Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Zaposlovanje - zaposlitve v javni upravi
 
Hinko MUROVEC
Ogledov: 7433
Predlog ustvarjen 27.01.2011
Z odzivom organa 06.04.2011
Zadnja sprememba 27.01.2011 05:48:22

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (4)  

Čas bi bil, da se v Sloveniji odpravi povsem " Proti Ustavno " stanje na področju zaposlovanja. USTAVA jasno določa, da mora biti VSEM dostopno delo pod enakimi pogoji . V Javni Upravi si je birokracija ustvarila možnost "večnega premeščanja" ni pa možnosti odpuščanja zaradi viška. Prav tako Javna Uprava z rotacijskim notranjim kadrovanjem tvori nekakšno " nad kasto " več vrednih - nedotakljivih državljanov. Tudi oblike kadrovanja z v naprej zagotovljenimi " dosmrtnimi " službami ni ravno v duhu Ustave. Če želi Vlada imeti zaupanje v ljudstvu, ki jo financira mora nekaj narediti za vsaj spoštovanje Ustave, ne da prav Vlada sama eklatantno krši Ustavna določila. V kateri državi in predvsem kakšni je to možno ??


Ključne besede Zaposlovanje - zaposlitev v javni upravi
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

Adelajda | 01.03.2012 | 22:03
pravica_ljudem
Hvala. V navalu jeze, človek pozabi tudi na slovnične napake! Želela sem zgolj izpostaviti primer, ki je prepogost v javni upravi. 
Adelajda | 27.01.2011 | 15:15
področje zaposlovanja bi blo potrebno korenito spremeni. A ni žlostno imajo študenta, nato razpišejo zanj pripravništvo in nato se pripeti ,da je zapolsen. Haloooo so delodajalci pomislili morda na 300 prijavljenih, ki so se pripravili na razgor?? in so morda bolj sposobni. Fiktivni razpisi so žalost od žalosti v slovenski javni upravi, pa naj človeš še tako reče, da v xy organu jih pa ni! Ker so povsod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samo poglejte, ko se zamneja vodstvo, koliko "lenuhov" z vrtoglavo visoko plačo pride potem! Ti pa delaš maksimalno, si lojalen pa boš morda čez 20 let prišel na njihovo plačo, če prej seveda ne boš opupal in šel drugam.
Zadnje čase razpisov za višja dleovna mesta, sploh ni, ker jih zadejeo podobni primerki preko internih razporeditev itd., objavljenih razpisov samo na zavodu, da zadostijo potrebam itd. Če pa že je razpis, pa je manejen garačem z nazivom svetovalec in 870 EUR na mesec. 

To je kršenje ustave! Dajo razpis, a se že ve kdo bo izbran. Čas je, da se zaposlovanje ne samo v državni upravi, ampak tudi v celotni javni upravi spremeni in da se začne spoštovati Ustava!

znalček | 02.02.2011 | 10:54
Oprostite gospa Adelajda, ampak če pišete približno take vloge, kot je tale post (slovnično in pravopisno), se pa ne čudite, da vas ne vzamejo v službo.
pravica_ljudem | 03.02.2011 | 11:54
Menim da je slovnično znanje v tem primeru zaradi vidne razburjenosti zanemarljiva opazka. Vsi namreč vemo da se v stiski moramo na nek način izpovedati; to tukaj je tudi en izmed načinov. Takrat ne izbiraš besed, napišeš kot misliš ne paziš pa toliko kaj si drugi mislijo. 
Rad bi še povedal dal menim, da se vse prepogosto dogajajo premestive v smislu navideznega zmanjševanja števila zaposlenih. Verjetno nekaj ne funkcionira. Kako to odpraviti ne vem še. Ampak vsekakor bi pa transparentnost zaposlovanja pomagala. Kaj ko bi vsi ki so zaposleni v javni Upravi bili na nekem javnem seznamu(ime priimek in nič več; razen v primeru da obstaja več oseb z istim priimkom in imenom; v tem primeru bi se dodala še številka ki se ne bi smela nikoli spreminjati) ter se posodabljati vsak mesec. Naj bo javna Uprava zares javna.