Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Spremebna zakona o poslancih
 
marko tosevski
Ogledov: 5290
Predlog ustvarjen 12.07.2011
Z odzivom organa 24.10.2011
Zadnja sprememba 14.07.2011 00:06:17

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (12)   Popravki predloga  

Ker je v parlamentu vse več lopovov in kradljivcev predlagam naslednje:
Spremembo zakona o poslancih: Vsak poslanec pred nastopom funkcije rabi prijaviti vse svoje premoženje (hiše, avtomobile, jahte, travnike, vrtne lope etc), če se med opravljanjem poslančeve funkcije ugotovi,da vrednost njegovega premoženje odstopa za 10% ali več od njegovih prejemkov se poslanca povabi na razgovor in obrazložitev odstopanja, če poslanec ne more pojasniti zakaj vrednost njegovenja premoženja odstopa za več od 10% mu takoj preneha mandat, poslancem se prepove zmerjanje in nedostojno obnašanje (poslance ki niso sposobni normalnega obnašanja se odstrani iz dvorane), poslanec kateri odstopi brez utemeljenih razlogov ostane brez nadomestil plač


Ključne besede poslanci
Kategorija: Splošno


Zadnji komentarji:

znalček | 10.08.2011 | 08:10
Saj tak zakon že obstaja!
RJSlo | 04.08.2011 | 16:00
Spremeniti je potrebmno celotno zakonodajo vezano na parlament in poslance. Kar smo videli v 20-ih letih od osamosvojitve je bila čista KRAJA. Posranci, pardon poslanci so ali aktivno sodelovali ali posredno pomagali pri tem. Udeležen je tudi celoten javni sektor. Vsi opažate samo poslance, pozabljate pa, da oni samo glasujejo, javni sektor pa izglasovano izvaja. In to na več kot kriminalen način.
hales | 03.08.2011 | 15:20
Vse več pomeni, da prej ni bilo nikogar, sedaj je pa eden (dokler nisi obsojen, si nedolžen)
Poslanci (pa ne samo poslanci) so že sedaj dolžni javiti svoje premoženje pred nastopom funkcije. Če tega ne storijo, so denarno kaznovani in to regresivno, vsak mesec več.
Glede obnašanja pa, MI smo jih izvolili in če nam obnašanje ni všeč, jih lahko MI ne izvolimo znova.
Imajo pač poslansko imuniteto. Žal.
luvi | 08.08.2011 | 08:59
MI smo jih izvolili.... in jih MI ne izvolimo znova .... ne drži in ne drži. 
Prvič ne drži, ker v parlamentu ne sedijo tisti polsanci, ki so prejeli največ glasov, amapk tisti, katere stranke postavijo v "pravilne" volilne okraje in torej izbranci posamezne stranke.
drugič pa, v parmalentu sedijo ljudje različni strank (in prav je tako, da ne bo pomote) in je normalno, da vsem "nastopanja"  vseh poslancev pač ne morejo biti všeč.
Razen tega je 4 leta zelo dolga doba.... 
Hales, koliko poslancev pa je bilo do sedaj kaznovanih ? In va kakšni višini ( v  €)?
O tem, kakšen je način "nastopanja" naših poslancev pa je škoda izgubljati besede ....hales | 16.12.2011 | 16:57
Še vedno drži: MI smo jih izvolili.
V primeru, da stranka ne dobi dovolj glasov, nima prestavnika v parlamentu.
In to se je tudi zgodilo.
Feedback | 29.07.2011 | 09:03
 
Predlog podpiram!

Pa vendar, če si dovolim malo svobode in predvidim odgovor pristojnega organa.
Mislim, da bo šel nekako tako: Ker je mandat poslancu podeljen na državnozborskih volitvah s strani volivcev, mandat poslancu ne more prenehati zaradi arbitrarne prekoračitve premoženjskih omejitev. Volivci bodo na naslednih volitvah sankcionirali takega poslanca tako, da ga enostavno ne bodo več izvolili in tako uresničili ustavno pravico.

No, vsaj ponavadi gre nekako tako, ko hočemo storiti kaj v zvezi s poslanci.

Pa naj mi ne zamerijo.
planika | 20.07.2011 | 23:03
Predlog načeloma ni slab, vendar manjka način izvedbe - kdo in kako (na kakšen način, po kakšni metodi) bi ugotavljal vrednost premoženja.

Podoben predlog, vendar še ne povsem izoblikovan, se nahaja tudi v mojih misih, vendar bi veljal za vse državljane, ne le za poslance. Prav vsak državljan naj bi imel svoje premoženje legalno pridobljeno ("pridelano", podarjeno, podedovano...). Če vrednost premoženja odstopa, bi bilo treba preveriti: Od kod? Imaš račun? Imaš darilno pogodbo? Imaš sklep o dedovanju? Loterijski listič, karkoli? Če premoženje ni legalno, je torej nelegalno. In če je nelegalno, se takoj po hitrem postopku zaseže v korist države, davkoplačevalcev. Jaz bi bila pri teh zadevah zelo radikalna, ne pa da pestujemo iznajdljive prevarante na žuljih poštenih in skromnih ljudi. 
luvi | 08.08.2011 | 09:02
Se strinjam .... več je "kritičnih neposlancev" (seveda z vidika čudno pridobljenega premoženja) kot poslancev.
pravica_ljudem | 20.07.2011 | 14:43
Podpiram...obstajajo pa tud druge podobne "spodbude" za moralnejšo, pravičnejšo politko. Trenutno imamo politiko politikov...upam da bomo nekoč imeli politiko ljudi.
Ta predlog je korak k temu.
Anti NWO | 14.07.2011 | 12:55
 
mafija se zmeraj znajde in prepise premozenje na druzino, oziroma znance, oziroma jo nekako skrije, recimo nakup zlata, itd... Tako, da zal luknje so zmeraj, katere oni izkoriscajo. 

Ce bi imeli demokraticno in pravno, ter transparentno drzavo, bi vse lepo funkcjoniralo, tako pa nam mafija diktira kako bomo ziveli.
Katrin | 14.07.2011 | 12:12
Poslanci že prijavljajo svoje premoženje protikorupcijski komisiji.
radko hriberšek | 13.07.2011 | 21:58
Misliš, da bodo srali sebi v skledo in sprejeli kaj takega? No, upajmo na čudež!

Spremebna zakona o poslancih

Ker je v parlamentu vse lopovov in kradljivcev predlagam naslednje:
Spremembo zakona o poslancih: Vsak poslanec pred nastopom funkcije rabi prijaviti vse svoje premoženje (hiše, avtomobile, jahte, travnike, vrtne lope etc), če se med opravljanjem poslančeve funkcije ugotovi,da vrednost njegovega premoženje odstopa za 10% ali več od njegovih prejemkov se poslanca povabi na razgovor in obrazložitev odstopanja, če poslanec ne more pojasniti zakaj vrednost njegovenja premoženja odstopa za več od 10% mu takoj preneha mandat, poslancem se prepove zmerjanje in nedostojno obnašanje (poslance ki niso sposobni normalnega obnašanja se odstrani iz dvorane), posalec kateri odstopi brez utemeljenih razlogov odstane brez nadomestil plač


Ključne besede: poslanci

Spremebna zakona o poslancih

Ker je v parlamentu vse lopovov in kradljivcev predlagam naslednje:
Spremembo zakona o poslancih: Vsak poslanec pred nastopom funkcije rabi prijaviti vse svoje premoženje (hiše, avtomobile, jahte, travnike, vrtne lope etc), če se med opravljanjem poslančeve funkcije ugotovi,da vrednost njegovega premoženje odstopa za 10% ali več od njegovih prejemkov se poslanca povabi na razgovor in obrazložitev odstopanja, če poslanec ne more pojasniti zakaj vrednost njegovenja premoženja odstopa za več od 10% mu takoj preneha mandat, poslancem se prepove zmerjanje in nedostojno obnašanje (poslance ki niso sposobni normalnega obnašanja se odstrani iz dvorane), poslanec kateri odstopi brez utemeljenih razlogov odstane brez nadomestil plač


Ključne besede: poslanci