Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


PREDLAGAM ZDRUŽITEV MINISTRSTEV ZA ŠOLSTVO IN VISOKO ŠOLSTVO
peter i
Ogledov: 2762
Predlog ustvarjen 08.02.2011
Z odzivom organa 13.04.2011
Zadnja sprememba 14.02.2011 16:07:10

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (4)   Popravki predloga  

Predlagam da se združita ministrstvo za šolstvo in šport, in  ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo,ker bi s tem postalo to področje mnogo bolj učinkovito in pregledno in tudi prihranili bi precej denarja pri uslužbencih na ministrstvih.


Ključne besede
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

pravica_ljudem | 06.03.2011 | 23:33
Predlog se mi ne zdi dovolj utemeljen. Če bomo vsa ministrstva združil pol najbolj da imamo eno miistrstvo ki bi se mu reklo: Ministrstvo ministerstev. In potem imejmo pod tem ministrstvom šolstvo, šport, tehnologijo, telekomunikacije, pravo, promet, finance in še bi lahko našteval. Kar bi se naredilo s tem je sledeče: znotraj edinega ministrstva bi se naredili oddelki za vsako področje. Že sedaj ima vsako ministrstvo oddelke s manj ministrstvi bi bilo teh oddelkov še več pri čimer je treba vedeti da ima vsak oddelek ima svoje šefe.. ki so v javnosti praktično nevidni. Biti minister gotovo pomeni določeno izpostavljenost javnosti in odgovornost saj to pomeni biti javna osebnost. Seveda tudi v tem ministri šepajo ampak vsaj javnosti je taka oseba izpostavljena. Če se ukinja ministrstva bodo stroški reorganizacije pri čimer se bo zgolj naredil nov oddelek pri novem  skupnem ministrstvu; zaposleni bodo pa še manj na očeh javnosti. Morda bodo nekaj malega manj porabili za plačo ministra in njegove ugodnosti...skupno pa ne vidim prave koristi...Morda se motim ampak zaenkrat lahko temu mirne vesti rečem: Super ideja ampak ne hvala...
mtc | 04.03.2011 | 13:17
Očitno predlog ni zanič. Prej bi rekel samoumeven. :)


Oddal sem glas, upam pa, da bo zalegel tudi pri "organih".Veljalo bi tudi premisliti o združitvi okoljskega in gospodarskega ministrstva. Recimo da bi bil to lahko naslednji predlog.
peter i | 19.02.2011 | 12:34
 
Mar nikogar ne zanima ta predlog in ali je tako zanič ?
Dost mam | 02.03.2011 | 08:23
Ne, ni zanič - samo na tem portalu lahko predlagaš karkoli, pa v najboljšem primeru prideš le do "odziva pristojnega ministrstva". "So what?"

PREDLAGAM ZDRUŽITEV 2 MINISTRSTEV

Predlagam da se združita ministrstvo za šolstvo in šport in ministrstvo za visoko šolstvo znanost in tehnologijo,ker bi s tem postalo to področje mnogo bolj učinkovito in pregledno in tudi prihranili bi precej denarja pri uslužbencih na ministrstvu.