Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Zmanjšanje denarnega nadomestila poslancem in ministrom ob odstopu s položaja
 
Jagodka
Ogledov: 5381
Predlog ustvarjen 05.05.2011
Z odzivom organa 14.06.2011
Zadnja sprememba 05.05.2011 10:33:59

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (8)  

 Predlagam Vladi, 

 

da za poslanke / poslance in ministrice / ministre ukine denarno nadomestilo ob samovoljnem odstopu z mesta poslanca ali ministra, ki bodisi ni deloval v prid državljanom in državi, ki ni vestno in dosledno opravljal/a svoje funkcije bodisi je kršil/a svoj etični kodeks, predvsem takrat, ko ji / mu je ponujeno drugo delovno mesto, a ga ta zavrne! Naj bo denarno nadomestilo odobreno le takrat, ko je minilo vsaj leto dni opravljanja ministrske/ poslanske funkcije!

Hkrati predlagam, da izjemam, ki bi bile upravičene do denarnega nadomestila, le tega zmanjšate na višino zajamčene plače. 

V tej naši preljubi državi je pač tako, da če bi poslanke in poslanci tako "čakali" na svoj težko prigarani zaslužek kot čakajo delavke in delavci različnih podjetij v Sloveniji, bi tako koalicija kot opozicija delovali bolj usklajeno in državljankam ter državljanom v prid, ne pa svojim lastnim političnim interesom!


Ključne besede denarno nadomestilo, vlada, parlament
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

1koala | 15.06.2011 | 14:04
Ne tako kruto, ljudje. Brez spodbude se bojim, da nihče ne bo hotel oditi. Manj škode, če gredo.
Podpiram predlog.
Černivec Milan | 27.05.2011 | 20:08
Glede na situacijo v Sloveniji bi bilo potrebno odpravnine in pa nadomestila poslancem in javnim uradnikom znižati na minimalni znesek (minimalna plača),da uvidijo kako je z  tako nizkimi plačami  preživeti.
znalček | 25.05.2011 | 08:24
Po moje bi moral za njih veljati enak zakon kot za ostale državljane. Saj to niso drugorazredni državljani in želimo si sposobne ljudi, ki zastonj ne bodo posedali v poslanskih klopeh vsem v posmeh. Kdo bo sicer prevzemal ministrski sedež od  raznih Erjavcev in Podobnikov, ki vedno odstopijo par mesecev pred volitvami. Na ministrsko mesto za par mesecev, potem pa spet iskati novo zaposlitev in morda nekaj mesecev ostati celo brez vsega. Pameten in pošten tega ne bi naredil.
pravica_ljudem | 12.05.2011 | 16:46
" Naj bo denarno nadomestilo odobreno le takrat, ko je minilo vsaj leto dni opravljanja ministrske/ poslanske funkcije!"

Podpiram smer v katero gre predlog. Sam sicer predlagam da se jim da nadomestilo zgolj v primeru, da nimajo dovolj denarja za preživetje in namensko zgolj v najosnovnejše potrebščine. Pri tem bi se moralo upoštevati tudi premoženje bivšega poslanca/ministra. V kolikor si niti z premoženjem ne more pomagati...pa naj ima nadomestilo ampak to tako ali tako noben bivši funkcionar ne izpolnjuje. Skoraj vsi če ne vsi so si nagrabili premoženje z raznimi podmiznimi triki. Vse kar je več kot je nujnost za preživetje je luksuz in afnanje iz ljudi!
Jagodka | 20.05.2011 | 01:44
Se popolnoma strinjam z vami, ampak pravice do nadomestila jim zaradi delovne zakonodaje kar ni mogoče vzeti. Čeprav sem mnenja, da nihče, ki je kdar koli sedel v parlamentu glede na plače, ki jih prejemajo, pravzaprav ne potrebuje niti centa nadomestila. To je moje osebno mnenje. Predvsem pa bi bili izklučno tisti upravičeni do nadomestila, ki so vestno in dosledno opravljali svojo funkcijo. Torej, da so prispevali k dobrobiti državljankam in državljanom. poleg tega sem mnenja, da bi se vsi v parlamentu morali redno udeleževati sej in zasedanj. Do sedaj je bilo vedno nekaj stolčkov praznih. 
Boyzl | 25.05.2011 | 07:16
@jagodka: "...pravice jim zaradi zakonodaje ni mogoče vzeti..."? zakonodaja je matter of change! se pa zakonodajo spremeni. menda je to celo cilj tega portala, da pridejo iz njega predlogi za spremembe.
in lenuhi, ki samo čakajo na nov stolček, ki ga bodo dobili po partijski (pardon: danes je treba prevesti to v večstrankarski sistem - po strankarski) liniji kje drugje, naj ne praznijo proračuna bolj, kot pripada navadnemu državljanu.
katja | 05.05.2011 | 23:00
A Jagodka še obstaja? Ali je bila Jagoda? Skupina, ki je nekoč kandidirala na volitvah in, če je to demokracija, da tudi, če dobi stranka 3 % izvoljenih glasov, da ne dobijo niti enega sedeža v parlamentu...
katja | 05.05.2011 | 22:57
Samo nekaj, če bi imeli tisto pravo demokracijo, bi denarno nadomestilo poslancev in vseh javnih uslužbencev moralo biti enako kot od večine in to je soc. denarna pomoč, če nima premoženja!