Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


PRIMANKUJE ZDRAVNIKOV?
 
mati
Ogledov: 3663
Predlog poslan 11.02.2011
Z odzivom organa 13.04.2011
Zadnja sprememba 11.02.2011 10:18:13

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  

 Predlagam vladi oz. pristojnemu ministrstvu,da analizira smiselnost precejšnega (za današnje razmere) števila zdravnikov za medicino dela.

Ti pregledi so postali rutinski,dragi. Naredila sem jih kar precej (za službo in za podaljšanje voz.dovoljenja zaradi vožnje z očali) ,vedno pri drugem zdravniku,čeprav bi tak pregled rajši opravila pri mojem izbranem zdravniku. V gostinstvu-turizmu, ga nisem opravila,čeprav se mi zdi,da bi prav tukaj moral biti opravljen tak pregled pred nastopom dela!

Škoda mi je njihovega dolgotrajnega,zahtevnega študija za izpolnjevanje obrazca,kar v končni fazi je,ker vse izvide prej opravijo med.sestre,rentgenolog,laboratorij.


Ključne besede rutina, zdr.pregled, medicina dela
Kategorija: Zdravje


Zadnji komentarji:

darko22 | 15.04.2011 | 14:21
Tukaj je spor glede opravljanja zdravstvenih pregledov. Namreč ko opravi medicina dela pregled se zgodi, da ne spoštujejo osnovnih načel v zdravstvu. Dogaja se,da ti specialisti ne obvestijo osebnih zdravnikov o isledkih vseh preiskav. Prav tako ne podajo pisnih poročil osebnim zdravnikom. TAko osebni zdravnik nima vseh podatkov, katere bi moral imeti, da bi lahko spremljal zdravstveno stanje pacienta. ZAto predlagam, da se zadolži omenjene specialiste, da pisno obvestijo o vsakem pregledu delavca njegovega zdravnika, saj jim mora ta zdravnik poslati kartoteko.

Torej ta relacija med medicino dela in osebnim zdravnikom ne deluje in še manj zdravniki medicine dela sploh ne obveščajo o isledkih preiskav zdravnika, kateri bi lahko hitro in pravilno ukrepal. V kolikor ne delajo, da obvestijo osebnih zdravnikov pa morajo prevzeti z vsemi sankcijami za zdravje delavcev, katere pregledajo.
 
Zato se postavlja vprašanje, kako naj osebni zdravnik ukrepa in poda pravo napotnico, če ga pa v štartu zavede zdravnik medicine dela.
Iz zgoraj navedenega je nesporno jasno, da medicina dela dela v nasprotju z etiko v zdravstvu in ji ni v interesu razisati bolezni, katere se pojavljajo na delovnih mestih. Posledično pa pomeni, da zavestno škoduje zdravju ljudi.
pravica_ljudem | 06.03.2011 | 23:50
Me prov zanima zakaj so postale razne operacije v zadnjih nekaj letih iz nenada za precej lepih procentov dražje.