Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


naj bodo javni razpisi za delovna mesta JAVNI
 
Nadja Lebar
Ogledov: 4582
Predlog ustvarjen 23.08.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 23.08.2010 13:54:26

  Predlog   Število glasov   Komentarji (3)   Popravki predloga  

Pozdravljeni

Predlagam, da so vsi javni razpisi JAVNI. Več kot polovica javnih razpisov je razpisanih kot zaprti razpis, kar pomeni, da so na ogled le na enem mestu v pokrajini (le v eni stavbi in v času uradnih ur). Tako se ljudje iz odročnih krajev ne morejo prijaviti na razpis, saj je za njih nesmiselno se vsak teden voziti dolge razdalje, da vidijo razpise. Tako prosta delovna mesta zasedejo ljudje brez ustrezne izobrazbe, brez razpisanih pogojev, ljudje z izobrazbo pa ostanejo praznih rok. 

Vem, da so zaprti razpisi zaprti, ker ima ustanova že izbranega kandidata. Vem pa tudi, da so ti izbrani kandidati največkrat tudi ljudje, ki po zakonu ne izpolnjujejo vseh zahtev, ki so za prosto delovno mesto potrebne.

Sprašujem se, ali sploh potrebujemo zavod za zaposlovanje, če se tam ne dobi ustreznih informacij o prostih delovnih mestih. Na zavodu se ponujajo delovna mesta le iz javno objavljenih razpisov.

 


Ključne besede delo delovno zaposlovanje javno zaposlitev razpis
Kategorija: Socialne zadeve


Zadnji komentarji:

Anti NWO | 09.09.2010 | 21:03
 
Samo res vprasanje, zakaj rabimo zavod, saj lahko bi komot tam dali odpoved vsaj polovici zaposlenim, ker res jih ne potrebujemo tam, da oni tam tipkajo neke prosnje v PM in posiljajo ljudem na dom in jih neki preganjajo in to z nasim denarjem. Poterbovali bi samo center za socialno delo, ki bi vzel vlogo zavoda za zaposlovanje in bi bilo, ker mi gre na zivce, da moras skakati gor pa dol po razna potrdila, pa se razlicne delovne urnike imajo, pa na njihovi internetni strani niti ne vidis delovnih ur, oziramo, kdaj so uradne in neuradne ure.

In une zenske na zavodu bi se morale vcasih vprasati z kom je narobe, ali ljudmi, ko pridejo na razgovor, kadar niso uradne ure ali z njimi, ker ne znajo na svoji strani lepo napisati urnika. Mogoce je stran nepregledna? Ali zelijo, da jih ljudje klicarijo nonstop za urnik samo zato, da lahko recejo, da kao delajo.

Res sovrazim, kadar si ljudje delajo sami delo, ker se bojijo zgubiti sluzbo. Vi ste pravi paraziti drzave.

Pa zelel bi vedeti, kaksno placo imajo uni zaposleni na zavodu in centru za socjalno delo. Naj bodo njihove place javne, ali se bojijo, da bi jim ljudje kaj naredili, ce bi izvedli kaksne place imajo? Da ne govorimo, kako so stimulirani, glede na stevilo ljudi, ko jih odpisejo od zavoda, oziroma zaposlijo cimprej, za cimnizjo placo?
Anti NWO | 24.08.2010 | 21:55
 
http://www.predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/957

Jaz pa sem predlagav, da naj bi bile tudi vse place javne. Prosim, da glasujete in daste se kak komentar.
katja | 23.08.2010 | 21:08
Saj tak bi moralo biti, a očitno še zdaleč nismo tam kjer si želimo bit, kaj?

Podpiram.

naj bodo javni razpisi za delovna mesta JAVNI

Pozdravljeni

Predlagam, da so vsi javni razpisi JAVNI. Več kot polovica javnih razpisov je razpisanih kot zaprti razpis, kar pomeni, da so na ogled le na enem mestu v pokrajini (le v eni stavbi in v času uradnih ur). Tako se ljudje iz odročnih krajev ne morejo prijaviti na razpis, saj je za njih nesmiselno se vsak teden voziti dolge razdalje, da vidijo razpise. Tako prosta delovna mesta zasedejo ljudje brez ustrezne izobrazbe, brez razpisanih pogojev, ljudje z izobrazbo pa ostanejo praznih rok. Tako imamo učitelje angleščine, ki učijo predmet biologija in obratno.