Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Zavod za zaposlovanje naj zaposli delavce
 
slovencevi
Ogledov: 5575
Predlog ustvarjen 03.05.2011
Z odzivom organa 15.06.2011
Zadnja sprememba 03.05.2011 19:46:45

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (6)  

Kot na Danskem naj država oz. Zavod za zaposlovnje zaposli delavce, potem pa jih 'posoja' podjetjem ali jih zaposli zainteresirano podjetje.

Imamo dve tuji podjetji, ki to počneta namesto države: Adeco in Manpower. Očitno se jim splača.

Mislim, da je to vendarle naloga Zavoda. 


Ključne besede zaposlovanje, zavod za zaposlovanje, ZZRS
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

slovencevi | 27.05.2011 | 19:32
USTVARJANJE NOVIH DELOVNIH MEST je primarna naloga naše družbe trenutno.
Zavod za zaposlovanje bi lahko odigral ključno vlogo pri tem z bolj AKTIVNO POLITIKO ZAPOSLOVANJA.
Seveda bi moral bolj kot doslej sodelovati z Zbornico oz. združenji in z delodajalci (združenje, podjetja, zasebniki, zavodi, društva).
S tem bi pripomogel k OŽIVITVI SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA.
pravica_ljudem | 26.05.2011 | 00:11
Zelo konkreten predlog, ki ima za zgled zelo napredno državo v kateri stvari dejansko kljub krizi brez pretresov delujejo.

S tem se tudi zmanjša tveganje dela za določen čas saj te država skoraj kar sama vodi v novo zaposlitev.
Anti NWO | 08.05.2011 | 15:42
 
Ma da ki samo 2 podjetji, kaj pa TRENDWALKER pa ABF pa ne vem kaj se vse, saj mafija je vsepovsod, ki izkorisca delavce in te agencije bi mogli zapreti ze enkrat.
državljan | 04.05.2011 | 23:55
Jaz pa mislim ,da bi si morala država vzeti prav tako vzgled po Danski in uvesti-VARNO FLEKSIBILNO BREZPOSELNOST-to je da dobi brezposelna oseba 90%-nadomestila plače za čas iskanja druge zaposlitve.
Bo verjetno sedaj nekdo rekel,ja zakaj pa bi izkal drugo zaposlitev če dobi celo 90% nadomestila-seveda bo iskal drugo delo,ker bi moralo biti tako,da v roku treh ali pa kaj jaz vem šestih mesecih moraš dobiti drugo ustrezno delo,sevdas pomočjo zavoda za zaposlovanje!
Ampak sedaj pa pridemo do problema ko država noče tega sprejeti ali uvesti ,ker bi potem morala uresničiti tosvoje natolcevanje ,kao je treba ustvariti nova delovnamesta in še za povrh s visoko dodano vrednostjo!
Ja sedaj se pa jaz sprašujem kdo pa bo in na kakšen način ter s čem ustvaril ta nova delovna mesta-morebiti država in ti naši primitivni politiki s svojim govorjenjem in sanjanjem o tem kako bi to morali narediti.
Niti eden od teh ali pa redki pa niso nikoli pošteno delali in garali ,kaj šele da ne bi dobili plače in to po več mesecev in ne prevoza na delo in ne regresa itd....!
Še malico oziroma da ne bo pomote kosilo imajo po taki ceni v parlamentarni menzi,da bi mene bilo sram potem še nekaj moralizirati o tem in sedaj nam bodoti ti sprevrženci politikanski ,govorili o tem kako je treba -VARČEVATI- in zategniti pasove!
Najprej naj jih oni s tem ,da se bodo odrekli ali pa si dali zmanjšati plače za 30% kot vzor,ker še to bi bilo preveč za njihovo neučinkovitost in zajebavanje v paralamentu in ministerstvih!
Tam naj rajši pobere država davke tistim ,ki so kradli-TAJKUNOM-in jim zaseže vso premoženje ter ga proda in bo takoj ogromno več denarja v proračunu!
In naj minister za delo SVETLIK-iz tega naslova nadomesti teh 300 miljonov,za katere pravi,da bodo manjkali če ne bo pokojninska reforma sprejeta-še več bo dobil noter cca-2-miljardi eur!
Ne pa da nam sedaj določeni -tajkuni -kot je ta pokvarjeni Kordež celo predava o tem kako je dobil od bank na lepe oči kredite in denar-o ti barabe pokvarjen brez kančka sramu in poštenega obraza-treba bi jih bilo enostavno postreliti ,pa si ne bi več upal nobeden kaj takega poskusiti!
Vse po vrsti-bankirje,člane nadzornih svetov in člane državnih inštitucij ,ki to zraven gledajoin nočejo nič ukreniti v zvezi s tem,ker imajo koristi od tega!
Dragi navadni pošteni delavci in ljudje veste ta naša država je tako gnila da bolj gnila ne more biti s politiko na čelu pa naj bo to leva ali desna vseeno je!
Ja poterbno bo nekaj ukreniti in zgoditi se bo morala vse splošna revolucija proti tem lopovom pokvarjenim!
darko22 | 04.05.2011 | 14:06
Komentar je izbrisal avtor komentarja.
darko22 | 04.05.2011 | 14:06
Ta predlog je konkreten in pozitiven. Je v dobrobit reševanja politike. Strmeti pa bi morali k temu, da se čimveč delavcev zaposli za nedoločen čas. Samo tako lahko rešimo produktivnost v globalu za Slovenijo. 

To, da nekoga porineš nekam samo, da nekaj dela je kratkoročna rešitev. Dolgoročna rešitev pa je, da delo pozna, da ga lahko opravlja kvalitetno in hitro. Kramp pa lopata je preteklost. Razmišljati moramo na delovanju visoke tehnologije in krmiljenje le te.

Prej našteto pa ni mogoče z politiko samo da se dela pa ni važno kako.
Ariel | 04.05.2011 | 17:27
Pa mi povej, kako bo brezposelna šivilja z osnovno šolo delovala na visokotehnološkem področju? Kako bo konstruirala najzahtevnejša orodja za preoblikovanje?
Predlog je slab, saj ima država že tako preveč zaposlenih javnih uslužbencev, zdaj pa bi zaposlila še ljudi, ki so zaradi svojih slabih izhodišč nezaposljivi.