Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Reforma dela na ČRNO
Anti NWO
Ogledov: 4423
Predlog ustvarjen 05.02.2011
Z odzivom organa 21.04.2011
Zadnja sprememba 05.02.2011 02:09:10

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (6)  

Predlagam, da se naredi reformo glede dela na crno, torej, da se skusa priti do kompromisa, ter se nekako legalizirati delo na crno, saj delo na crno je zelo pomembno v nasem vsakdanjem socialnem zivljenju, saj tako ljudje pomagajo drug drugemu, poleg tega pa nekateri se tudi prezivljajo z delom na crno in brez njega lahko postanejo socialno ogrozeni.

 

Morali bi bolje definirati kaj tocno pomeni delo na crno, ter ta pojem zelo razsiriti, oziroma kot sem rekel narediti popolno reformo gelde dela na crno, saj tudi, ce si s.p. bi moral imeti moznosti dela na crno, ali pa nekomu ponuditi delo, kadar ga zares potrebujes, pa naj bo ta oseba delala prostovoljno zastonj ali pa ji malo placa, pac stvar dogovora. 

 

Seveda, ce bi bilo placano, bi mogli definirati, koliko so lahko ta dela placana, torej  za zaposlene, oziroma za storitve, da je tocno vedena priblizno koliko stane ura DELA NA CRNO, saj trenutno nekateri zares sluzijo ogromno, ker delajo na crno in to samo zato, ker ne placujejo davkov in, ker se ljudje bojijo, da ce bi placali davek, potem bi bila cena se visja. No tle lahko takoj omenim ljudi, ki delajo na crno in to so predvsem ADVOKATI, ZOBOZDRAVNIKI, MEHANIKI, MONTERJI, ter se kdo bi se nasel in to sluzijo zelo mastno, medtem, ko ostali delajo posteno ali na crno, toda za minimalno placilo.

 

Poleg tega se lahko omeni tudi vse studente, ki delajo instrukcije ali pa pazijo otroke na crno, oziroma starse, ki pazijo otroke, namesto, da bi jih dali v vrtec, itd..., pac absurda je povsod polno z tem zakonom.

 

Prav tako marsikdo prespara denar, kada nekomu nudi prevoz, saj je cena dosti cenejsa od javnega prevoza oziroma priblizno ista, hkrati pa prides hitreje na cilj, toda to je temelj socializacije in demokracije, katerega nasa vlada zeli uniciti, saj smo obdavceni bolj kot v srednjem veku in v zameno nimamo nic od te drzave. Se socialno pomoc nam zeliste dati v obliki kredita, da vas ni sram.


Ključne besede Delo, crno, posteno, transparentno, sociala, socialno, reforma
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

PS | 27.03.2011 | 17:41
Delo na črno, oz. zakonodajo okoli tega bi bilo absolutno potrebno urediti in ne preprečevati DELA, ampak omogočiti ljudem, da legalno opravijo delo.
 To pomeni, da bi po moje, vsak moral prijaviti kakšno delo je ali pa bo -zaradi njihovega nadzora-opravil in od tega plačati nekaj davka, ki pa naj ne bo oderuški, ker potem ne bi nič pridobili! Potem, ko nam OMOGOČIJO,česar sedaj ni, da lahko POŠTENO in ne na črno delamo, potem pa naj aktivirajo inšpektorje, da bodo preprečevali  delo, ki bo res na črno. 
Maj | 09.03.2011 | 09:26
Podpiram.

Svinjarija je, da nek popoln začetnik ne sme občasno delati kakšne storitve, da bi lahko spoznal, če je za tisto storitev sploh povpraševanje, če ga delo sploh veseli.

Ne pa, da moraš kar takoj obvezno odpreti s.p. s cel kup stroški in dodatnimi obveznostmi, da lahko samo poskusiš, če bi nekaj sploh šlo.

Raje naj se socialne pomoči in podobne zadeve ukinejo za vse, ki niso bolni in bolj sproti delo, da bo vsak lahko delal kar ga veseli brez ogromnih dodatnih stroškov in dodatnega dela...
Boyzl | 08.03.2011 | 08:21
ne mešat prijateljskih in sosedskih uslug ter dela na črno.
delo na črno ni peljati prijatelja nekam, ker mu je avto crknil.
če pa država in njene inšpekcijske službe niso sposobne tega ločevanja in nadzorovanja, se vse lepo stlači v eno malho in potem res še sosedu ne smeš pomagat pri kidanju snega..

delo na črno so paraziti, ki ne polnijo davčne in drugih blagajn, povrhu pa ponavadi še podporo od zavoda vlečejo. in na koncu bodo hoteli na plečih drugih še uživati "zasluženo pokojnino".
pravica_ljudem | 06.03.2011 | 22:26
Men se zdi da z kaznovanjem državljanov država ne bo pridobila več denarja. Davki in prispevki državi morajo biti nizki pri storitvah, pri katerih se lažje goljufa. Tako nizki da se nobenemu ne bo splačal tvegati kazni. Tako bo tudi manj ljudi razmišljalo da bi delali na črno razmišlujoč: sej to vsi delajo zakaj ne bi še jaz?. Še vedno je prov da kazni so ampak potreben je tudi boljši nadzor in pa tudi nizki davki/prispevki pri teh večinoma s.p storitvah. Ljudje in država bi morala biti na isti strani ne pa da vsi hočemo na silo dobiti več.
Anti NWO | 26.02.2011 | 01:15
 
Zalostno je to, da nekateri res mastno sluzijo z delom na crno in drugi celo to podpirajo in pol si ne upajo niti o temu govoriti, ker se bojijo, da jih bo pol drzava kaznovala, ker niso zahtevali racuna, saj bi potem mogli placati cloveku se 20% vec DDV.

Tako ljudje raje placajo 100€ "STO EVROV" na uro majsterju, da dela, kot pa 120€. In pol se ljudje cudijo, zakaj eni delajo na crno? Aja, pa da ne omenimo cene odvetnikov in sodisc, saj oni dobijo tudi po 200€ na urco dela kolikor vem,
Matko37 | 22.02.2011 | 09:56 Prikaži
Ideja ni slaba. Potrebno bi bilo nekako omogočiti možnost, da lahko če kdo nekomu nudi kakšno uslugo, da izstavi račun in celo odevede DDV, recimo 10%, pa bi bilo to legalno. Mesečni računi ne bi smeli presegati nekega sneska, recimo 250€. Če bi bilo tega dela na črno več, bi pa bil pogoj, da si odpreš s.p. in s tem si potem zavezan plačati vse prispevke, ker je tvoj zaslužek dovolj.

Nesmiselno si je pa vzet popoldansko obrt, če je prispevkov takoj 100€ brez da si karkoli naredil. Normalno da bodo ljudje stvari delali na črno, če te država olupi še preden si sploh kaj zaslužil.

Na tak način bi pa država dodatno še kaj pokasirala, ljudje bi pa imeli mirnejšo vest, stranka, ki si ji pa nudil uslugo, bi pa imela dokazilo (račun) in tudi garancijo.

Država bi pa pobrala dajave od dela na črno, ki to ne bi več bilo, od katerega do sedaj nikoli ni in če ne bodo spremenili razmišljanja, nikoli ne bo dobila niti centa.