Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Dokapitalizacija banke, vplivi na standard in avtonomijo Slovenije
 
ZadnjaKost
Ogledov: 3766
Predlog ustvarjen 10.10.2011
Arhivirano
Zadnja sprememba 08.10.2011 13:16:02

  Predlog   Število glasov   Komentarji (4)  

Predlagam, da naslednjo banko, ki bo potrebovala dokapitalizacijo spremenite v hranilnico. Njeno dosedanjo makroekonomsko vlogo naj z ustreznim prestrukturiranjem zapolnijo katera izmed ostalih pregovorno uspešnih in privilegiranih podjetij, kazinoji, zavarovalnice, pošte, študentski servisi, elektrarne, itd., ki trenutno ne znajo pretvoriti svojih dobičkov v družbeno korist. Cilj naj bo izboljšanje kreditnih pogojev za komitente s pomočjo presežkov, ki so doslej neupravičeno nagrajevali "uspešno" poslovanje v brezkonkurenčnčnih ali privilegiranih pogojih.

Če menite, da bi takšen ali kakšen morda bolj izvedljiv, popularnejši, a drastičen preobrat delovanja naše države k bolj pravični družbi povzročil prevelik pretres in linč s strani mednarodne skupnosti, vas pozivam, da s pristojnimi strokovnimi službami primerjate posledice tega scenarija z grškim bankrotom, ki verjetno čaka tudi Slovenijo.


Ključne besede reforma, banke, varčevanje, pošteno, preobrat
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

derdejan | 04.11.2011 | 11:57
Definitivno podpiram. Na splošno sem proti prevelikemu politike v gospodarstvo. Banke so propadale skozi celotno zgodovino sveta in tako naj tudi ostane. Slabe propadejo, dobre prevzamejo njihov tržni delež. Osebno bi tudi umaknil ali vsaj zelo znižal državno poroštvo za bančne vloge. Vsak se mora zavedati, da če imaš denar v banki tu obstaja tudi določen rizik propada. Na ta način se še dodatno izločijo slabe banke ker bodo ljudje gledali tudi kredibilnost bank kjer imajo račun, ne le katera ima lepšo e-bančno storitev. Če se bo banka začela obnašati sumljivo, bodo ljudje dvigali svoje prihranke iz te banke kar bo pospešilo propad.
LUČ | 04.11.2011 | 11:56
BANKA NAJ PREPROSTO PROPADE.. SAJ IMAMO VEČ BANK... 
TAK JE NARAVEN PROCES, NE PA DA DODAJAS MILJONE UMIRAJOČEMU VEČKRAT.. ČE PA JE JASNO DA UMIRA. NAJ UMRE
daregre | 02.11.2011 | 04:40
mislim, da bi se vsaka dokapitalizacija iz državnega proračuna, torej iz davkoplačevalskega denarja, morala šteti kot udeležba DRŽAVLJANOV pri lastnini dokapitaliziranega podjetja. Če že država (državna uprava s svojimi agencijami) ne zna poskrbeti za lastnino svojih državljanov, naj bodo slednji neposredni lastniki (organizirani mali delničarji).
pravica_ljudem | 12.10.2011 | 07:36
Vsekakor podpiram. Bankirji so že tako preveč požrešni z nagradami.