda je prevelik, saj ocitno nam nekdo diktira, kako moramo ziveti.

 


Ključne besede: delilnik, toplote, pravicno, posteno, dejanska

PROTI delilnikom toplote!!

Zahtevam, da vlada izvede izredno sejo, ter prekine ta absurden zakon glede delilniko toplote, saj vsak,ki ima neko srednjo izobrazbo ve, da teji delilniki niso to, kar nekateri promovirajo.

Govori se o neki dejanski porabi, kar je smesno, saj v bistvu nihce ni tocno odgovoril v kaksnih enotah merijo oni porabljeno energijo, oziroma razliko med okolico in radiatorjem. Povrhu vsega pa se govorijo o korekcijskih faktorjih, kateri niso nikjer doloceni, ter se niti ne ve kako se obracunajo. Prav tako predstavlja problem velikost razlicnih radiatorjev, ter razlicni tipi radijatorjev, saj dejstvo je, da teji delilniki ne morajo steti dejanske uporabe.

 

Poleg tega je taka namestitev vdor v zasebnost, saj teji delilniki samo se dodatno merijo in belezijo nase zivljenske navade, ter vprasanje kaksne podatke sploh posiljajo v bazno postajo ali imajo morda celo kaksne mikrofone vgrajene, da lahko oni belezijo, ko nekdo odmontira raijator ali pokrije delilnik in tako zadusi zvok?

 

Poleg tega moram poudariti, da poraba po dejanski porabi energije enostavno ni pravicna za vse, saj tako se bodo eni vec greli, drugi pa zmrzovali. Placevanje po dejanski porabi je zelo antisocjalno, saj, ce bo slo tako naprej, se bo potem ena brihtna glava kmalu spolminla, da bi se zdravstveno zavarovanje placevali po dejanski porabi in tako bi nekdo, ki nikoli ne rabi zdravnika presparal ogromno, medtem, ko nekdo, tudi otroci bi lahko umrli, ker starsi nebi imeli zavarovanja. Sicer pa podobni primeri so bili ze pred kratkim po tv, ko so otroci v Sloveniji ostali brez zdravstvene pomoci !!!!

Prej smo placevali avtoceste po dejanski porabi, sedaj imamo socjalne vinjete za ELITO, katera prespara po vec 1000€, medtem, ko revezi morajo peljati po stranskih cestah, leta 2012, pa nam zelijo vsiliti SATELITSKO CESTNINJENJE, kjer bo kao pravicno placevanje po DEJANSKI UPORABI, ceprav bi lahko imeli bolj socjalne resitve, sploh v casu krize, nas oni zelijo totalno potlaciti.

 

http://24ur.com/novice/slovenija/cas-se-izteka-delilnikov-pa-mnogi-se-nimajo.html

V Sloveniji je 380.000 stanovanj brez delilnikov. ce to pomnozimo z stevilom 4 raijatorji na stanovanje, potrebujemo 1.520.000 delilnikov,  pomnozeno z 30€ na delilnik dobimo ven  45.600.000€ samo za nakup delilnikov, od tega ima nekdo mastne provizije, saj verjetno je realna cela na delilnik 10x nizja.

 

Se bolj je pa problematicno odcitavanje teh delilnikov, saj za to se porabi po 2€ minimalno na delilnik in to znese od 3.040.000-36.480.000€ na leto samo za odcitavanje teh delilnikov, odvisno kako pogosto se ljudje odlocijo za odcitavanje.

 

Dovolj imamo

 

Res se je treba vprasati kam gre Slovenija, saj na spodnjem linku je se ogromno mnenj in izkusenj ljudi.

 http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=7526

 

Teji delilniki so nam dobesedno vsiljeni z strani EU, elite ali ne vem koga in pritisk novega svetovnega reda je prevelik, saj ocitno nam nekdo diktira, kako moramo ziveti.

 


Ključne besede: delilnik, toplote, pravicno, posteno, dejanska