Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Predlagam prepoved kajenja v avtomobilih
peter i
Ogledov: 3641
Predlog ustvarjen 24.05.2011
Arhivirano
Zadnja sprememba 24.05.2011 17:17:39

  Predlog   Število glasov   Komentarji (9)  

Predlagam da se z zakonom prepove kajenje v avtomobilih,tovornjakih in na motorjih,ker ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu,ker mnogi vozijo tudi druge v avtomobilih še posebej otroke ki jim cigaretni dim najbolj škodi, ker jim lahko ogorek od cigarete pade na sedež in zaradi odsotnosti od prometa povzročijo prometno nesrečo,ali pa se nabere preveč dima v avtomobilu ali tovornjaku in zmanjša vidljivost ceste in drugih udeležencev v prometu in še bi lahko našteval.


Ključne besede zdravje, promet, kajenje, avto
Kategorija: Promet


Zadnji komentarji:

darko22 | 14.06.2011 | 10:10
Dober lastnik avtomobila ne bo kadil v avtu samo zaradi tega ne, ker ve, da b ga moral čistiti, ko mu bo smrdel.

Prav tako je tudi z zakonom že predpisano, da se na delovnem mestu ne kadi.  Šofreji avtobusov, taksijev  avionov in ostalih prevoznih sredstev ne kadijo.

Če pa lastnik avtomobila kadi je pa po mojem njegova stvar.  Edina pravilna in smiselna zadeva je, da se enostavno ukine prodaja  cigaret in tobaka v Sloveniji. 
To pa je že druga pesem.
Hinko MUROVEC | 04.06.2011 | 17:38
OK, predlog ni slab pa tudi nekaj posebno novega ne. Gre za to, da bi iz že obstoječe zakonodaje lahko izluščili to in še nekatere stvari , ki niso, če že ne izrecno prepovedane vsaj resno in utemeljeno odsvetovane. 
Žal je v Sloveniji miselnost voznikov tista, ki izniči vsako zakonodajo. Pitje je stara pesem, vsi vemo a večina pije. Mobiteli, vsak ve da ne sme a se tega ne držijo niti Policaji niti Sodniki, zakaj bi se potem " Micka in Janezek ? " . ITD. 
In pa, če bi v Sloveniji Prometna Policija dejansko opravljala svoje delo-pa ga ne. Tisti prav iz Prometne so še nekako dosledni vsaj tam do 35-40 % , oni drugi iz posameznih PP pa so več ali manj pretežno obvezno " slepi " ko gre za sokrajane, domače damice ITD. Pa to ni izmišljotina, no še lepše je, da so sami v civilu najhujši, saj kolega ga pa res ne bo zašpecal in ocarinil. 
Nič ne pomaga Zakon, dokler bo v Sloveniji do njega tak odnos celo s strani nosilcev poblastil. 

Samo en mesec Nemško policijo na ceste, država pride iz finančne krize, konec telefoniranja, pitja, koketiranja . A o takih Policakjih lahko še 30 let sanjamo.
pravica_ljudem | 01.06.2011 | 14:45
hales: prepoved kajenja na avtobusnih postajališčih že obstaja (vsaj v Ljubljani je tist znak da se ne sme kaditi) vendar nažalost tega noben ne kontrolira(policisti se samo mimo vozijo kot da ni nič) tako da se kadi prosto po prešernu, kar je žalostno saj je veliko tudi nekadilcev ki se jim kljub temu da nimajo strasti do cigaretnega dima negativne zdravstvene posledice. Že samo promet onesnažuje zrak ...dodatek cigaretnega dima..pika na i je pa lahko dostikrat ravno tist jeziček na tehnici ki se ponavadi ne izogne raku ali kakšni drugi bolezni povezani z dihali ipd. Znano je da je v cigaretnem dimu preko 100 škodljivih snovi od katere največkrat omenjena je zgolj nikotin.

Dogaja se tudi da v marsikateri avtošoli inštruktorji kadijo v avtomobilu in če jim kaj rečeš(po izkušnjah mojih prijateljev) samo zagodrnjajo ali odprejo okno kot da potem pa ni slabih učinkov na ostale. Sprenevedanje.
Tudi veliko drugih...predvsem vozinkov kadi v avtu in pričakuje da bodo ostali to sprejeli kot normalno. To ni prav. To ne more biti kar sprejeti. Seveda kot prijatelj ali znanec nočeš kaj posebej tečnarit ampak vseeno pa to ni prav. Če bi bil zakon ki bi prepovedoval kajenje v avtu bi s tem mnogim prizanesli zdravju. Podpiram predlog!
hales | 01.06.2011 | 09:12
Se strinjam.
Tudi na avtobusnih postajališčih bi prepovedal kajenje.
Morda tudi na označenih šolskih poteh.

Mladina danes vidi kadilce na vsakem koraku in se jim zdi to nekaj popolnoma normalnega.
mrtn_t | 01.06.2011 | 08:09 Prikaži
Najbolje bo, če kadilce kar postrelimo!
Policist naj ima pooblastila, da ko vidi kadilca v avtu, ga preprosto ustreli. Pa kaj bi se omejili na voznika. Tudi če kadi sopotnik, isto!

Za kajenje doma pa uvedemo nravstveno policijo. S pooblastili za vdiranje v stanovanja, brez trkanja in naloga! 
Domačim kadilcem bi za začetek mogoče samo odsekali prsta, s katerimi držijo hudičev zvitek. Bodo že videli, zalega kadilska...

Mogoče bi pa, ko smo ravno pri tem, prepovedali še neumnost?
hales | 01.06.2011 | 09:10 Prikaži
"Mogoče bi pa, ko smo ravno pri tem, prepovedali še neumnost?"

In kajenje je že ena izmed neumnosti.
Ddam | 01.06.2011 | 07:19
Podpiram predlog. Prav tako se ne sme jesti in piti ter telefonirati. Vendar žal tega policija ne kontrolira. In potem jamrajo, da ni denarja.

Kontrolirajo samo hitrost, čeprav je to absurd, ker veliko je varnih voznikov, ki peljejo malo hitreje, kot je dovoljeno izven naselja in so kaznovani.

Medtem, ko nekateri vozijo po avtocesti, pišejo SMSje, telefonirajo, jejo, kadijo in ne vem kaj pe vse in s tem ogrožajo sebe in druge veliko bolj, kot pa nekdo, ki vozi 150 namesto 130 na avtocesti.....
sekioli | 26.05.2011 | 15:10
proti!!!v avtomobilu se lahko kadi saj imajo vsi avtomobili že iz petdesetih let serijsko pepelnike not.nevem kaj vse tako vse moti.
hales | 01.06.2011 | 09:09
Avtomobili imajo tudi serijsko vgrajeno zmožnost vožnje nad 130 km/h, vendar ta pri nas ni dovoljena.

Pepelnik se morda res imenuje po pepelu, vendar je funkcija le-tega tudi za druge odpadke, ne zgolj za pepel in ogorke.