Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Zdravniške plače !?
 
joj5
Ogledov: 4155
Predlog ustvarjen 18.08.2010
Arhivirano
Zadnja sprememba 18.08.2010 21:29:39

  Predlog   Število glasov   Komentarji (4)  

Aha sam osebno menim, da zdravniki, ki opravljajo operativne posege in na zelo zahtevnih delih imajo glede na zahtevnost premajhne plače in so opravičeni do dodatkov in pravilno glede nadurnega dela .

Da sama vlada lahko najde denar za plačilo drugje in zakaj potrebujemo toliko služb, da naj malo uredi razne urade in skrči službe in denarja, če bo le malo pometla pred svojim pragom bo še preveč ???

Aha čas bi že bil, da se tudi razne afere kot voda na onkološkem inštitutu zaključi in nekdo odgovarja za podobne afere in ne , da zmerom davkoplačevalci plačujemo napake in delo na pol..........

Zanima me tudi, če imamo Tosamo zakaj je potrebno še uvažat sanitetni material .Da za bolnice je Tosama dovolj dobra, a podobne stvari za Zdomove uvažamo s Švedske - zakaj ????????

 


Ključne besede plače, zdravniki
Kategorija: Javna uprava


Zadnji komentarji:

daregre | 15.09.2010 | 02:01
kot sem razumel, se zdravniki bunijo zaradi neurejenih razmer, premalo kadrov, skratka razmer, ki jih silijo v nadurno delo. Bi razumel.
Če pa je dobro plačano, pa je vse OK!???

Nekdo je pisal, da je normalno, da zdravniki pač nimajo istih plač kot delavci. OK. Da pa si delavec v celem mesecu ne more zaslužiti kolikor dobi zdravnik za en sam dan dežurstva?
Pa kaj je tema?

Da ne govorimo o honorarjih, ki jih nekateri dobijo od proizvajalcev protetike, zdravil in medicinskih pripomočkov. JIH DOBIJO (!), samo o tem nihče ne upa spregovoriti.

Vprašanje: zakaj pa imamo take omejitve za študij medicine?

Pa še nekaj: ne poznam revnega zdravnika! 
Poznam pa kar nekaj univerzitetnih profesorjev, ki lahko o takih honorarjih samo sanjajo. 
Cca 1.000 € dobi profesor (docent) na pogodbi za en semester predavanj z vsem kar sodi zraven (govorilne ure, izpiti, potni stroški...).
Divi Filius | 21.08.2010 | 10:09
Vsa ta gonja proti zdravnikom se je začela s poudarjanjem nekaj posameznikov z odličnimi plačami, potem pa je ostalo naredila tipična slovenska zavist.

Zdravniki ne morejo imeti enakih plač kot delavci, ki delajo že od 19 leta, se pravi 8+ več let. To je nezaslišano.

Poleg tega je pa ta forum farsa. Res kdo misli, da bo vlada poslušala predloge in komentarje ljudi, ki še slovenske slovnice ne obvladajo?
Anti NWO | 19.08.2010 | 22:45
 
Dej, kaj bi lahko sploh rekli kako premalo soplacani, saj se mi zdi, da karkoli bodo dobili bodo bili premalo placani. Kaj bi radi miljon evrov na mesec? Kaj bodo potem opravljali boljse svoje delo in hitreje?

Premalo so placani vsi ostali delavci, kateri imajo povprecno ali nadpovprecno izobrazbo, toda krepko podpovprecne place.

Torej treba se najprej priblizati povprecni placi, pol bomo lahko rekli, kdo ima kaj prevec ali premalo.
SLOVENC | 19.08.2010 | 15:07
Saj nimajo vsi zdravniki nebeških plač. Po medijih se izpostavlja le tiste, ki prejemajo 10.000 evrov in več. To so pa povečini direktorji bolnišnic in zdravstvenih domov.