Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Sprememba zakona o varnosti v cestnem prometu
 
Ivan
Ogledov: 4101
Predlog ustvarjen 25.11.2009
Arhivirano
Zadnja sprememba 25.11.2009 22:01:02

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)  

Pri prvi spremembi Zakona o varnosti cestnega prometa naj se določi datum (rok od 2-5 let), od katerega naprej naj imajo vsa na novo registrirana vozila obvezno vgrajeno napravo za prostoročno telefoniranje, elektroinstalacijo pa izdelano tako, da ne bo mogoče izklopiti luči ob delujočem motorju. Mislim, da je tehničnih možnosti za izpolnitev obeh zahtev kar nekaj. V kolikor bi podobne zahteve uvedli v zakon že ob uvedbi obvezne uporabe luči (01.05.2000), bi bila sedaj že vsaj polovica vozil (obvezno) ustrezno opremljena.

Drugo kar bi predlagal pa je ponovna uvedba registrskih oznak vozila glede na kraj (UE) stalnega prebivališča lastnika vozila. Verjamem, da je za prebivalce mest in večjih naselij taka sprememeba čista neumnost in povsem odveč, na podeželju pa smo ljudje na registracijo vozil samozaščitniško pozorni. Sedajšnji sistem, ko se prvi sosed vozi z MB, drugi z KK, tretji pa z LJ, sam pa imam GO tako pozornost zmanjšuje, stem pa se seveda posredno zmanjšuje tudi varnost vseh nas.


Ključne besede promet, registracija, telefon, registrske tablice
Kategorija: Notranje zadeve


Zadnji komentarji:

seba | 26.11.2009 | 15:05
Jaz bi raje uvedel, da so lahko tablice še bolj anonimne, da lahko imaš če hočeš npr. XX npr. MB/LJ/NM, itd. Vi vaščani se pa lahko zmenite, da maste vsi domače tablice, kje je problem.

Prostoročno telefoniranje je tudi z bluetooth slušalko ali pa žično slušalko. Kar se pa tiče luči pa je itak že v večini novih avtov.
andrejček | 26.11.2009 | 11:53
se popolnoma strinjam z predlogoma
Izbrisan Uporabnik 03 | 26.11.2009 | 08:48
z uvedbo registrskih tablic glede na kraj stalnega prebivališča se en strinjam. 

čemu? postopki bi bili veliko daljši, vse bi se upočasnilo, kar je nesmiselno. še bolj nesmiselno je, zakaj moramo imeti vozila z registrskimi tablicami, kjer je označen kraj bivanja??????? da lahko tisti vozi preblizu zadka avtomobila, mu blenda ipd, ker ni istega kraja? namreč to se še zelo pogosto dogaja. zato sem ZA UKINITEV KRAJA BIVANJA NA REGISTRSKIH ABLICAH