Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Delitev premozenja in nepremicnin
Anti NWO
Ogledov: 5641
Predlog ustvarjen 21.10.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 21.10.2010 20:03:37

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (15)  

Predlagam da se zacne socjalno deliti celotno premozenje in nepremicnine med prebivalci RS.

Uradno je v sloveniji za okoli 6.000.000 nepremicnin, kar pomeni, da bi se vse te nepremicnine delilo med vsemi drzavljani, kar bi pomenilo zvisati standard zivljenja, saj bi naenkrat vsakdo bil lepo lastnik TREH NEPREMICNIN. Prav tako bi delili vso zemljo in kapital, saj drzava in vse, kar je v nasi drzavi je in mora biti last DRZAVLJANOV.

Ce je lastnik tujec pa bo prisiljen prodati po zelo nizki ceni, oziroma ga bo potrebno obdavciti za 50-80%. Tako se bo koncno ljudem dalo, kar jim je bilo vzeto, saj v zadnjih 500 letih smo mi ziveli na temu ozemlju, ali karkoli ze je bilo prej in smo vlagali v razvoj in tehnologijo, zato je prav, da se vse to vrne nam. Kadar bomo bili vsi lastniki, takrat bomo lahko zares delali, kar zelimo in nekateri bodo lahko imeli koncno druzino, saj bodo dobili kar 6 nepremicnin "3 dobi en partner, 3 pa drugi".

Torej iz tega je razvidno, da denarja je ogromno, oziroma, da ni potrebno delati vec po 100 let ali koliko bi bilo ptorebno za dobiti 3--6 nepremicnin, saj naenkrat bi imeli vsi nepremicnino in standard zivljenja bi se tako zvisal, da bi bili vecinoma vsi veseli, prav tako bi bili vsi solastniki fabrik, trgovin, bank, itd...,, torej bi delali za nas in dobicek bi se koncno zacel deliti med ljudmi.

 

Torej ne smemo pozabiti, vse kar je v Sloveniji je delo nas drzavljanov in cas je za REVOLUCIJO in za SOCJALIZEM, da se dokoncno da slovencem, to kar je njihovo. Tako bi lahko dali zgled celemu svetu, kaj pomeni sLOVEnija, ter kaj pomeni SOCJALIZEM. CAS JE ZA REVOLUCIJO.


Ključne besede nepremicnine, premozenje, delitev, davki, transparentnost, posteno, revolucija, socjalizem
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

51b3 | 31.08.2011 | 14:46
Tale je lovska.   

sam nisi kriv ker si se rodil, istočasno pa spodbujaš visjo rodnost. 
predvidevan da delat nočeš al pa zelo omejeno, in me potem zanima kako bi ti planiral vzdrževati "tvoje tri nepremičnine".  
aja solidarnost, boš pa soseda skoriščal, ne čak tu proti tem si. hmm   zanimivo. 
Anti NWO | 23.12.2010 | 17:39
 
Ma dej kaksni ¸odzivi organov. Ja, vcasih se igramo pravno drzavo, samo ne takrat, kadar zares rabi. Kadar clovek ne placa poloznic, itd..., se mu pa takoj izterja vse zivo in vzame nepremicnino, itd... 

Kaj, ce bi prislo do drzavljanske vojne ali bi se zmeraj veljali teji zakoni? Saj ponavadi se je delalo vojne zato, da se je zavzelo nekomu ozemlje pac z uporabo sile ali zakaj se je ze delalo vojne? Pa vprasanje, kako bi mednarodna skupnost dandanes to dovolila, ceprav po svetu se se zmeraj dogajajo vojne, samo ocitno se tam mednarodna skupnost ne vtika kaj dosti.

Aja pa po svetu umirajo otroci vsak dan, samo to se nas tudi ne tice, ker gledamo samo za lastno rit, samo tako ne bo slo naprej. Slovenijo so eni ljudje zapufali in ukradli in sedaj so samo se suznji in gospodarji, tako kot je bilo ze pred 500 leti, pac 20% ljudi, ki kontorlira ostalih 80% suznjev, oziroma verjetno jih je dandanes 5-10%, ki kontrolira 90-95%.
jurcek | 11.11.2010 | 08:29
V družini imamo 3 nepremičnine, do katerih smo prišli z delom in načrtnim varčevanjem, ki je zahtevalo tudi kar nekaj odrekanja. Ne razumem tega predloga - predlagaš novo nacionalizacijo?

Mislim, da smo si ob osamosvojitvi Slovenci izvolili pravico do zasebne lastnine?
Anti NWO | 10.12.2010 | 00:41
 
Jurcek preberi se enkrat temeljito moj predlog, sem napisal, da vsakemu slovencu pripadajo 3 nepremicnine in, da se le te delijo najprej med ozjimi clani, zaposlenimi v podjetju, itd...

Ti govoris, da ima tvoja druzina samo 3 nepremicnine. Ti lahko sam odlocas, ali bos ti bil lastnik vseh 3 nepremicin, ali jih bos razdelil med zeno in otroke, sicer pa vsakemu tvojemu clanu pripadajo se 3 dodatne nepremicnine, tako, da ti ne bos nic zgubil, ce imas samo 3 nepremicnine, saj tvoja druzina bo tko dobila se najmanj 3-xx nepremicnin, odvisno koliko vas je. Se zena bo dobila 3 nepremicnine dodatne in vsak tvoj otrok.

Ta zakon te ne bo nikako r prizadel, saj bos tudi ti imel korist, tako kot vsi, oziroma tisti, ki imajo manj kot 3 nepremicnine, bodo tudi bili veseli, najbolj pa bojo veseli tisti, ki imajo samo 1 ali manj nepremicnin"zivijo v podnajemnistvu"!!!!!!!!!

Marsikatera triclanska druzina ima samo 1 nepremicnino, ceprav po uvedbi novega zakona, bi ji pripadalo od 3-9 nepremicnin!!!!!!

Ja jaz razmisljam zelo na veliko in mogoce celo malo prehitevm cas, no za zacetek, tudi ce bi uvedli samo 1 nepremicnino na osebo, ce vas je  3 v druzini, potem si boste te nepremicnine pac razdelili posteno, tako, da bo vsaka lastnik ene nepremicnine, tako, da se zmeraj stvar ostane znotraj druzine, samo uradno pac bo bil vsakdo lastnik svoje nepremicnine, tako, da lahko zena ali otroce kadarkoli gredo na svoje ziveti, ce zelijo.


V temu je finta mojega predloga, da postanejo ljudje svobodni in samostojni in, da se kapital posteno razdeli.

to je neke vrste RESET drzave, vsaj za moje pojme, imam pa se druge predloge, ne se bati.

In kot sem rekel, ze drugje, so lahko eni veseli, da jim vzamemo samo nepremicnine, saj teji ljudje niso nalozili svoj ukraden denar samo v nepremicnine, temvec so ga razprisili tudi drugje in verjetno se ne bo nikoli tocno vedlo, kdo ima koliko denarja, tako, da zaenkrat naj bi bil to samo zacetek, ceprav vprasanje, koliko bo jemala vlada resno ta predlog, saj gelde na pretekle izkusnje odgovori zmeraj ene in iste neumnosti, saj zna samo citirati obstojece zakone in ne naredi nic, da bi se kaj spremenilo. Ljudje pa hocejo spremembe!!!!!! 

Take vlade res ne potrebujemo, zato niti ne hodim na volitve, gnila slovenija!!!
janezk | 31.10.2010 | 09:40
Pa ti nisi resen. Od kje za boga vlečeš te predloge. Če statistika pravi, da je v Sloveniji več kot 6000000 nepremičnin, to še ne pomeni da je toliko hiš in stanovanj. To so tudi drvarnice, gospodarska poslopja, pasje ute, industrijski objekti, ...

Ni mi torej jasno, kaj bi ti nucalo, če bi dobil pasjo uto v Sežani, silos za žito v Beltincih in star kozolec v Črnomlju.

Poleg tega, pa je večina nepremičnin v lasti iste družine (razen seveda industrijskih nepremičnin) že več generacij. In to premoženje so si ustvarjali skozi generacije in poleg tega še pri vsaki dediščini pridno plačevali davek. Zdaj pa bi jih ti revolucionar kaznoval za večgeneracijsko pridnost in jim pobral vse. Najbolje da jih še na ogled kraških jam v Kočevski rog zapelješ, kot so to počeli leta 45 tvoji vzorniki. 

In ja moja družina ima več kot tri nepremičnine in to me ni sram priznat.
Anti NWO | 09.11.2010 | 12:54
 
Jaz zelim nagraditi pridne Slovence in kaznovati tiste, ki so tekom let izkoriscali ostalie Slovenske in tuje drzavljane z tem, da jim pac odvzamem  odvecno imetje. Sicer pa, ce imetje bi se itak najprej delilo med ozjimi druzinskimi clani, tako, da  ne se bati, ce tvoja druzina ima vec kot 3 nepremicnine, pac oce mati in ti imate lahko skupaj 9 nepremicnin, pac si jih razdelite med samo na posten nacin in nihce vam jih ne bo odvzel, tako, da ti imas garantirane 3 vase nepremicnine in seveda pol tudi tvoji otroci ali teta stric, itd...., dokler pac starsi ne umrejo. Zato, se ti splaca narediti vec otrok, da lahko vsakemu das po 3 nepremicnine. 

To je neke vrste garancija in vzbopdbuda, da bogati ljudje imajo vec otrok, saj v nasprotnem primeru bo njihovo premozenje slo v tuje roke, saj ni prav, da bogati imajo po 1 otroka, medtem, ko revezi imajo po vec otrok.

No hkrati bi seveda to trebalo tudi regulirati, saj ne zelim, da bi eni, ki nic ne delajo, ali po moznosti tujci prisli v slovenijo, dobili hise, itd...., sicer pa drzava bi jim itak lahko odvzela kadarkoli te nepremicnine, tako, da to se treba zavedati.

Sicer pa, ce sem mogoce pretiraval, bi bilo dovolj, ce bi vsak dobil 2 nepremicnine, ali v skrajnem primeru vsaj eno nepremicnino. Prav bi bilo, da bi vsak imel svojo nepremicnino, tako, da se lahko clovek osamosvoji in gre ziveti na svoje kadarkoli zeli, ali ce ima pac probleme z starsi, itd... Poleg tega, ce je z 1 ali vec partnerji lahko skupaj izbirajo, kje bodo ziveli, saj vsakdo bo imel na razpolago svojo nepremicno, tako, da tudi ob primeru locitve imas zmeraj moznost kam iti.

Saj res kdor, dela celo zivljenje za odplacevanje nepremicnine je suzenj, saj z tem samo podpira kriminal, saj daja lastnikom stanovnj denar in njim sploh ne rabi delati, saj oni odprejo s.p. in pol obracajo in perejo ta denar. Eni imajo itak tako visoke place, da jim sploh ne rabi delati. Oni si sploh ne predstavljajo kaj pomeni ziveti z minimalno placo, saj, se ce imas svoje stanovanje, moras placevati se zmeraj poloznice, hrano, itd....

No sicer pa sem ze nekje predlagal, za ukinitev dolocenih poloznic, itd...., oziroma se bom se naprej boril za njihovo ukinitev, oziroma omejitev.
katja | 27.10.2010 | 22:47
Najprej naj da država na dražbo svoje premoženje, vendar na tej dražbi lahko kupujejo ljudje, ki imajo do max. 1000 eur/mesec.
Anti NWO | 09.11.2010 | 12:36
 
Ja neki takega bi mogli narediti in seveda, pol omejiti stevilo nepremicnin na posameznika, tako, da ne moras biti lastnik vec kot 3 nepremicnin. Saj mislim, da bi bil marisko, oziroma skoraj vsi Slovenci zadovoljni, ce bi bili naenkrat lastniki 3 nepremicnin, ali solastniki vecjih nepremicnin in podjetij, saj kot sem rekel vsa ta podjetja so nasa od MERKATORJA, TUSA, do malih podjetij, saj vsa so se zgradila z nasim delom in se premalo se je vlagalo v njihov razvoj. Lastniki teh podjetij itak ne delajo, saj delajo vse njihovi podrejeni direktorji, in ostali delavci.

ZATO JE CAS, DA SI VSE TE NEPREMICNINE RAZDELIMO MED SLOVENCI IN DELIMO DOBICEK, OZIROMA OMEJIMO PLACE NA MAKSIMALNO +/- 20% OD POVPRECNE PLACE, OSTALO PA GRE VSE V RAZVOJ PODJETIJ, OZIROMA DRZAVI, DA NAM RAZDELI NAZAJ TA DENAR ENAKOMERNO V OBLIKI UTD.

JA NEKE VRSTE NOV KOMUNIZEM ALI SOCJALIZEM, NEKA MESANICA PAC. PA VSI BODO IMELI DELO, SAJ BODO LAHKO DELALI, KAR BODO HOTELI, OZIROMA, KJER BO POVPRASEVANJE IN SEVEDA GLEDE NA TO, KOLIKO JE POVPRASEVANJA, BODO BILI DELOVNI URNIKI DOSTI BOLJ PRIJAZNI DO VSEH, SAJ BODO BILI ZELO FLEKSIBILNI, TAKO, DA BODO LAHKO ZADOVOLILI VSE LJUDI IN OMOGOCILI DELO TUDI TISTIM, KI PAC NISO ZMOZNI DELATI PO 8 UR NA DAN, ITD...
Matej Novak | 27.10.2010 | 16:50
Pa ti si čisto zmešan!!! Pojdi lepo v službo, delaj, zasluži denar in si kupi stanovanje...za svoj položaj si sam kriv in odgovoren, noben te ni v njega prisilil, zato drugih ne obremenjuj s svojimi tegobami.

Socializem je za lenuhe in čustvene odvisnike, ki niso sposobni sami zase poskrbet.

Lej, uporništvo je lepa zadeva, dokler te financirajo starši  - ko moraš sam zase poskrbet, vidiš, da ne pelje nikamor in da je enostavno treba delat, da boš uspel v življenju.
Anti NWO | 09.11.2010 | 12:30
 
Z delom si ne bom kupil nikoli stanovanja, saj inflacija mi pozre ves presparan denar. Jemanje kredita za nakup tako dragih stanovanj je nesmiselen, saj z tem samo podpiram to mafijo in podpisem suznjelastnistvo za dobo 20 let ali vec.

Za svoj polozaj nisem sam kriv, saj jaz nisem odlocil, kje se bom rodil in sem se rodil proti moji volji, ker me nihce ni vprasal, ce se zelim roditi, tako, da ti ne ves sploh kaj govoris, saj se ne znas primerno izrazati.

Socjalizem ni za lenuhe, saj to je socjalizem, kar pomeni, da si ljudje pomagajo drug drugemu, kar je nasprotje kapitalizmu, kjer ljudje samo gledajo, kako bodo drugega izkoristili, je pa res, da sam nisem sposoben poskrbeti zase, kar pa ni moja krivda, kot sem ze zgoraj omenil. Imam pac bolj razsirjen pogled na zivljenje od tebe, ali le ti noces sprejeti resnice.

Z delom ni se nihce usepl, vsaj ne z lastnim delom, saj vsi, ki so obogateli so obogateli na tuj racun. Upali malo mozgane, pa bos videl, da imam prav. Hkrati ti lahko povem, da tisti ljudje, ki so najvec delal v zivljenju so ponavadi umrli revni, saj vec kot delas slabse si placan ponavadi.
ssss | 27.10.2010 | 07:52
PROTI !

Nova nacionalizacija?
Hudiča ... pa še denacionalizacija ni prav minila. 
Kaj pa je s teboj? 
Si z Marsa padel?
A ti veš katero leto pišemo?
Si že slišal za EU?

(BTW: pa nimam toliko nepremičnin, da bi me to prizadelo)
mtc | 27.10.2010 | 07:03
Anti NWO, kot že iz nicka vidim, si bolj utopične sorte, predvsem pa več stoletij prepozen.

Tvoj predlog ni na mestu, ker zanemarja bistven problem tovrstnih delitev - komu kaj pripada. 6 mio nepremičnin je med seboj v večini primerov neprimerljivih, predvsem niso vse na identično privlačnih lokacijah, zato bi prišlo do še večje zmede in posledično večjih nepoštenosti.

Za primer ti dam obdobje po 2.SV, ko je pri nas zmagovalna stran od meščanov pobrala najbolj privlačne mestne vile za svoje najpomembnejše funkcionarje, prav tako zmagovalci - le da iz vrst borcev, pa so dobili socialna stanovanja, danes pa imajo mizerne pokojnine. Enak primer je bil že v Sloveniji, ko so se delili certifikati. Vsak je dobil svojega, ni pa mogel vsak s svojim certifikatom svobodno upravljati, ker so bile določena podjetja namenjena samo posvečenim, veliko pa jih je ostalo v državni lasti, tako da je nastala ogromna certifikatska luknja, predvsem pa priložnost za mešetarje z vezami (M. Gantar & D. Hrovat).

Torej, če želiš tvoj predlog narediti uporaben, ga spili v detajle, ker v trenutni obliki pomeni samo novo revolucijo in nove nepoštenosti.
Anti NWO | 10.11.2010 | 15:02
 
Ja jaz sem idealist in imam rad utopicne stvari, oziroma stvari, katere so realne, saj hkrati sem tudi realist, samo ljudje gledajo drugace na realizem, ker vsakdo ima drugacno znanje in pogled na zivljenja. Poleg tega sem vizjonar in futurist, saj lahko bi rekli, da ljudje, ki vidijo prihosnost so to.

TOREJ STVARI, KI JIH JAZ OMENJAM SO MOZNE, SAMO VPRASANJE CASA JE KDAJ IN SEDAJ ZIVIMO V PRAVEM CASU, KO JE CAS ZA REVOLUCIJO. MORATE SE TUDI ZAVEDATI, DA ZA NEKOGA, MI ZE ZIVIMO V UTOPICNEM SVETU, SAJ PONEKOD PO SVETU, NE VEDO, KAJ POMENI IMETI HRANO IN SICTO VODO, TER ELEKTRIKO, KOMUNALO, RACUNALNIK, INTERNET, TV, AVTOMOBIL. POLEG TEGA NEKOC JE BILO CISTA UTOPIJA IN FANTAZIJA MISLITI, CESA VSE BDO ZMOZNI DANASNJI RACUNALNIKI IN STROJI.

Ljudje na visokih polozajih so zmeraj isti in se izogibajo kar se da javnosti. Ljudje, ki so omogocali danasnji nacin zivljenja, pa so pravilo umrli revni "EINSTAIN, NIKOLA TESLA, ITD...". Posamezniki razvijajo tehnologije, toda nekdo drug potem sluzi na njihov racun in dandanes, ceprav si genij, prakticno ne moras nicesr vec revolucjonarnega izzumiti, ce nimas nekje nekega ogromnega zacetnega kapitala, znanja in tehnologije. Zato je prav, da si ljudje zacnejo deliti zanje, tehnologijo, denar, nepremicnine, itd....

Ljudje morajo zaceti sodelovati in pomagati drug drugemu, ter delati z ljubeznijo, ne pa z sovrastvom in konkurencnostjo drug do drugega, ter, kako bo kdo koga unicil ali zlorabil.
benF86 | 24.10.2010 | 01:32
Sklepam, da imaš manj kot 3 nepremičnine?
Anti NWO | 24.10.2010 | 19:35
 
Pravilno sklepas. V bistvu nisem lastnik niti ene nepremicnine, tako kot marsikdo drug, saj eni zivijo v podnajemu, oziroma pri starsih.

Sicer pa mislim, da so redki ljudje, ki si lastijo vec kot 3 nepremicnine ane? Tako, da mislim, da ta predlog ne bo nobenega prizadel, oziroma celo obratno, tisti, ki  si lastijo vec kot 3 nepremicnine, bodo prisiljeni prodati, oziroma dati drugim nepremicnino, bodisi svojim otrokom ali pa bo drzava pac nekomu dala. Sicer pa za zacetek ne bi bilo slabo, ce bi se Vsakemu Slovencu dalo vsaj ENO NEPREMICNINO za zacetek in recimo, da samo POLNOLETNIM OSEBAM, TAKO, da otroci ne bodo se lastniki nepremicnine, ceprav morda ne bi bilo slabo, da bi tudi otrokom, dali nepremicnino, tako, da ce zelijo, da se lahko prej odselijo od starsev, saj vsakdo zeli vec samostojnosti in zasebnosti, saj biti pri starsih do 18 leta je res v breme tako starsem kot otrokom.

Torej predlog je potreben zelo resne obravnave in upam, da ljudje cimbolj glasujejo ZA, sicer pa tako ali tako, moj cilj je se zemraj jasen, saj cene zdaj prej ali slej, zelim to uresniciti, ali preko referenduma ali preko kaksne revolucije.