Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Predlagam poenostavitev plačnega sistema v javnem sektorju!
 
mojca7
Ogledov: 4169
Predlog ustvarjen 24.08.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 24.08.2010 17:30:43

  Predlog   Število glasov   Komentarji (2)  

Plačni sistem v javnem sektorju je tako zelo razdrobljen, da gre pravzaprav za uzakonjene induvidualne pogodbe za vsako delovno mesto posebej, ki jih določi vlada vsake 4 leta s pogajanji s sindikati (ki v resnici predstavljajo le eno skupino znotraj svojega ceha).

Zdi se, da zaradi vsega tega imajo ljudje napačni vtis, ter posplošujejo da vsak policajev enako zasluži, ter vsak od zdravnikov enako zasluži.  Plače nekaterih javnih uslužbencev so javne. Ne pa vse!  Predvsem tistih, ki nimajo pomembnejše vloge.

Če želite da je stvar res transparentna,  naj se objavi vsaka plača v javnem sektorju, to pomeni tudi plača čistilke na policijski postaji.

Osebno menim, da induvidualizicija  plač v javnem sektorju temeljni problem naraščanja mase plač, zato se zdi, da  se z nekim pavšalnim posegom z celokupnim znižanjem vsem uslužbencem, ali samo enemu celotnemu cehu zdi krivično predvsem za tiste, ki sicer dobijo že tako bistveno manj.

Torej, če bi bil sistem poenostavljen, v smislu, da bi bil en univerzalni in končni dodatek (ki bi bil glede 1001 razlog upravičen ali ne), ter manj plačnih razredov, se zdi,  da bi se problem večanja mase plač za javne uslužbence lažje reševal, in pogajanja s sindikati bi bila res pogajanja za celotni ceh, ne pa zgolj osebne interese peščice.

 

 

 

 

 


Ključne besede plače, javni sektor, plačni sistem
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

RACUN | 27.08.2010 | 20:59
Tudi jaz menim, da je preveč podrobno razdeljen plačni sistem, kajti hkrati se dogaja, da za enako delo vendar v različnem resorju, plače niso enake. Predvsem v plačni skupini J, ki naj bi bila neke vrste servis, da vse sploh poteka.

Poleg tega pa sem mnenja, da se različno tolmačijo dejstva, glede na zadnje podatke UKMAR-ja, 27.8.2010, o rasti plač v zasebnem in javnem sektorju in s tem razdeljuje javnost.

Poleg tega pa, zmanjševanje plač pomeni tudi zmanjševanje potrošnje, kar pomeni spet manj proizvodnje in manj dela za vse ostale. Plače bi morale ostati takšne kot so oziroma bi se morala plačna reforma izvesti do konca, ker le - ta samo visi nad glavo prihodnjim vladnikom, vlada pa naj ne pristane na ponovno dokapitalizacijo NLB, kar pomeni + 500 mio € stroškov za plače v dveh letih in - 500 mio €,ker ne podpre ponovne dokapitalizacije banke, razlika bo enaka nič. Bančniki naj si znižajo plače, naj si ne gradijo bank v marmorju,... in ne bo nobene potrebe, da jih davkoplačevalci ponovno financiramo.
katja | 25.08.2010 | 17:20
Predvsem potrebujemo enega "majstra", ki bo poenostavil celotni državni sistem in, da ne bo javna plača tudi državna skrivnost...


1.2.3.4.....več plačilnih razredov imamo, več razlik in več problemov imamo