Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Pokojnine in socialna politika
 
ajdino
Ogledov: 4128
Predlog ustvarjen 03.09.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 03.09.2010 10:10:14

  Predlog   Število glasov   Komentarji (0)  

Pozdravljeni,

politika pokojnin ne uposteva ljudi, ki na nek nacin neupraviceno prejemajo socialne prispevke. Neupraviceno v smislu, da ti ljudje trdijo, da na noben nacin nocejo iti delati. Preverjeno - osebno poznam 2 primera, da je temu tako. Tudi v medijih so ze porocali, da ima 3 clanska druzina vec socialnih prejemkov, kot 3 clanska druzina, v kateri vsaj en clan dela. Torej ti, ki delajo, bodo z novo politiko pokojnin morali delati se dlje, da bi prisli do pokojnin, hkrati pa imamo vse vec ljudi, ki bi lahko delali, a nocejo, in si uspejo izboriti socialne prejemke. Osebno poznam, da taksna oseba recimo dobi stanovanje, na novo obnovljeno, za katerega ne placuje najemnine, dobi socialni prispevek, ter zivi sicer skromno, a udobno, na novi sedezni, v toplem stanovanju (cca 43 m3), z novim lcd zaslonom,...

Niso vsi prejemniki socialnih prispevkov v enakem polozaju, eni so resnicno upraviceni do njih. Vendar koliko je takih, ki bi lahko delali, so solani, a pod krinko izgovorov pac ne delajo, in nimajo namena nikoli delati. 

Hkrati se tudi stevilo zaposlenih v takih drzavnih uradih ne bo povecevalo, tako da ni moznosti, da bi obstajala ekipa ljudi, ki bi te zadeve preverjala. Ni mehanizmov, torej je vse samo sebi namen, in ki je ze dolgo sistemska napaka, na katero morda noben noce opozoriti. Zdaj je cas, da se pokojninska politika uskladi z vsemi parametri, da bo socialno pravicna, kolikor se bo le dalo, do vseh.


Ključne besede pokojnina socialni prejemki
Kategorija: Socialne zadeve