Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Regres pri rizičnih delodajalcih predvsem v gradbeništvu
kawboy
Ogledov: 3978
Predlog ustvarjen 20.11.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 20.11.2010 16:09:09

  Predlog   Število glasov   Komentarji (1)  

Predlagam vladi, da uvede sklad za izplačilo regresa za letni dopust.

Tako bi vsak delodajalec v ta sklad plačal 1/12 regresa za vsak mesec dela pri delodajalcu.

Sicer pridemo v situacijo, ko delodajalec ves denar nameni drugam ali se pa prezadolži in nima nobenih kapitalskih rezerv,  kot tudi ne premoženja na družbo. Insolventnosti in stečajnega postopka pa ne uvede, tako smo najbolj ranljivi vsi tisti, ki smo zaposleni za določen čas.

Predlagam takšen sistem kot ga imajo v Nemčiji in zelo dobro deluje ter funkcionira.

Če hoče upravičenec dvigniti prej ta denar, ki se je nabral čez mesece dela pri delodajalcu, zato bi morali imeti en določen rok potem sem upravičen do zmanjšega zneska izplačila odvisno od delovnih dni pri tistem delodajalcu pri katerem sem delal, sicer pa sem upravičen do polnega zneska izplačila 100% ali pa nekaj podobnega.

In delavec bi sigurno dobil regres za letni dopust izplačan, tako je pa velika loterija ali bom sploh dobil nakazan kdaj ta denar ali ne.


Ključne besede Gospodarstvo
Kategorija: Davki in finance


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 22.11.2010 | 20:20
 
To bi mogli ze zdavnaj uvesti, samo nasa gnila drzava in delodajalci raje kradejo nam denar in drzava se sploh ne zmeni za nas. Pol se pa dela fino, kadar da ljudem socjalno podporu, ter jim vrne neki drobiza nakradenega denarja tekom leta. 

Sicer pa bi predlagal, da bi bil regres za vse delavce enak in sicer 1 povprecna placa, ne glede na visino placo, tako, da bi vsaj malo prisli v ravnotezje, tisti ki nimajo nic. Vsi pa bi morali oddajati en del place za regres v procentih.