Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


pokojnina za vse
 
kilgore trout
Ogledov: 4289
Predlog ustvarjen 06.09.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 06.09.2010 12:51:37

  Predlog   Število glasov   Komentarji (8)   Popravki predloga  

Pokojnine se posplošeno izplačujejo iz prispevkov aktivnega dela prebivalstva in gre za medgeneracijsko solidarnost. Minulo delo, zasluge in pozabljeni aplavzi nimajo s prejeto pokojnino nič skupnega. V duhu socialne države naj se pokojnine izplačajo v enakih zneskih med vse upravičence skladno z osnovnošolsko formulo: zbrana sredstva/število upokojencev=moja pokojnina. Nobenih količnikov, faktorjev, ponderjev in tako naprej in tako naprej.

Kritike bi morda lahko pomirilo dejstvo, da so tisti z nekdaj višjimi plačami ali večjo delovno vnemo ali več ohranjenega zdravja, lahko tako ali tako več ustvarili zase in varčevali za prihodnost. Obenem bi na ta način tudi upokojenci vzajemno čutili solidarnost sistema.

Navdušenci pa ne potrebujejo prikimavati ali ploskati, le gumb za naj kliknejo pa bo.


Ključne besede pokojninska reforma, pokojnina
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

slovencevi | 25.05.2011 | 15:28
Na pokojnino mora vsekakor vplivati delovna doba in plačani prispevki.
Res je, da nekateri delajo z veseljem, ker so pridno študirali, napredovali po svoji zaslugi, morda tudi s pomočjo stricev. 
Zaslužijo velike vsote, morda na lahek način. To je težko presojati.
Res je tudi, da imamo vsi želodce in visoke položnice.
Zato sem za korekcijo predloga:
VSEM  STAROSTNIM  UPOKOJENCEM  ZAJAMČENO  POKOJNINO,
s katero se da preživeti, seveda skromno. 
Marsikdo pač ne zna varčevati in mu ne zadostuje niti veliko denarja za preživetje, če se je navadil na razkošno življenej na  ,,veliki nogi".
VARIABILNI  DEL  POKOJNINE  pa mora biti odvisen od let službe in plačanih prispevkov.
Anti NWO | 11.09.2010 | 01:29
 
Predlog je posten!!! Sem ZA.

Jaz nimam nic proti davkov in verjames ali ne, celo rade volje bi jih dvignu za 5-10 procentov, ce bi lahko imel pol res kaj od tega, saj drzava samo jemlje denar, ne daja pa nic nazaj ljudem. Z trenutnimi davki bi komot lahko imeli zastonj stanovanja vsi in placane poloznice, ter 100€ za hrano. KOMOT.

Samo drzava pac noce, tako kot noce naftna in avtomobilska industrija narediti alternativno in cenejso energijo in boljse avte. Oni hocejo, da se avti kvarijo, da sluzijo z servisi in rezervnimi deli.

Ne razumem pa zakaj ljudje nocejo verjeti meni, medtem, ko pa drzavi in ostalim tajkunom verjamejo, kadar jim govorijo, kako ni denarja, itd.... Kako jim lazejo v faco joj, zalostno.
Ariel | 09.09.2010 | 07:23
Predlog je nepošten! Sem proti.
Anti NWO | 08.09.2010 | 16:54
 
Naj dajo UTD vsem ljudem in bo, ter placajo poloznice vsem slovencem, ki zivijo v enem stanovanju, saj zivljenski stroski so previsoki. Prav tako bi lahko nekaj osnovne hrane dali ljudem v obliki bonov.
Ariel | 09.09.2010 | 07:23
Ti, pa kaj si ti na glavo padu, da si skregan z matematiko? Kaj misliš, da država dela denar? UTD, pa plačani življ. stroški, pa to zastonj, pa uno zastonj. Kaj misliš, od kod pa državi denar?
Anti NWO | 09.09.2010 | 21:16
 
Seveda nekdo dela denar, cene drzava pa BANKE;). Kaj mislis, da je tezko na racunalniku dodati kje kaksno niclo vec? Pa kaj ti ves sploh, kako nastane denar? Kaj ti mislis, da ima denar res neko vrednost? Denar ne raste iz zemlje, toda, ce bi zaceli saditi marihuano in ostale rastlinke iz katerih se prideluje kokain ali heroin, bi se BDP zelo povecal, saj bi lahko postali najbogatejsa drzava, saj ves kaksna je vrednost drog na crnem trgu. Samo pac tako ne gre, saj stavri je treba prodati, itd... in denar samo krozi in nihce ne ve, koliko ga je zares v krogu, razen bank in oni se igrajo z temi stevilkami in dvigajo inflacijo, dajajo kredite, itd.. in ljudje ostanejo suznji.

Ljudje so dandanes bolj revni kot kadarkoli, ceprav se tega niti ne zavedajo, ker imajo vsega prevec poceni, razen nujnih stvari, kot so hisa in zemlja, saj vse vec ljudi zivi v podnajemu v zameno za "visji luksuz/kredit".

Mi placujemo ogromno davkov in vse je obdavceno in to veckrat, pa razne trosarine, zavarovanja, ki placujemo, itd..., nima smisla, vse razlagati, kako deluje, ker je stvar prevec kompleksna in, ker zivimo v kapitalizmu, je trenutno moj projekt tezko uresniciti, toda kadar bomo prisli nazaj v socjalizem bo vse to mozno, saj socjalizem/liberalizem je prihodnost.
Ariel | 10.09.2010 | 07:40
Carot goku, mi ne živimo v kapitalizmu ampak v mafijskem socializmu.
Reče se v najemu, in ne v podnajemu!
Banke ne morejo po mili volji kreirati denarja, ker jim pod prste gleda Banka Slovenij in mednarodni bančni standardi.
Obremenjenost z davki v naši državi je posledica levičarske socialistične mentalitete. V Zahodnih državah so davki precej nižji in ljudem precej več ostane.
Delat je treba, ne pa jamrat. Če si brezposelne, raje razmisli, kako bi si našel delo v tujini. Če si še mlad in brez družine je to super izkušnja. Pa še roparskih  davkov slovenski državi ti ne bo treba plačevati.
Pyr0Beast | 29.09.2010 | 05:27
 
En dr*k jim gleda pod prste. Če bi bilo predhodno res te krize nebi imeli.

pokojnina za vse

P okojnine se posplošeno izplačujejo iz prispevkov aktivnega dela prebivalstva in gre za medgeneracijsko solidarnost. Minulo delo, zasluge in pozabljeni aplavzi nimajo s prejeto pokojnino nič skupnega. V duhu socialne države naj se pokojnine izplačajo v enakih zneskih med vse upravičence skladno z osnovnošolsko formulo: zbrana sredstva/število upokojencev=moja pokojnina. Nobenih količnikov, faktorjev, ponderjev in tako naprej in tako naprej.

Kritike bi morda lahko pomirilo dejstvo, da so tisti z nekdaj višjimi plačami ali večjo delovno vnemo ali več ohranjenega zdravja, lahko tako ali tako več ustvarili zase in varčevali za prihodnost. Obenem bi tudi upokojenci vzajemno čutili solidarnost sistema.

Navdušenci pa ne potrebujejo prikimavati ali ploskati le gumb za naj kliknejo pa bo.


Ključne besede: pokojninska reforma, pokojnina